ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Κοιτάζει" την αγορά για παίκτη ο Ολυμπιακός

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Η νέα εξέλιξη που παρουσιάστηκε με τον τραυματισμό του Ντάνιελ Χάκετ αλλάζει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό, ο οποίος εξετάζει πλέον την αγορά για γκαρντ, χωρίς όμως να βιαστεί να κάνει κάποια κίνηση.

Τα δεδομένα στην περίπτωση του τραυματισμού Ντάνιελ Χάκετ ενδέχεται να αλλάξουν άμεσα και, αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί, τότε είναι πλέον σχεδόν σίγουρο ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα και στον τρόπο που θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό του Ιταλού γκαρντ ο Ολυμπιακός.

Οι Πρωταθλητές δεν θέλουν να προβούν σε βιαστικές κινήσεις, αφού πρώτα θα περιμένουν να βγουν τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων που θα υποβληθεί ο Χάκετ, για τον οποίο η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για εκτεταμένη ρήξη οπισθίων μηριαίων και απουσία 2 μηνών . Αν ωστόσο επιβεβαιωθεί το άσχημο σενάριο που θέλει την ζημιά που υπέστη ο Ιταλός γκαρντ να είναι μεγαλύτερη, τότε οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ψάξουν στην αγορά για παίκτη.

Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει βιασύνη και οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί μετά τον αγώνα με την Ζαλγκίρις για την 12η αγωνιστική της EuroLeague, με τους "ερυθρόλευκους" να αναμένεται να καλύψουν εκ των έσω το κενό του Χάκετ για λίγο καιρό (μέσω της αναβάθμισης του Γιάννη Αθηναίου, του περάσματος των Έρικ Γκριν και Βασίλη Σπανούλη σε θέση πόιντ γκαρντ και ίσως της ενεργοποίησης του Βασίλη Τολιόπουλου στην Stoiximan.gr Basket League). Αν εξάλλου ο Ολυμπιακός κινηθεί για παίκτη δεν θα το κάνει μόνο για να... πάρει παίκτη, αλλά για να ενισχυθεί πραγματικά, αφού ο Χάκετ είναι ένας κομβικός παίκτης στο ροτέισον του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Όσο για το στυλ παίκτη που ψάχνουν οι "Ερυθρόλευκοι"; Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελαν έναν ψηλό γκαρντ, καλό στην άμυνα ένας εναντίον ενός και οργανωτικές ικανότητες. Έναν παίκτη δηλαδή σαν τον... Χάκετ, με το όνομα του Μπράις Κότον (ο οποίος αποχώρησε από την Αναντολού Εφές για προσωπικούς λόγους, με την Τουρκική ομάδα να πρέπει να αποζημιωθεί αν ο παίκτης αγωνιστεί φέτος σε άλλη ομάδα της EuroLeague) να έχει ήδη ακουστεί, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να ξεκινήσει η... ονοματολογία.

Όλες αυτές οι σκέψεις βέβαια δεν σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν πιστεύει ότι ο Γιάννης Αθηναίου μπορεί να καλύψει τον ρόλο του back up πόιντ γκαρντ πίσω από τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Απλώς, με την σεζόν να έχει πολύ δρόμο ακόμα οι ισορροπίες είναι λεπτές και ακόμα και ένας μικροτραυματισμός ή μία ίωση ενός εκ των Μάντζαρη ή Αθηναίου θα δημιουργήσει ξαφνικά μεγάλο πρόβλημα στην θέση του πόιντ γκαρντ στον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ