ΑΡΗΣ

Κλαρκ: "Να ελέγξουμε τον ρυθμο"

Ο έλεγχος του ρυθμού είναι το σημείο-κλειδί στο παιχνίδι του Άρη με τη Σιαουλάι για τον Κίκι Κλαρκ

Το κείμενο της συνέντευξης αναλυτικά:
- Πώς πιστεύεις ότι θα αντιδράσει ο Άρης, έπειτα από την ήττα της περασμένης Τρίτης;


"Θέλουμε να κρατήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης στον όμιλό μας. Γνωρίσαμε μία σκληρή ήττα, αλλά μερικές φορές πρέπει να χάσεις ένα παιχνίδι προκειμένου να βελτιωθείς. Κάθε αγώνας εξαρτάται από εμάς. Απλά θα πρέπει να βγούμε και να παίξουμε το μπάσκετ που είχαμε παίξει στους προηγούμενους αγώνες μας, όταν και είχαμε κάνει ένα νικηφόρο σερί".

- Η Σιαουλιάι έχει την τάση να κάνει γρήγορες επιθέσεις και να οδηγεί το σκορ ψηλά. Θα μπορέσετε να ελέγξετε το ρυθμό και να τους περιορίσετε επιθετικά;


"Αυτό θα είναι ένα σημείο - κλειδί για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό, επειδή γνωρίζουμε καλά ότι οι Λιθουανοί θέλουν να τρέχουν και να σουτάρουν τρίποντα όσο πιο γρήγορα μπορούν. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο τους. Αν το εξουδετερώσουμε, ελέγχοντας το τέμπο με τρόπο που να εξυπηρετεί εμάς, τότε όλα θα πάνε καλά".



- Παρά την ήττα στη Λιθουανία, ο Άρης μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκριση στο TOP 16, εφόσον παραμείνει αήττητος στη Θεσσαλονίκη.


"Η αξιοποίηση της έδρας μας θα αποτελέσει οπωσδήποτε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα. Έχουμε ήδη μία νίκη μακριά από το γήπεδό μας, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει άλλη μία, αλλά σε κάθε περίπτωση η μία εκτός έδρας νίκη θα είναι αρκετή για να μας δώσει την πρόκριση, αν εκμεταλλευτούμε το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Ξέρουμε την σημασία των εντός έδρας αγώνων και θα επικεντρωθούμε σ’ αυτούς, ξεκινώντας από το ματς με την Σιαουλιάι".



- Θεωρείς ότι η ομάδα σου είναι φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Γ’ Όμιλο;


"Δεν ξέρω αν είμαστε το φαβορί για την πρωτιά, είναι υπερβολικά νωρίς για να το σκεφτούμε. Δεν πρέπει να προτρέχουμε, επειδή δεν έχουμε ξεχάσει τι συνέβη πέρσι, όταν είχαμε ξεκινήσει με τρεις νίκες στο Eurocup αλλά τελικά αποκλειστήκαμε από την επόμενη φάση. Γι’ αυτό, αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και σιγά - σιγά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αν πάντως κατακτήσουμε την πρώτη θέση θα είναι ακόμα καλύτερα για μας, γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε τη διασταύρωση με τις ισχυρότερες ομάδες των άλλων ομίλων".






TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ