EUROLEAGUE

(Κουμ)Πάρε... να 'χεις

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στη Ντιναμό ότι είναι το αφεντικό επικρατώντας με 80-58 και έκανε το 1-0

Αν και η Ντιναμό ξεκίνησε καλύτερα (2-5), εκμεταλλευόμενη την ελαφρώς νευρική είσοδο του Παναθηναϊκού στο παρκέ, δέχθηκε ένα "πράσινο" σερί 6-0 (Μπατίστ-Διαμαντίδη) και έμεινε πίσω με 8-5. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ και σιγά-σιγά η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων ανέβαινε.
Τα γρήγορα 2 φάουλ που χρεώθηκαν τόσο ο Παπαδόπουλος, όσο και ο Φώτσης, έκαναν πιο εύκολο το έργο των παικτών του Ομπράντοβιτς, που δεν έπεσαν στις παγίδες της άμυνας σε όλο το γήπεδο και με ηγέτη τον Σισκάουσκας, ξέφυγαν στο πρώτο δεκάλεπτο, με 23-11.

Ο Φώτσης ήταν ο καλύτερος από πλευράς Ρώσων, αλλά με την ηγετική ικανότητα του Διαμαντίδη που οργάνωνε άριστα, δεν υπήρχε περιθώριο μείωσης του σκορ.

Επίδειξη δύναμης

Η δεύτερη περίοδος, ήταν καθαρή επίδειξη δύναμης για τον Παναθηναϊκό, που με τη δεύτερη πεντάδα στο παρκέ, στο μεγαλύτερο μέρος της, έκανε πάρτι. Το τρίτο φάουλ του Παοαδόπουλου στο ξεκίνημα, πιστοποίησε ότι χωρίς τον "Λάζο", η ομάδα του Ίβκοβιτς, δεν βρίσκει διεξόδους.

Παρότι ο Εκέζιε, έκανε ανέλπιστη ζημιά με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 κερδισμένα φάουλ, με τον Ντικούδη να δίνει λύσεις και 8 παίκτες της ελληνικής ομάδας, να έχουν προσθέσει το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 46-27. Σε αυτό συνέβαλλε και η έξοδος από το παρκέ του Αντώνη Φώτση, ο οποίος αγωνίστηκε ελάχιστο στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Νέο ξέσπασμα

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, άνηκε για τρία λεπτά στην Ντιναμό, η οποία με ηγέτες τους Παπαδόπουλο, Ντιν και Πόποβιτς, κατάφερε να "κλείσει την ψαλίδα" στους 13. Μέχρι εκεί όμως. Το "πράσινο" ξέσπασμα, "απογείωσε" τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε με

Όλα καλά στο ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τον περίπατο και προηγείται με 25 πόντους. Στην αρχή της περιόδου, με ηγέτη τον Παπαδόπουλο οι Ρώσοι μείωσαν στους 13, αλλά ένα ξέσπασμα του "τριφυλλιού" έδωσε εκ νέου μεγάλο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, η οποία παίρνοντας πόντους από όλους τους παίκτες, έφτασε στο +25 στο τέλος του δεκαλέπτου, βάζοντας τέλος στα ρωσικά όνειρα για απόδραση από το ΟΑΚΑ.

Εύκολα...

Η τελευταία περίοδος, μόνο για θέαμα προσφέρθηκε, αφού η διαφορά διαρκώς ανέβαινε και εκτός του Γιαβτόκας, όλοι οι παίκτες έγραψαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Κάποια θεαματικά καλάθια του Ντιν, περιόρισαν τη διαφορά και το τελικό 80-58, έδωσε όχι μόνο τη νίκη, αλλά και το μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ, ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού, στη Μόσχα.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 23-11, 46-27, 63-38, 80-58

Παναθηναϊκός (Ζελικο Ομπράντοβιτς): Σάκοτα 4, Βούγιανιτς 6 (1), Χατζηβρέττας 5, Παπανικολάου 2, Τομάσεβις 5, Γιαβτόκας, Σικάουσκας 16 (3), Ντικούδης 7 (1), Διαμαντίδης 7 (1), Μπατίστ 10, Μπετσίροβιτς 17 (1), Τσαρτσαρής 1.

Ντιναμό Μόσχας (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Βασίλιεφ 4, Κχιστόφ 5, Μόνια, Ντιν 14 (1), Τρούσκιν, Γκιλ, Φώτσης 4, Εκέζιε 15, Πόποβιτς 5 (1), Παπαδόπουλος 7, Μπίκοφ 2, Ντομάνι 2.

Ομπράντοβιτς: " Μετράει μόνο το 1-0"

Αν και δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος, από την εικόνα της ομάδας του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είναι ρεαλιστής και γνωρίζει ότι σε αυτά τα παιχνίδια, μετράει πάνω από όλα η νίκη.

" Το σημαντικότερο είναι ότι ξεκινήσαμε με 1-0, ίσως πιο εύκολα από όσο περιμέναμε, αν και δεν παίξαμε τόσο καλά. Ευχαριστούμε τον κόσμο, για την εκπλητκική ατμόσφαιρα, Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά, απόψε θα αναλύσουμε το παιχνίδι και αύριο θα δούμε με τους παίκτες το μπορούμε να βελτιώσουμε".

Σε ερώτηση που του έγινε, για τον αποκλεισμό του Τόνι Ντελκ, από την αποστολή ξεκαθάρισε: " Τρεις παίκτες ήταν αποκλεισμένοι από τη δωδεκάδα, αφού ο Παναθηναϊκός έχει 15 παίκτες και κάθε φορά τρεις πρέπει να είναι εκτός. Σήμερα απόντες ήταν οι Ντελκ, Αλβέρτης και Ξανθόπουλος. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ, είναι δουλειά και των 15 παικτών, που δουλεύουν. Είναι όλοι σημαντικοί και το ουσιαστικότερο είναι ότι βοηθούν πάρα πολύ, κάνοντας και οι 15 καταπληκτικές προπονήσεις".

'Οσον αφορά στο δεύτερο ματς, είπε: " Αναμφίβολα περιμένουμε πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Σημαντικό είναι να παρατηρήσουμε, ότι όταν μέσα στο παιχνίδι είναι οι Παπαδόπουλος και Φώτσης η Ντιαμό, είναι διαφορετική. Σήμερα ο Λάζαρος έπαιξε 15 λεπτά κάτι που δεν συνηθίζεται. Θα ετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο, θέλοντας να διατηρήσουμε τα καλά στοιχεία και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Το παιχνίδι στη Μόσχα, θα είναι τελείως διαφορετικό και οι αντίπαλοι μας βελτιωμένοι".

Τέλος, για τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν, τόνισε: " Καταρχήν, όπως είπα πριν, σημαντικότερο από όλα είναι το 1-0. Αν πίστευα ότι η ομάδα δεν μπορεί να παίξει καλύτετρα σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω μαζί σας. Αμέσως μετά θα αναλύσουμε το παιχνίδι με τον Δημήτρη Ιτουδη και από εκεί και πέρα να δούμε τι θα βελτιώσουμε".

" Οι παίκτες γνωρίζουν σε σχέση με την προετοιμασία τι έκαναν σωστά και τι λάθος. Αυτά θα συζητήσουμε, γι' αυτό ξεκίνησα λέγοντας ότι σημαντικότερο ήταν το 1-0, αφού είχαμε στόχο να κερδίσουμε το πολύ σημαντικό ματς. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που βελτιώνουν το παιχνίδι και αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Μετά την κάκιστη εικόνα της ομάδας του, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, δεν θα μπορούσε να ήταν ικανοποιημένος, σε οποιοδήποτε τομέα του αγώνα. Ανέλαβε την ευθύνη της ήττας και τόνισε ότι στη Μόσχα, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

" Χαίρομαι που είμαι κοντά σας πάλι και είμαι ελικρινά πολύ πικραμένος για την απόδοση μας, σήμερα. Χρειάζονται δύο για να γίνει ένας αγώνας και στον συγκεκριμένο, έπαιξε μόνο μία. Εμείς δεν προσπαθήσαμε και δεν είχαμε την εικόνα που δείξαμε εδώ και ενάμιση μηνα. Δεν θέλω να μειώσω τον Παναθηναϊκό, αλλά πιστεύω ότι είμαστε μία ομάδα που κάνει ντεμπουτο στην Ευρωλίγκα κι αυτό που μας λείπει είναι θέληση".

" Μπορώ να σας πω και για τα γρήγορα φάουλ, αφού εμείς χωρίς τους Παπαδόπουλο και Φώτση, οι οποίοι είχαν από την αρχή τρία και δύο αντίστοιχα, δεν είμαστε ικανοί να κοντράρουμε τον Παναθηναϊκό".

" Πρέπει να αντιδράσουμε μαζί με τα παιδιά, έχουμε πάλι παιχνίδι την Πέμπτη κι ελπίζω να παίξουμε καλύτερα. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που έδιξε σοβαρότητα μέχρι το τέλος".

" Σίγουρα για την απόδοση της ομάδα παίρνω την απόλυτη ευθύνη ως κόουτς και ελπίζω ότι μεθαύριο θα δείξουμε εντελώς διαφορετική εικόνα".

Η εξέλιξη του αγώνα:


1' Έναρξη 10λέπτου
1' Σχόλιο
Ενός λεπτού σιγή για τον νεκρό των επεισοδίων της Λαυρίου και στη συνέχεια έντονες αποδοκιμασίες για τον Ολυμπιακό
1' Δίποντο Ντιναμό Μόσχας Ντομάνι (0-2)
2' Φάουλ Ντιναμό Μόσχας Παπαδόπουλος (1ο-επιθετικό)
2' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπετσίροβιτς (2-2)
3' Φάουλ Ντιναμό Μόσχας Φώτσης (1ο)
Νευρικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες που μετά από δύο λεπτά παιχνιδιού, είναι ισόπαλες 2-2
3' Τάπα Παναθηναϊκός Διαμαντίδης
Εκπληκτικό στοπ στον Πόποβιτς
3' Καλάθι και φάουλ Ντιναμό Μόσχας Παπαδόπουλος (2-5)
Προβάδισμα στην Ντιναμό δίνει ο Έλληνας σέντερ με εκπληκτική κίνηση
4' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (4-5)
Όμορφη πάσα του Διαμαντίδη και κάρφωμα του Αμερικανού
4' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (6-5)
Μετά από καραμπόλες ο Μπατίστ κλέβει και σκοράρει στον αιφνιδιασμό
5' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (8-5)
Νικάει τον Παπαδόπουλο ο Διαμαντίδης και τον χρεώνει με το δεύτερο φάουλ του
6' Φάουλ Παναθηναϊκός Μπατίστ (2ο)
Μπαίνει ο Τομάσεβιτς
6' Δύο βολές Ντιναμό Μόσχας Πόποβιτς (8-7)
6' Φάουλ Ντιναμό Μόσχας Φώτσης (2ο)
Δεύτερο φάουλ και για τον έτερο Έλληνα
6' Δύο βολές Παναθηναϊκός Μπετσίροβιτς (10-7)
6' Τάιμ-άουτ Ντιναμό Μόσχας Ίβκοβιτς
Ο "Ντιούντα" παίρνει το πρώτο του τάιμ άουτ, βλέποντας ότι η πιεστική άμυνα του ΠΑΟ έχει αποτέλεσμα
7' Τρίποντο Παναθηναϊκός Σισκάουσκας (13-7)
"Σπάει το ρόδι" ο Λιθουανός από τα 6.25
8' Δύο βολές Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (15-7)
Προβάδισμα 8 πόντων για το "τριφύλλι"
9' Δύο βολές Παναθηναϊκός Σισκάουσκας (17-7)
Νωρίτερα έχασε κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ο Πόποβιτς
9' Δύο βολές Παναθηναϊκός Φώτσης (17-9)
10' Δίποντο Παναθηναϊκός Σισκάουσκας (22-9)
10' Τρίποντο Παναθηναϊκός Σισκάουσκας (19-9)
10' Δύο βολές Ντιναμό Μόσχας Φώτσης (22-11)
10' Λήξη 10λεπτου 23-11
Ιδανικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό που με ηγέτη τον Σισκάουσκας (10 πόντοι) και με τη βοήθεια της καλής οργάνωσης του Διαμαντίδη, έχει ήδη διαφορά 12 πόντων. Ο Φώτσης είναι ο ηγέτης της Ντιναμό μέχρι στιγμής αφού παλεύει πιο πολύ από όλους και είναι μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά το θετικό είναι ότι όπως και ο Παπαδόπουλος έχει δύο φάουλ.
11' Έναρξη 10λέπτου
11' Φάουλ Παναθηναϊκός Παπαδόπουλος (3ο)
Πολύ καλά τα νέα για τους "πράσινους" αφού ο Παπαδόπουλος κάνει επιθετικό στον Τομάσεβιτς και φτάνει τα 3 φάουλ
12' Τρίποντο Παναθηναϊκός Σισκάουσκας (26-11)
Στο +15 ο ΠΑΟ που έχει επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του
12' Δίποντο Ντιναμό Μόσχας Εκέζιε (26-13)
13' Δίποντο Παναθηναϊκός Ντικούδης (30-13)
13' Δίποντο Ντιναμό Μόσχας Εκέζιε (26-13)
14' Δίποντο Ντιναμό Μόσχας Εκέζιε (30-15)
14' Δίποντο Παναθηναϊκός Τομάσεβιτς (32-15)
14' Δίποντο Παναθηναϊκός Χατζηβρέττας (28-13)
15' Τάιμ-άουτ Παναθηναϊκός Ομπράντοβιτς
Τα δείγματα χαλάρωσης του Παναθηναϊκού ανησύχησαν λίγο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος κάλεσε τάιμ άουτ παρά το γεγονός ότι η διαφορά είναι στους 17
16' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Βούγιανιτς (35-16)
16' Καλάθι και φάουλ Ντιναμό Μόσχας Εκέζιε (35-19)
Αντιαθλητικό από τον Παπανικολάου. Ο Νιγηριανός έχει κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά μέχρι στιγμής στον ΠΑΟ
16' Τρίποντο Παναθηναϊκός Ντικούδης (38-19)
17' Φάουλ Παναθηναϊκός Παπανικολάου (3ο)
Μέσα σε δύο λεπτά ο Έλληνας φόργουορντ κάνει τρία φάουλ
17' Δίποντο Παναθηναϊκός Ντικούδης (40-21)
Πάρτι με τη δεύτερη πεντάδακάνει ο Παναθηναϊκός
18' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπίκοφ (40-23)
18' Τάιμ-άουτ Ντιναμό Μόσχας Ίβκοβιτς
19' Δύο βολές Παναθηναϊκός Μπετσίροβιτς (43-24)
20' Καλάθι και φάουλ Ντιναμό Μόσχας ΕΚέζιε (43-27)
Τους 13 φτάνει ο Εκέζιε που έχε "ντυθεί" για απόψε Παπαδόπουλος
20' Τάιμ-άουτ Παναθηναϊκός Ομπράντοβιτς
Τις οδηγίες για την τελευταία πράσινη επίθεση έδωσε ο Ζοτς
20' Τρίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (46-27)
20' Λήξη ημιχρόνου 46-27
Θεμέλια πρόκρισης στο Final Four βάζει από το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός που δεν αφήνει την Ντιναμό να πάρει ανάσα. Οι "πράσινοι" αγωνίστηκαν με τη δεύτερη πεντάδα για σχεδόν ολόκληρη τη δεύτερη περίοδο, αλλά η διαφορά δεν έπεσε από τους 16 πόντους, ενώ με τρίποντο του Διαμαντίδη στην εκπνοή ανέβηκε στους 19 κι ο Ίβκοβιτς άρχισε να κάνει τον Σταυρό του στον πάγκο
21' Έναρξη 10λέπτου
21' Τρίποντο Παναθηναϊκός Μπετσίροβιτς (49-27)
23' Τρίποντο Ντιναμό Μόσχας Πόποβιτς (49-34)
Μειώνει στους 15 η ρωσική ομάδα χάρη σε δύο καλάθια του Ντιν και τρίποντο του Πόποβιτς
23' Φάουλ Ντιναμό Μόσχας Παπαδόπουλος (4ο)
23' Δύο βολές Ντιναμό Μόσχας Παπαδόπουλος (49-36
Στους 13 μειώνει μετά από πολλή ώρα η Ντιναμό
24' Δίποντο Παναθηναϊκός Σισκάουσκας (51-36)
26' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (54-36)
26' Τάιμ-άουτ Ντιναμό Μόσχας Ίβκοβιτς
Κάτι πήγε να κάνει η Ντιναμό αλλά με τους Μπατίστ και Σισκάουσκας, ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 18
27' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπετσίροβιτς (56-36)
27' Αντιαθλητικό φάουλ Ντιναμό Μόσχας Φώτσης (3ο)
Στη μία βολή ευστοχεί ο Σισκάουσκας
28' Δίποντο Ντιναμό Μόσχας Εκέζια (59-38)
28' Δίποντο Παναθηναϊκός Βούγιανιτς (61-38)
29' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (63-38)
29' Τάιμ-άουτ Ντιναμό Μόσχας Ίβκοβιτς
30' Λήξη 10λεπτου 63-38
Όλα καλά στο ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τον περίπατο και προηγείται με 25 πόντους. Στην αρχή της περιόδου, με ηγέτη τον Παπαδόπουλο οι Ρώσοι μείωσαν στους 13, αλλά ένα ξέσπασμα του "τριφυλλιού" έδωσε εκ νέου μεγάλο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα
31' Δίποντο Παναθηναϊκός Παπανικολάου (65-38)
32' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπετσίροβιτς (67-38)
32' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπετσίροβιτς (69-40)
32' Δίποντο Ντιναμό Μόσχας Ντιν (69-44)
32' Δίποντο Ντιναμό Μόσχας Βασίλιεφ (72-46)
33' Τρίποντο Παναθηναϊκός Βούγιανιτς (72-44)
36' Δίποντο Ντιναμό Μόσχας Ντιν (74-48)
37' Τρίποντο Ντιναμό Μόσχας Ντιν (76-53)
38' Δύο βολές Παναθηναϊκός Σάκοτα (78-53)
38' Καλάθι και φάουλ Ντιναμό Μόσχας Ντιν (78-56)
40' Λήξη αγώνα 80-58
Χωρίς άγχος, με επιβλητική εμφάνιση και ξεκούραση των βασικών, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ντιναμό του Ίβκοβιτς. Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final Four έγινε και με κριτήριο τη σημερινή παρουσία των "πρασίνων" δεν αποκλείεται η σειρά να μην χρειαστεί τρίτο παιχνίδι αφού την Πέμπτη στη Ρωσία οι Πρωταθλητές είναι το φαβορί για το 2-0




















































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ