ΑΡΗΣ

Κλαρκ: "Μεγάλη ομάδα ο Άρης"

Κλαρκ: "Μεγάλη ομάδα ο Άρης"
Κλαρκ
Ο Αμερικανός πόιντ γκάρντ πήρε άδεια από τον προπονητή της Εθνικής Βουλγαρίας, Πίνι Γκέρσον και μετέβη την περασμένη Πέμπτη (14/08) από την Σόφια στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον επιστήθιο φίλο του, τον Μάρβιν συνοδευόμενος από τον διεθύνοντα σύμβουλο της ΚΑΕ Άρης, Γιάννη Δαμιανίδη.
Ο Κλαρκ στο διάστημα της τριήμερης παραμονής του στην Θεσσαλονίκη διευθέτησε κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα με τους ανθρώπους της ομάδας, ενώ παράλληλα είχε την δυνατότητα να επισκεφτεί το νέο του διαμέρισμα, αλλά και να πάρει μια πρώτη γεύση από την πόλη γνωρίζοντας μερικές από τις ομορφιές της.

Σήμερα το πρωί ο Κλαρκ αναχώρησε για την Σόφια, προκειμένου να ενσωματωθεί εκ νέου στην προετοιμασία της Εθνικής Βουλγαρίας, ενόψει των προκριματικών αγώνων για το Ευρωμπάσκετ του 2009. Προηγουμένως όμως μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης για τις εμπειρίες του από την Θεσσαλονίκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: " Μετά από όσα πρόλαβα να δω μπορώ να πω για τη Θεσσαλονίκη ότι δείχνει να είναι μια ωραία πόλη που διαθέτει πολλά ωραία μέρη, όπως για παράδειγμα αρκετά εστιατόρια όπου μπορώ να γνωρίσω καλύτερα την κουλτούρα των Ελλήνων.

Είχα επίσης την δυνατότητα να δω το νέο μου διαμέρισμα το οποίο μου άρεσε πολύ, ενώ αυτό που διέκρινα είναι ότι ήρθα σε μια φιλόξενη πόλη και είμαι βέβαιος ότι θα αρέσει και στην οικογένεια μου όταν θα έρθει για να με επισκεφτεί. Πάνω από όλα όμως άρεσε πολύ σε εμένα και ανυπομονώ να αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για να διασκεδάσω πραγματικά την παραμονή μου στην Θεσσαλονίκη".

- Μαζί σου είχες και τον Μάρβιν ο οποίος επίσης ενθουσιάστηκε από τις ομορφιές της πόλης.

" Είναι ευλογία να ξέρεις ότι κάποιο μέλος από την οικογένεια σου και με τον οποίο είσαι πολύ δεμένος να έρχεται μαζί σου σε μια άγνωστη πόλη και να ανακαλύπτει μαζί σου μια διαφορετική κουλτούρα και έναν άλλο τρόπο ζωής.

Είναι πολύ καλό για τον Μάρβιν, αλλά και για μένα, διότι έτσι θα με βοηθήσει να είμαι συνέχεια συγκεντρωμένος στον λόγο που βρίσκομαι εδώ πέρα και δεν είναι άλλος από το να παίξω μπάσκετ, αλλά και να κάνω τα πράγματα που πρέπει για να βοηθήσω τον Άρη να επιστρέψει εκεί που ήταν και αναφέρομαι στην Ευρωλίγκα. Μου παρουσιάζεται λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και για τον φίλο μου τον Μάρβιν να απολαύσει μαζί μου την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη".

- Αν σε ρωτούσε κανείς τι είναι αυτό που σου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στην Θεσσαλονίκη τι θα του έλεγες;

" Αυτό που θα έλεγα ότι μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη είναι ότι από τη μια πλευρά σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα, ενώ από την άλλη μπορείς απλά να ηρεμήσεις και να καλμάρεις. Αυτό είναι κάτι που αρέσει σε εμένα και στη μητέρα μου.

Προερχόμαστε από μια πόλη όπως η Νέα Υόρκη όπου όλα κινούνται σε γρήγορους ρυθμούς και θέλουμε να ζήσουμε σε ένα μέρος όπου θα είμαστε πιο χαλαροί και θα απολαμβάνουμε την ζωή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα θα είναι το πρώτο πράγμα που θα πω στη μητέρα μου όταν θα με ρωτήσει για την Θεσσαλονίκη".

- Μόλις έφτασες από την Σόφια στην Θεσσαλονίκη, η πρώτη στάση που έκανες ήταν στο Αλεξάνδρειο και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία του Άρη, όπου είχες μια πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους της ομάδας.

" Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Μου έδειξε πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν στην ομάδα τους παίκτες της. Με έφεραν να δω την πόλη, με καλωσόρισαν και μου φέρθηκαν πολύ ζεστά. Είχα πάνω από όλα την δυνατότητα να διαπιστώσω τον χαρακτήρα των ανθρώπων που θα με περιβάλλουν στον Άρη. Για έναν παίκτη που έρχεται σε μια ξένη χώρα είναι κάτι που χρειάζεσαι για να γίνει η δουλειά σου ευκολότερη και στον Άρη μου έδειξαν ότι θα είναι 100% κοντά μου σε καθημερινή βάση".

- Οι φίλαθλοι του Άρη περιμένουν από τον Κίκι Κλάρκ να κάνει τα ίδια πράγματα που τον έχρισαν πρώτο σκόρερ του ελληνικού Πρωταθλήματος πριν από δύο χρόνια όντας παίκτης του Αιγάλεω. Είσαι έτοιμος για αυτήν την πρόκληση;

" Είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ. Σε όλη μου την ζωή έπρεπε να είμαι ο ηγέτης της ομάδας και έχω συνηθίσει. Στο παρελθόν το έκανα αγωνιζόμενος σε μικρότερου βεληνεκούς ομάδες, αλλά τώρα θα έχω την δυνατότητα να πράξω το ίδιο σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα έχω την δυνατότητα να ηγηθώ της ομάδας στην προσπάθεια της να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα.

Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο και ελπίζω τη νέα χρονιά με την βοήθεια του Θεού που εύχομαι να μας έχει όλους υγιείς να πάνε τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Να τα πάμε καλά στα πλέι οφς του ελληνικού Πρωταθλήματος, αλλά και στο Eurocup προκειμένου να επιστρέψουμε στην Ευρωλίγκα τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο".

- Σε μερικές μέρες θα αρχίσει η προετοιμασία του Άρη, ενώ ταυτόχρονα δίνεις το παρών και στην προετοιμασία της Εθνικής Βουλγαρίας. Πως νιώθεις που πλησιάζει η ώρα να ντυθείς στα κίτρινα;

" Καταρχήν, έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ για την Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας όπου είναι για εμένα μια διαφορετική εμπειρία. Χρειάστηκε λίγο καιρό, αλλά τελικά κατάφερα να εξοικειωθώ, αφού το θέμα είναι πως μπορεί ο καθένας να προσαρμόζεται στο εκάστοτε περιβάλλον που βρίσκεται. Η Βουλγαρία πάντως είναι ένα ωραίο μέρος.

Όσον αφορά τον Άρη με ενθουσιάζει το γεγονός να είμαι έτοιμος όταν αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Ανυπομονώ πραγματικά γι’ αυτό και δεν βλέπω την ώρα να αρχίσω".

- Πως εισπράττεις όλη αυτήν την αγάπη με την οποία σε περιβάλλουν οι φίλαθλοι του Άρη;

" Είναι κάτι που το απολαμβάνω και θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που τυγχάνω της αποδοχής των φιλάθλων του Άρη. Μου είχε κάνει μάλιστα μεγάλη εντύπωση ότι μόλις έγινε γνωστό πως υπήρχε η πιθανότητα να συνεχίσω την καριέρα μου στον Άρη, αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας έσπευσαν να μου ζητήσουν να γίνουμε φίλοι στο Facebook, ενώ έδειξαν πολύ ενθουσιασμένοι με το γεγονός και με ενθάρρυναν να έρθω και να παίξω για την αγαπημένη τους ομάδα, επειδή ήταν κάτι που το ήθελαν πολύ.

Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να έρθω στον Άρη και είναι τιμή μου να βρίσκομαι στην ομάδα και να παίζω γι’ αυτούς. Περιμένω λοιπόν πως και πώς να τους δείξω ότι είμαι ένας παίκτης που χρειαζόταν ο Άρης για να οδηγήσει ξανά την ομάδα εκεί που ήταν".

- Γνωρίζεις πως είναι να παίζεις σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο ως αντίπαλος. Σε λίγο καιρό θα έχεις την δυνατότητα να διαπιστώσεις πως είναι να παίζεις σε αυτό το γήπεδο ως παίκτης του Άρη...

" Θα είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Στην πρώτη μου χρονιά επί ευρωπαϊκού εδάφους είχα την δυνατότητα αγωνιζόμενος στο Αιγάλεω να παίξω στο Αλεξάνδρειο. Μπορεί τότε να ήμουν στην άλλη πλευρά, αλλά και μόνο το ότι βίωσα εκείνη την εκπληκτική ατμόσφαιρα μου φτάνει.

Ήταν τρελό αυτό που συνέβαινε στην κερκίδα με τους φιλάθλους του Άρη και ονειρευόμουν να αγωνιστώ κάποια μέρα σε μια ομάδα που να διαθέτει τέτοιους φιλάθλους. Να λοιπόν που το όνειρο μου αυτό γίνεται πραγματικότητα και θα έχω πλέον τους φιλάθλους του Άρη στο πλευρό μου. Θα είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για μένα και περιμένω να ζήσω μια πολύ καλή χρονιά".

- Μετά από ένα χρόνο παραμονής στην Αθήνα είχες την δυνατότητα να μάθεις ορισμένα ελληνικά. Θυμάσαι πλέον τίποτα, ή θα χρειαστείς νέα μαθήματα;

" Θυμάμαι μερικές λέξεις, αλλά όχι πολλές. Όταν όμως άρχισα και πάλι να ακούω τον κόσμο να μιλάει ελληνικά, αυτομάτως άρχισαν πολλές λέξεις να μου έρχονται ξανά στη μνήμη. Στα δύο χρόνια που θα είμαι στον Άρη θα μάθω αρκετές καινούριες λέξεις, σε σημείο που θα νιώθω Έλληνας κατά το ήμισυ (γέλια)".

Επιστρέφει από την Πεσκάρα ο Μαρκόπουλος

Αύριο πρόκειται να επιστρέψει από την Πεσκάρα της Ιταλίας ο Χάρης Μαρκόπουλος. Ο συνεργάτης του Αντρέα Ματσόν στο τεχνικό τιμ του Άρη βρίσκεται στην ιταλική πόλη για να παρακολουθήσει την πρώτη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων και πιο συγκεκριμένα τον Λίνο Χρυσικόπουλο που αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο νεαρός παίκτης των "κίτρινων" πραγματοποιεί μέχρι στιγμής εξαιρετικές εμφανίσεις αφού στον πρώτο αγώνα με την Τσεχία σημείωσε 10 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ στον δεύτερο με την Ιταλία κατέγραψε 18 πόντους και έξι ριμπάουντ.























































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ