ΑΡΗΣ

Κουμπούρας: "Στο τέλος τα καταφέραμε"

Κουμπούρας: "Στο τέλος τα καταφέραμε"
Ομαδική

Ο γκαρντ του Άρη, Φάνης Κουμπούρας, σχολίασε την πρόκριση επί της Λουκόιλ Ακαντέμικ στους ομίλους του Eurocup αλλά και το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης (13/10) με το Μαρούσι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Κουμπούρας, αρχικά, αναφέρθηκε στο νικηφόρο αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τη Λουκόιλ Ακαντέμικ στο Αλεξάνδρειο, σημειώνοντας: " Η αλήθεια είναι ότι οι αντίπαλοι μάς αιφνιδίασαν και έπαιξαν καλά, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε όπως θέλαμε".

Ερωτηθείς για το πώς αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ, απάντησε στον "Άρης FM 92,8" : " Σε ένα τέτοιο παιχνίδι σίγουρα ανησυχείς, αλλά δεν το σκέφτεσαι. Παίζεις για να κερδίσεις. Είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Αν χάσεις, τελείωσε. Δεν υπάρχει αύριο".

Για την προσωπική του απόδοση και αν είναι ικανοποιημένος από αυτήν, ο 27χρονος πλέι μέικερ του Άρη τόνισε: " Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όσα έχω προσφέρει. Ο Άρης μου έδωσε την ευκαιρία φέτος να δείξω τι μπορώ να κάνω. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της και στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι".

Ο Κουμπούρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Άρης δέχθηκε πολλούς πόντους από τους Βούλγαρους και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, γενικότερα λέγοντας πως: " Αυτό ήταν το μεγάλο μας μειονέκτημα χθες. Στην επίθεση έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν. Στην άμυνα, όμως, χθες δεν παίξαμε ομαδικά, κάναμε λάθη και γι’ αυτό δεχθήκαμε τόσους πόντους".

"Έχουμε λίγο χρόνο ακόμη για να δουλέψουμε. Είμαστε καλοί στον αιφνιδιασμό, αλλά φαίνεται ότι έχουμε κάποιες αδυναμίες, τις οποίες πρέπει να βελτιώσουμε".

Σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα και τους στόχους του Άρη σε αυτό υπογράμμισε: " Θέλουμε πάρα πολύ να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, μακάρι να φτάσουμε και μέχρι το τέλος. Στο Πρωτάθλημα κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα δούμε διαφορετικές τις ομάδες φέτος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις, με εξαιρέσεις τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που έχουν ξεφύγει. Εμείς θα είμαστε σοβαροί, ώστε να έχουμε μια καλή πορεία".

Στην τελική του τοποθέτηση σχολίασε την επικείμενη αναμέτρηση του Άρη με το Μαρούσι (13/10) για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου τονίζοντας: " Δυστυχώς, στο ελληνικό Πρωτάθλημα, που ξεκινά σε λίγο, υπάρχουν και τα κακώς κείμενα. Το Μαρούσι δεν ξέρει καν αν θα συμμετάσχει σε αυτό. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον μεταξύ μας αγώνα, χωρίς, όμως, να ξέρουμε τις αποφάσεις που θα ληφθούν".

Σλούκας: " Μεγάλη ευθύνη που βρίσκομαι στον Άρη"

Ο νεοαποκτηθείς διεθνής πλέι μέικερ του Άρη, Κώστας Σλούκας, σε συνέντευξή του στον ΑΡΗΣ FM 92,8 αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του δανεισμού του από την ΚΑΕ Ολυμπιακός στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, ο Σλούκας αναφέρθηκε στην πρόκριση του Άρη στους ομίλους του Eurocup, τονίζοντας: " Το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα, δηλαδή η πρόκριση. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα".

Για την ολοκλήρωση του δανεισμού του από τον Ολυμπιακό στον Άρη ο Θεσσαλονικιός γκαρντ δήλωσε: " Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, κ. Γιάννη Δαμιανίδη και όλο το επιτελείο της ομάδας, που έδειξαν υπομονή. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, καθώς μου είπαν ότι δεν θα έχω χρόνο συμμετοχής τη νέα χρονιά και συμφώνησαν για τη μετακίνησή μου.

Γενικότερα, όμως, είναι λίγο περίεργες οι συνθήκες υπό τις οποίες θα δουλέψω στον Άρη, αφού ο Δημήτρης Βεργίνης είναι φίλος μου και από την στιγμή που τραυματίστηκε, πρέπει να καλύψω το δικό του κενό. Του εύχομαι περαστικά και να επιστρέψει υγιής το συντομότερο δυνατό".

Για το γεγονός ότι η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και ο ίδιος επέλεξαν τον Άρη, ο 21χρονος αθλητής δήλωσε: " Μίλησα με τον κόουτς Ίβκοβιτς και κοινή γραμμή μας ήταν ο Άρης, γιατί είναι μεγάλη ομάδα, παίζει στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά.

Ήταν και δική μου επιθυμία να έρθω στον Άρη. Μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και σαν παιδί έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια στο Αλεξάνδρειο. Έχω ακούσει τα καλύτερα και γενικά, ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή είναι πολύ όμορφα. Βρίσκομαι στην πόλη μου και κοντά στους δικούς μου. Είμαι επαγγελματίας και θέλω να δουλέψω μέσα στο γήπεδο. Ήταν ένα όνειρο για μένα να βρεθώ σε τόσο μεγάλες ομάδες και είμαι ευχαριστημένος που η εκπλήρωσή του ήρθε σχετικά νωρίς".

Ο νεαρός διεθνής σχολίασε και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει ο Σαρόν Ντρούκερ στο πρόσωπό του, σημειώνοντας: " Αυτό αποτελεί κίνητρο για περισσότερη δουλειά, ώστε να του ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Είναι εξαιρετικός προπονητής και ξέρει να διαχειρίζεται το υλικό του.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου. Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά. Μέχρι στιγμής, ο Άρης έχει πετύχει την πρόκριση στους ομίλους του Eurocup, αλλά και στα προημιτελικά του Κυπέλλου".

Σχετικά με το ρόστερ του Άρη και το ότι αποτελείται από πολλούς Έλληνες παίκτες, ο Σλούκας είπε χαρακτηριστικά: " Οι παίκτες του Άρη αυτή τη στιγμή χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι νεαροί, οι έμπειροι Έλληνες και οι ξένοι, οι οποίοι με τη δική τους εμπειρία συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν την ομάδα.

Εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι ο κόουτς είναι πολύ κοντά σε όλους τους παίκτες και έχει άριστη επικοινωνία μαζί τους. Η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετική πόλη, τόσο από την άποψη ταλέντων, όσο και από αυτή του κοινού. Είναι σημαντικό να υπάρχουν Έλληνες παίκτες στην ομάδα. Αυτό βοηθάει και τους νεαρούς να εξελίσσονται".

Κάνοντας λόγο για τις προσωπικές του φιλοδοξίες με τη φανέλα του Άρη, τόνισε: " Αν δεν είμαι σωστός στις προπονήσεις, δεν θα ρισκάρει κανείς να με βάλει στο παιχνίδι. Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες συμπίπτουν με αυτές της ομάδας, που είναι μία καλή πορεία σε Κύπελλο και Ευρώπη και μία καλή θέση στο Πρωτάθλημα".

Για τον ίδιο αλλά και για τους νεαρούς συμπαίκτες του στον Άρη, είχε να πει: " Προσωπικά, αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη που βρίσκομαι σε μία ομάδα όπως ο Άρης. Είναι πολύ σημαντικό να “ψήνονται” στον πρωταθλητισμό οι νεαροί παίκτες, πόσο μάλλον σε μια ομάδα, της οποίας οι οπαδοί δημιουργούν μία φοβερή ατμόσφαιρα, από τις καλύτερες στην Ευρώπη".

Στο τέλος των δηλώσεών του, αναφέρθηκε στην ετοιμότητά του και το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί όταν του ζητηθεί, λέγοντας: " Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έκανα προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει, όμως και ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής, αλλά ελπίζω ότι θα με βοηθήσουν οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου, ώστε να εγκλιματιστώ.

Υπάρχει τεράστια ανυπομονησία από την πλευρά μου για την πρώτη μου εμφάνιση. Το σημαντικότερο είναι να μείνει ο κόσμος κοντά στην ομάδα. Ο Άρης είναι καινούριο σύνολο και ένα καλό σύνολο ξεχωρίζει από τα αποτελέσματα που παίρνει, ακόμη κι όταν δεν βρίσκεται σε καλή μέρα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ