ΜΠΑΣΚΕΤ

Καβάλα-Ηλυσιακός: 68-70

Καβάλα-Ηλυσιακός: 68-70
Ηλιάδης

Ο Ηλυσιακός πήρε μια σπουδαία νίκη στην Καβάλα (70-68) χάρις στο τρίποντο του -κορυφαίου- Σάκη Καρύδα

Ήταν η δεύτερη φετινή νίκη για την ομάδα των Ιλισίων που έκανε ένα τεράστιο βήμα παραμονής, με τους εμπειρότερους παίκτες του (Καρύδα, Κάμιγκς και Χατζή) να "μιλούν" στα κρίσιμα σημεία.
Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Κόλινς -ο καλύτερος των γηπεδούχων- με μακρινή πάσα βρήκε τον Αγγελόπουλο που έκανε το 68-67 στα 24'', ενώ στη κρίσιμη φάση ο Καρύδας ευστόχησε σε μαρκαρισμένο τρίποντο στα 5'' πάνω από τα υψωμένα χέρια του Κόλινς. Μετά από τάιμ-άουτ οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη έκαναν λάθος καθώς ο Αλέξης Κυρίτσης δεν κατάφερε να πάρει τη μπάλα κάτω από τη ρακέτα.

Ο Σάκης Καρύδας με 18 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας δύο... αξέχαστα τρίποντα. Το πρώτο σημειώθηκε στη λήξη του δεκαλέπτου όταν μετά από επαναφορά στο απέναντι καλάθι (και με το χρονόμετρο να δείχνει δύο δέκατα) ευστόχησε από τη μια μπασκέτα στην άλλη για το 24-16.

Το δεύτερο ήταν αυτό που έμελλε να κρίνει τον αγώνα και το οποίο θύμισε κατά πολύ το σουτ που "ανέβασε" τον Ηλυσιακό στο περσινό παιχνίδι της Α2 με τη Δάφνη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Χάρις στα σουτ του Γκούτας και την κυριαρχια του Τσέρανιτς (έπαιξε στο "5" αντί του... αργοπορημένου Αλεξάντερο) η Καβάλα βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (24-11), καθώς οι "κιτρινόμαυροι" αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στην προσωπική άμυνα. Η περίοδος κρίθηκε με το απίθανο τρίποντο του Καρύδα που μείωσε 24-16.

Στη δεύτερη περιόδο η ομάδα του Στέργιου Κουφού κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι με τον Σάκη Καρυδα να αναλαμβάνει δράση. Ο έμπειρος γκαρντ δημιούργησε φάσεις για τους συμπαίκτες του κι έτσι οι Χατζής, Παπανικολάου βρήκαν χώρο για ελεύθερα σουτ. Από την άλλη ο Σάββας Ηλιάδης έφερε την ομάδα του για λίγο μπροστά σκορ, πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια στα "ίσα" μετά τις βολές του Καρύδα (31-31).

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, παρά την εμφανή προσπάθεια της Καβάλας να "χτυπήσει" μες στο καλάθι εκεί που ο Ηλυσιακός είναι πιο αδύναμος. Μετά το 49-45 του 30' οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι στο σκορ με 5 πόντους λίγο πριν το φινάλε (35') πριν πετύχει κρίσιμο τρίποντο ο Ουόρεν Κάρτερ.

Στη συνέχεια ο Χατζής έφερε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ, πριν "μιλήσει" ο ΝταΧουάν Κόλινς με προσωπικές ενέργειες (σ.σ μια από αυτές διαμόρφωσε το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου). Στο τελευταίο λεπτό ο Καλαματιανός των γκαρντ των "κιτρινόμαυρων" αστόχησε στα 30'', για να σκοράρει στον αιφνιδιασμό ο Αγγελόπουλος για το 68-67. Ακολούθησε το τρίποντο-μαχαιριά του Καρύδα (70-68) και το λάθος στην επαναφορά που έκαναν οι "κυανόλευκοι" χάνοντας τελικά το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-16, 31-31, 49-45, 68-70

Καβάλα (Κώστας Πιλαφίδης): Κυρίτσης 4, Στεφανίδης, Αγγελόπουλος 2, Χαφ 2, Κόλινς 13 (1), Ηλιάδης 16 (2), Σιλντς 8 (1), Σιγκούνας 6, Τσέρανιτς 9, Γκούστας 8 (2).

Ηλυσιακός (Στέργιος Κουφός): Κάρτερ 10 (1), Καρύδας 18 (2), Κάμινγκς 9 (1), Παπανικολάου 11 (1), Χατζής 17 (3), Αθανασούλας 5 (1), Σιούτης, Μπέντον, Ιωάννου.

Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των γηπεδούχων, Κώστας Πιλαφίδης, είπε: " Δεν έχω μάθει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου! Όλες οι αποφάσεις που αφορούν στο παιχνίδι της ομάδας είναι δικές μου οπότε είμαι υπεύθυνος για την ήττα... Σύντομα θα μάθετε τις εξελίξεις".

"Ο Ηλυσιακός νίκησε δίκαια, έπαιξε πολύ σωστά και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του δώσαμε

".

Την Καβάλα εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου και ο Σάββας Ηλιάδης: " Ήταν ένα οδυνηρό αποτέλεσμα που μας βάζει σε περιπέτειες και κάνει τον δρόμο μας δύσκολο".

O προπονητής των θριαμβευτών Στέργιος Κουφός, είπε: " Πήραμε μία σημαντική νίκη, όμως αυτό που με κάνει ακόμη πιο χαρούμενο είναι ότι το βάρος στην επίθεση πήραν τρία ελληνόπουλα, ο Καρύδας, ο Χατζής και ο Παπανικολάου. Το τρίποντο του Καρύδα στο τέλος ήταν πανομοιότυπο με αυτό που πήραμε τη νίκη πέρυσι στη Δάφνη"!

"Επιλέξαμε να πάμε για τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης μας, ώστε να έχουμε βάσιμες πιθανότητες για τη νίκη. Σταματάμε τους πανηγυρισμούς και σκεφτόμαστε μόνο τα Τρίκαλα

".

Όσο για τον Σάκη Καρύδα, είχε να πει: " Πήραμε μία μεγάλη νίκη, όμως μπροστά μας έχουμε μία σειρά αγώνων που πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Δεν θέλω να αναφερθώ στην προσωπική μου απόδοση. Η νίκη έρχεται μόνο μέσα από ομαδική δουλειά".

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπανικολάου είπε: " Ο Σάκης το ξανάβαλε (σ.σ. αναφερόμενος στο τρίποντο του συμπαίκτη του στο περσινό ματς με τη Δάφνη που έδωσε στους Ιλισιώτες το εισιτήριο της ανόδου). Είναι μια νίκη-δικαίωση για τη δουλειά που κάναμε τις προηγούμενες μέρες. Προχωράμε".
































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ