ΤΡΙΚΑΛΑ

Κολοσσός-Τρίκαλα: 86-87

Κολοσσός-Τρίκαλα: 86-87
Σφαιρόπουλος WWW.GIANNELIS.COM

Απίστευτο θρίλερ στη Ρόδο με τα Τρίκαλα να παίρνουν τη νίκη (86-87) με buzzer beater του Έιβερι!

Το θέμα είναι αν πεθάνεις, να το κάνεις μαχόνενος. Και τα Τρίκαλα έδειξαν στη Ρόδο εναντίον του Κολοσσού, πως αυτό ακριβώς θα κάνουν από εδώ και στο εξής, αφού πήραν μια υπερ-πολύτιμη νίκη, η οποία τους δίνει περισσότερες ελπίδες για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.
Με 9'' να απομένουν για το τέλος και το σκορ 86-84 υπέρ του Κολοσσού, οι εντολές του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν σαφείς: Είτε προσπάθεια του Έιβερι, μετά από σκριν του Τζιγκάνοβιτς, είτε πάσα προς τον "ζεστό" Πρόδρομο Νικολαϊδη για τρίποντο. Όμως, ο Αμερικανός το πήρε πάνω του και με σουτ από τα εννιά μέτρα έστειλε την μπάλα (αφού αναπήδησε στη στεφάνη) στο διχτάκι!

Νωρίτερα ο Κολοσσός είχε προηγηθεί με 83-78 ύστερα από ένα δύσκολο καλάθι του Σπύρου Παντελιάδη, μια καλή άμυνα του Ντράγκαν Τσέρανιτς και δίποντο από τον ίδιο παίκτη. Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου φαινόταν να βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη, αλλά τα Τρίκαλα είχαν αποθέματα ενέργειας και καλής ψυχολογίας.

Στα 51'' ο Κατσαρές μείωσε σε 83-80 με δύο βολές, για να ακολουθήσει ένα εξαιρετικό κλέψιμο του Χαριτόπουλου και ένα ακόμη κερδισμένο φάουλ στον αιφνιδιασμό, αυτή τη φορά από τον Έιβερι. Ο Αμερικανός ήταν εύστοχος μόνο στη μία βολή και στην επόμενη επίθεση, ο Στίβεν Σμιθ με 2/2 βολές έκανε το 85-81, 16'' πριν το τέλος.

Εκεί κι αν ο Κολοσσός ήταν κοντά στη νίκη! Όμως, και πάλι τα Τρίκαλα είχαν την απάντηση και την έδωσαν με τρίποντο του Νικολαϊδη, ύστερα από ασίστ του Έιβερι. Με 11'' να απομένουν, ο Μπόγδανος έκανε βιαστικό φάουλ στον Σμιθ (και στον λάθος παίκτη, αφού ο Αμερικανός ήταν σε μεγάλη μέρα), αλλά αυτός έβαλε τη μία μόνο βολή, ενώ στη δεύτερη μπήκε νωρίς μέσα στη ρακέτα και η κατοχή πέρασε στην ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου για να ακολουθήσει το μεγάλο σουτ του Έιβερι.

Ο αγώνας ήταν άκρως επιθετικός από νωρίς με τον Κολοσσό να έχει αρχικά το πάνω χέρι, με τον Σάσα Βασίλιεβιτς να πρωταγωνιστεί, αλλά τα Τρίκαλα να βρίσκουν λύσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο και να κλείνουν το ημίχρονο με σκορ 41-48. Στην τρίτη περίοδο, Σμιθ και Χάρις βοήθησαν τον Κολοσσό να ανακάμψει και να περάσει μπροστά στο σκορ, αλλά οι Χαριτόπουλος και Νικολαϊδης δεν άφησαν τους γηπεδούχους να ξεφύγουν, με αποτέλεσμα να γίνει το ματς θρίλερ στα τελευταία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 41-48, 64-59, 86-87.

Κολοσσός Ρόδου (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 16 (1), Παντελιάδης 4, Παπανικολόπουλος 3, Βασίλιεβιτς 21 (2), Ντιόγκο, Ασημακόπουλος, Σμιθ 29 (1), Χαρίσης, Τσάμης, Τσέρανιτς 13.

Τρίκαλα (Βαγγέλης Αγγέλου): Έιβερι 26 (4), Νικολαΐδης 15 (5), Παπαχρίστος 2, Κατσαρές 11 (1), Μπόγδανος 3 (1), Κακλαμάνος, Γιάνγκο, Τζικάνοβιτς 17, Ντίκελ, Χαριτόπουλος 13 (3), Μουτόμπο.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του Κολοσσού πατήστε εδώ και για των Τρικάλων εδώ .

Σφαιρόπουλος: "Η συνέχεια παραμένει ίδια"

Μετά το τέλος του ματς, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: " Ήταν ένα άσχημο παιχνίδι για μας. Στην άμυνα δεχθήκαμε πολλούς πόντους, με εξαίρεση την τρίτη περίοδο, όταν και επανήλθαμε στο παιχνίδι. Τα Τρίκαλα δίνουν μάχη για την παραμονή τους στην κατηγορία και με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο δείχνουν ένα αγωνιστικό πρόσωπο καλύτερο και βελτιωμένο.

Ήμασταν υποψιασμένοι για το παιχνίδι, όμως δεν παίξαμε καλή άμυνα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο σουτ και κερδίζει πάντα ο πιο τυχερός. Τα Τρίκαλα άξιζαν τη νίκη. Για μας είτε κερδίζαμε, είτε χάναμε η συνέχεια θα είναι η ίδια. Έχουμε μπροστά μας άλλα επτά παιχνίδια και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά και στο τέλος θα δούμε τι ακριβώς έχουμε κάνει".

Αγγέλου: "Αφιερωμένη στον πρόεδρο"

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε: " Δεν θέλω να αναφερθώ σε τεχνικές λεπτομέρειες. Προσπαθούμε πολύ τον τελευταίο καιρό για να μαζέψουμε νίκες και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον πρόεδρο μας, τον κ. Γιαννούλα, σε όλη την οικογένεια του, στους ανθρώπους και τους φιλάθλους των Τρικάλων, τους δημοσιογράφους και τους συνεργάτες που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουμε με τόσο μεγάλο πάθος. Θέλουμε το στίγμα των Τρικάλων στο μπάσκετ να είναι φωτεινό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για τη νίκη στη Ρόδο. Είμαστε μία γροθιά σαν ομάδα και πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι είναι πραγματικά δύσκολο να διαχειρίζεται κανείς τέτοιες καταστάσεις. Η νίκη αυτή δεν σημαίνει τίποτα για μας, αφού θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Το να έχει ο Κολοσσός 9 νίκες είναι σημαντικό και αποδεικνύει τη δουλειά που γίνεται στη Ρόδο. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Κολοσσό και μακάρι να πετύχει τους στόχους του".

Τσέρανιτς: "Δεν έχουμε να πούμε πολλά"

Δηλώσεις έκανε και ο Ντράγκαν Τσέρανιτς: " Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορώ να πω και πολλά πράγματα. Τα Τρίκαλα είχαν μεγάλη επιθυμία για τη νίκη, αφού έπαιζαν για την επιβίωση τους. Εμείς ξεκινήσαμε πολύ χαλαρά και δεν παίξαμε όπως τις προηγούμενες φορές. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, αφού δεν έχει τελειώσει τίποτα. Απομένουν επτά αγωνιστικές και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας".

Παπαχρήστος: "Ήρθαμε για να νικήσουμε"

Τέλος, ο Γιάννης Παπαχρήστος σημείωσε: " Ήρθαμε στη Ρόδο για να κερδίσουμε. Όλα τα παιχνίδια τα παλεύουμε, αφού δεν έχουμε άλλη επιλογή. Βρεθήκαμε πολλές φορές σε αντίστοιχες καταστάσεις, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά και πετύχαμε μία σπουδαία νίκη".




































TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ