ΑΡΗΣ

Κερούς: "Ένιωσα σαν τον Μάικλ Τζόρνταν"

Κερούς: "Ένιωσα σαν τον Μάικλ Τζόρνταν"

Διαβάστε την περιγραφή του Σέρτζιο Κερούς για το απίστευτο κάρφωμα με τον Ολυμπιακό και την ατάκα που σκέφτηκε μόλις... προσγειώθηκε στο έδαφος!

Ο Σέρτζιο Κερούς αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο της σημερινής ημέρας (5/12) στο Αλεξάνδρειο με αφορμή το εντυπωσιακό του κάρφωμα στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου του χθεσινού παιχνιδιού Άρης-Ολυμπιακός.


Μία φάση που έχει κάνει όχι απλά τον γύρο της Ευρώπης αλλά ολόκληρου του κόσμου μέσω του διαδικτύου με τον Αμερικανό φόργουορντ του Άρη σε σημερινές του δηλώσεις να παραδέχθηκε πως αισθάνθηκε για λίγο Μάικλ Τζόρνταν.

Σε ερώτηση για το τι σκέφτηκε όταν πήρε την μπάλα και άρχισε να τρέχει προς το καλάθι του Ολυμπιακού στην τελευταία φάση του δευτέρου δεκαλέπτου ο Κερούς απάντησε:

«Είδα το χρονόμετρο και απέμεναν έξι δευτερόλεπτα, ο Μήτσος (Τσαλδάρης) με φώναξε για να κάνω πιο γρήγορα. Τότε είδα ότι έμεναν τέσσερα δευτερόλεπτα. Προσπέρασα το Νο16 του Ολυμπιακού, είδα ότι έμεναν τρία δευτερόλεπτα και είπα ότι θα πατήσω και θα πηδήξω όσο πιο καλά μπορώ και ότι γίνει. Ξαφνικά τότε με έναν μοναδικό τρόπο έβγαλα φτερά και έμαθα να πετάω».


Για το αν ήταν το καλύτερο κάρφωμα στην καριέρα σου θυμήθηκε: « Είχα ένα παραπλήσιο στο κολέγιο, στις αρχές, αλλά ειλικρινά αυτό πρέπει να είναι το πιο συναρπαστικό κάρφωμα που έκανα ποτέ σε συνάρτηση με το που ήμουν μέσα στο γήπεδο και πως αντιδρούσαν οι φίλαθλοι σε εκείνο το σημείο. Μέχρι και οι προπονητές μου με είπαν Air Kerusch».

Για το ότι το συγκεκριμένο κάρφωμα έφερε μνήμες εκείνου του Βινς Κάρτερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ απέναντι στον Γάλλο σέντερ, Φρεντερίκ Βάις, που πήδηξε από πάνω του και κάρφωσε ο Κερούς σχολίασε: «Δεν έχεις άδικο! Το θυμάμαι, όντως έχουν κοινά σημεία. Είναι από τις στιγμές που πραγματικά εύχεσαι να ξαναγυρίσεις πίσω στο χρόνο και να το κάνεις ξανά και ξανά. Για τρία δευτερόλεπτα ένιωθα αόρατος, ότι κανείς δεν μπορούσε να με αγγίξει».


Τέλος για το αν ένιωσε στην συγκεκριμένη φάση σαν τον Μάικλ Τζόρνταν ο Αμερικανός φόργουορντ του Άρη επισήμανε: «Ποιον Μάικ; Νόμιζα ότι μου λέγατε για τον συμπαίκτη μου (Τσαϊρέλη)! Ένιωσα σαν τον Μάικλ Τζόρνταν λίγο! Είναι μια στιγμή που δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι έκανες... Όταν κατέβαινα και πάτησα στο παρκέ, τότε το κατάλαβα και είπα "Θεέ μου έκανα εγώ τέτοιο πράγμα;"».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ