ΜΑΡΟΥΣΙ

Κολοσσός - Μαρούσι 72-87

Κολοσσός - Μαρούσι 72-87
New Image

Το Μαρούσι πέρασε και από τη Ρόδο νικώντας 87-72 τον Κολοσσό, έκανε το 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Με τον Πελεκάνο να πετυχαίνει τρία διαδοχικά τρίποντα στο δ' δεκάλεπτο και το Μαρούσι να τρέχει συνολικά ένα εκπληκτικό σερί 19-0, το 60-60 μετατράπηκε σε 60-79 και ουσιαστικά όλα τελείωσαν.

Επόμενος αντίπαλος πλέον για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που μία ακόμα χρονιά θα έχει παρουσία στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, είναι ο Ολυμπιακός που πέρασε τον Άρη με 2-0.

Ο αγώνας

Το Μαρούσι έχοντας τον αέρα του 1-0 μπήκε αποφασισμένο στο Βενετόκλειο να βάλει τις βάσεις για μία ακόμα νίκη. Έτσι, λοιπόν προηγήθηκαν 0-5 και 2-9 με τον Κένταλ να πετυχαίνει κάποιους μαζεμένους πόντους.

Με τρίποντο του Κις στο 5΄το Μαρούσι ξέφυγε με 9 πόντους (6-15), την ίδια στιγμή που ο Κολοσσός δεν υπήρχε στο παρκέ αμυντικά, ενώ έκανε και αρκετά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 10-19, όμως οι
"θαλασσί" με σερί 8-0 έκαναν το σκορ 18-19, ενώ το δεκάλεπτο τελείωσε 18-21.

Καταιγισμός τριπόντων


Κι αν κανείς περίμενε να έχει συνέχεια η αντεπίθεση του Κολοσσού γελάστηκε. Με εκπληκτική ευστοχία από τα 6.25μ. το Μαρούσι έχτισε σταδιακά και πάλι διαφορά. Με τρίποντες βόμβες από Πελεκάνο και Καλάθη το σκορ έγινε σε πρώτη φάση 20-26 και εν συνεχεία 23-32.

Όμως, οι "κιτρινόμαυροι" δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 15' ο Καϊμακόγλου έκανε το σκορ 25-38 με το Μαρούσι να σουτάρει μέχρι εκείνο το σημείο με 70% στα τρίποντα (7-10).

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρέθηκαν στο +15 (30-45), λίγο πριν ξεκινήσει η αντεπίθεση του Κολοσσού με ηγέτη τον Παντελιάδη ο οποίος έβαλε εννιά πόντους στο β' δεκάλεπτο και μάζεψε τη διαφορά για την ομάδα του. Με τρίποντο από τα 8 μέτρα έκανε το σκορ 38-46, ενώ το σκορ του ημιχρόνου ήταν 41-49.

Μπροστά ο Κολοσσός και ντέρμπι...

Το Μαρούσι ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο το παιχνίδι... Με τρίποντο δηλαδή, αυτή τη φορά από τον Κις που έκανε το σκορ 41-52. Ο Χόμαν επανέφερε τη διαφορά στους 9 (45-54), όμως οι Ροδίτες σταδιακά ροκάνισαν τη διαφορά και βρέθηκαν στο -5 (49-54), ενώ ο Ντόζιερ με τρίποντο έκανε το 52-55.

Το Μαρούσι είχε χάσει τη συγκέντρώσή του, έκανε με ευκολία το λάθος και ο Χάρις στον αιφνιδιασμό μείωσε σε απόσταση αναπνοής (54-55) στο 25'. Οι γηπεδούχοι πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (56-55) μετά από δύο εύστοχες βολές του Βασίλιεβιτς, ενώ το Μαρούσι είχε συμπληρώσει πάνω από τέσσερα λεπτά άποντο. Τελικά, το γ' δεκάλεπτο έληξε 58-60 υπέρ του Αμαρουσίου, όμως το παιχνίδι είχε γίνει πια ντέρμπι για τα καλά.

Διά χειρός Πελεκάνου το 2-0

Το Μαρούσι βελτίωσε την άμυνά του και αφού ο Χάρις ισοφάρισε σε 60-60, έτρεξε ένα σερί 10-0 κάνοντας το σκορ 60-70, με τον Κις να είναι πλέον η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Ο κολοσσός προσπάθησε να μειώσει όμως ήταν απελπιστικά άστοχος και έμεινε για περίπου οκτώ λεπτά χωρίς καλάθι.

Με τρίποντο και πάλι καθώς ήταν η σειρά του Πελεκάνου αυτή τη φορά να ευστοχήσει από τα 6.25μ., το σκορ έγινε 60-73. Κι όσο ο Κολοσσός έχανε εξ επαφής καλάθια, τόσο το Μαρούσι ευστοχούσε σε τρίποντα με τον Πελεκάνο.

Ο τελευταίος ευστόχησε σε τρία διαδοχικά τρίποντα, έκανε το σκορ 60-79 και ανέβασε το σερί του Αμαρουσίου σε 19-0. Ο Κολοσσός μείωσε σε 68-80, όμως ο Κις πυροβόλησε ξανά και έκανε το 68-83, σκορ που δεν μπορούσε να ανατραπεί.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 41-49, 58-60, 72-87

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 20, Παντελιάδης 9(1), Αυγενικός, Βασίλιεβιτς 10(1), Ζάρας 2, Μανωλόπουλος 2, Ασημακόπουλος 6(20, Ντόζιερ 5(10, Χαρίσης 2, Τσάμης 5, Παππάς 5(1), Μοντς 6.

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κις 17(4), Λούκας 7(2), Πελεκάνος 16(4), Μπατής 6(2), Χόμαν 6, Νάντζφεϊ 1, Μαυροειδής 7, Καλάθης 8(2), Κένταλ 9(1), Καϊμακόγλου 10(2).

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Ένταση στην αίθουσα Τύπου

Ένταση υπήρξε στην αίθουσα όπου θα γινόταν η συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Ο Νίκος Λινάρδος ρώτησε αν όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα, ήταν δημοσιογράφοι και δεν άργησαν οι αντιδράσεις. Από πλευράς Αμαρουσίου παρενέβη και ο Σταύρος Ελληνιάδης, ο οποίος δέχτηκε ένα ειρωνικό σχόλιο.

Τελικά χρειάστηκε να επέμβουν οι πιο ψύχραιμοι ούτως ώστε να ησυχάσουν τα πνεύματα, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Μπαρτζώκας: "Απόλυτα πετυχημένη η χρονιά"

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Γιώργος Μπαρτζώκας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Ο τεχνικός του Αμαρουσίου ξεκαθάρισε ότι η σεζόν είναι πετυχημένη για το Μαρούσι: " Η χρονιά ήταν απόλυτα πετυχημένη για μας.

Είχαμε να ανταποκριθούμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις δύο πολύ απαιτητικών διοργανώσεων όπως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα. Στο πρωτάθλημα πετύχαμε δεκαεννέα νίκες εκ των οποίων οι εννέα ήταν εκτός έδρας.

Φτάσαμε στα πλέι οφ και είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε τον Κολοσσό τον οποίο σεβόμασταν όλη τη χρονιά όχι μόνο για τη νίκη του στο γήπεδό μας αλλά για όλη την πορεία που είχε. Στόχος ήταν η τετράδα και μπορέσαμε να κάνουμε το 2-0.

Μάθαμε να παλεύουμε τα προβλήματά μας, οικονομικά, αγωνιστικά και άλλα. Με τον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε όλα τα ματς. Συγχαρητήρια στον κόουτς (σ.σ. Σφαιρόπουλο) και στο Κολοσσό κι εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και του χρόνου".

Στο 2-0 και στην πρόκριση στάθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής: " Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο και γι’ αυτό μπήκαμε από την αρχή πολύ δυνατά. Ήμαστε αρκετά εύστοχοι και πήραμε προβάδισμα.

Στο β’ ημίχρονο ο Κολοσσός πλησίασε γιατί κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα. Τελικά, πετύχαμε μία μεγάλη νίκη και κάναμε το 2-0".

Σφαιρόπουλος: "Για μένα είναι πρωταθλητές"

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκαθάρισε: " Δεν θα σταθώ τόσο πολύ στο παιχνίδι. Για άλλη μια φορά παλέψαμε όσο μπορούσαμε, δώσαμε πραγματική μάχη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα επιθετικά.

Από τα 6.25 είχε το καλύτερο ποσοστό, και από τα δίποντα και από τις βολές. Από την περιφέρεια μας ‘σκότωσαν’. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω στα πλέι οφ, όπως η πρώτη νίκη μας, σε σχέση με πέρσι.

Το πιο σημαντικό για τη φετινή χρονιά είναι ότι αισθάνομαι πολύ περήφανος για την ομάδα, για τους παίκτες μου. Είμαι πολύ περήφανος για τον Κολοσσό και το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες, τους συνεργάτες μου, τη διοίκηση και τον κόσμο που μας στήριξε όχι μόνο με την παρουσία του στο γήπεδο αλλά και με τις χορηγίες του.

Είμαστε μία ομάδα από νησί που κάνει 13 πτήσεις για να πάει να παίξει. Η πορεία της στην Α1 είναι μικρής διάρκειας κι όμως έχει καταφέρει να κάνει σημαντικά βήματα. Όπως είπε και στα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια, για μένα είναι πρωταθλητές".


Στην ερώτηση αν θα παραμείνει στον Κολοσσό, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε: " Τώρα είναι περίοδος ξεκούρασης και ηρεμίας αλλά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την επόμενη χρονιά.

Η ομάδα θα δουλεύει είτε είμαι εγώ εδώ είτε όχι. Δεν έχουν όλες οι ομάδες τη δυνατότητα κάθε φορά να παίζουν στα πλέι οφ κι εμείς είχαμε επικεντρωθεί στους αγώνες. Οι σκέψεις για το μέλλον δεν ήταν επί του παρόντος. Τώρα που τελείωσε η χρονιά θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα δούμε".

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Ασημακόπουλος υπογράμμισε: " Γράψαμε σήμερα τον επίλογο σε μία εξαιρετική χρονιά για την ομάδα μας. Θεωρώ πως η φετινή σεζόν γράφτηκε στην ιστορία του συλλόγου με χρυσά γράμματα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φανήκαμε συνεπείς στο ραντεβού μας και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ο Κολοσσός χαρακτηρίστηκε ως το στολίδι του ελληνικού μπάσκετ. Εμείς πραγματικά μοχθήσαμε για να το πετύχουμε αυτό.

Θα σας μεταφέρω μία φράση που είπε ο κόουτς στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα: ‘Για μένα είστε οι πρωταθλητές μου’. Συγχαρητήρια στο Μαρούσι και για τη νίκη αλλά και για την πορεία του όλη τη χρονιά".















































































TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ