ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Κρις Ντουάρτε για Βεζένκοβ: "Ο Σάσα είναι εξαιρετικό παιδί και παίκτης, αλλά είναι δική του απόφαση"

Κρις Ντουάρτε για Βεζένκοβ: "Ο Σάσα είναι εξαιρετικό παιδί και παίκτης, αλλά είναι δική του απόφαση"
EUROKINISSI

Ο Κρις Ντουάρτε των Σακραμέντο Κινγκς βρέθηκε στο ΣΕΦ για να αγωνιστεί με τη Δομινικανή Δημοκρατία στο Προολυμπιακό Τουρνουά και μιλώντας στα ελληνικά μέσα στη μεικτή ζώνη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Σάσα Βεζένκοβ και το πόσο δύσκολο είναι να είσαι ρολίστας στο NBA.

Η Δομινικανή Δημοκρατία έκανε το πρώτο βήμα στο Προολυμπιακό Τουρνουά, επικρατώντας με 90-77 της Αιγύπτου. Οι Καρλ-Άντονι Τάουνς και Αλ Φόρφορντ δεν έβαλαν τη φανέλα με το εθνόσημο φέτος το καλοκαίρι, αλλά ένας άλλος NBAερ, ο Κρις Ντουάρτε, που υπήρξε συμπαίκτης με τον Σάσα Βεζένκοβ στους Σακραμέντο Κινγκς τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έδωσε κανονικά το παρών στο ΣΕΦ.

Μιλώντας στα ελληνικά μέσα, ο 27χρονος περιφερειακός αναφέρθηκε στο επερχόμενο ματς της Δομινικανής Δημοκρατίας με την Εθνική Ελλάδας, στο ενδεχόμενο επιστροφής του Σάσα Βεζένκοβ στην Ευρώπη, αλλά και στο πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να έχει το καθεστώς ρολίστα στο NBA, όπως ο ίδιος και ο Βούλγαρος φόργουορντ.

Για το Προολυμπιακό και το επόμενο ματς με την Ελλάδα: "Είναι η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη, η πρώτη φορά που παίζω σε ένα τέτοιο τουρνουά. Η Ελλάδα έχει πολύ καλή ομάδα, οπότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Πρέπει να βγούμε εκεί έξω, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όχι, δεν ξέρω κάποιον άλλο παίκτη της Ελλάδας πέρα από τους Αντετοκούνμπο".

Για το αν πιστεύει πως ο Βεζένκοβ θα γυρίσει στην Ευρώπη μετά την ανταλλαγή του στους Ράπτορς: "Ακούστε, αυτή είναι δική του απόφαση. Δεν έχω να πω κάτι για αυτό. Ο Σάσα είναι εξαιρετικό παιδί, εξαιρετικός παίκτης. Στο τέλος της ημέρας θα κάτσει κάτω και θα αποφασίσει τι είναι καλύτερο για εκείνον και την οικογένειά του. Δεν έχω κάτι να πω για αυτό. Είναι δική του απόφαση. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω (σσ. αν περίμενα να γίνει trade). Δεν συζητάμε για αυτά".

Για το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς το ρόλο ενός ρολίστα στο NBA: "Είναι πάντα δύσκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά. Πρέπει να κάνεις αυτό που σου ζητάει το αφεντικό σου. Για αυτό πληρώνεσαι. Πονάει. Δεν είναι ένα όμορφο συναίσθημα. Όλοι θέλουμε να παίζουμε, να βγαίνουμε εκεί έξω και να δείχνουμε το ταλέντο μας. Στο τέλος της ημέρας, αυτή είναι η δουλειά. Είτε σου αρέσει, είτε όχι".

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να ξανακάνει μια τόσο επιτυχημένο σεζόν, όπως έκανε με τους Πέισερς το 2021/22: "Χρειάζομαι απλά μια ευκαιρία. Όποτε μου δοθεί η ευκαιρία, θα δείξω το ταλέντο μου και θα βεβαιωθώ ότι όλοι θα ακούσουν το όνομά μου και θα αισθανθούν την παρουσία μου. Σίγουρα το Προολυμπιακό μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Για αυτό είμαι εδώ, για να ξαναβρω ρυθμό και να ξαναγίνω αυτός ο παίκτης (σσ. της rookie σεζόν μου) κι ακόμα καλύτερος".

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ NBA ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ