NBA

Κρίσιμες ημέρες για Φουρνιέ, Βούκτσεβιτς, Τσάντσαρ, Κέτα: Τα δεδομένα για τους τέσσερις Ευρωπαίους του NBA

Detroit Pistons' Evan Fournier plays Boston Celtics during the first half of an NBA basketball game, Monday, March 18, 2024, in Boston. (AP Photo/Michael Dwyer)
Detroit Pistons' Evan Fournier plays Boston Celtics during the first half of an NBA basketball game, Monday, March 18, 2024, in Boston. (AP Photo/Michael Dwyer) AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Σε... αναμμένα κάρβουνα κάθονται τέσσερις Ευρωπαίοι του NBA, καθώς περιμένουν ενημέρωση από τις ομάδες τους για τη σεζόν 2024/25.

Η αγορά της Ευρώπης, τουλάχιστον για το επίπεδο της EuroLeague, έχει αρχίσει να στεγνώνει. Πολλοί έχουν ήδη υπογράψει επεκτάσεις, άλλοι έχουν συμφωνήσει με τις επόμενες ομάδες τους, ωστόσο υπάρχουν τέσσερις εξαιρετικές περιπτώσεις στο NBA που είτε απασχολούν, είτε πρόκειται να απασχολήσουν την ελίτ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Εβάν Φουρνιέ, ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, ο Βλάτκο Τσάντσαρ και ο Νιμίας Κέτα είναι τέσσερις πραγματικά πολύ ελκυστικοί Ευρωπαίοι, που περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις των Πίστονς, των Γουίζαρντς, των Νάγκετς και των Σέλτικς αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Φουρνιέ (32, 1μ.98) έχει 12 σεζόν στο NBA (13.6 πόντοι, 2.7 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 1 κλέψιμο ανά 27.7 λεπτά σε 704 αγώνες), όμως ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του προβλέπει αποδοχές 19.000.000 δολαρίων που κρίνονται υπερβολικές για το στάτους του. Οι Πίστονς πρέπει να αποφασίσουν το αργότερο έως τις 29/6 τι θα κάνουν με την περίπτωσή του. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τον αποδεσμεύσουν, ούτως ή άλλως στα σχέδιά τους είναι η max επέκταση στον Κέιντ Κάνινγχαμ και το χτίσιμο της ομάδας γύρω από αυτόν και τους υπόλοιπους νεαρούς του ρόστερ. Στην καριέρα του έχει εισπράξει 145.384.369 δολάρια.

Ο Βούκτσεβιτς (21, 2μ.13) μετακόμισε από την Παρτίζαν στην Ουάσινγκτον, έκλεισε τη σεζόν 2023/24 με τους Γουίζαρντς (8.5 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ ανά 15.3 λεπτά σε 10 αγώνες) και ο οργανισμός έχει club option που πρέπει να χρησιμοποιήσει έως τις 29 Ιουνίου. Αν ο Βούκτσεβιτς μείνει στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ θα εισπράξει 2.424.892 δολάρια. Αν αποδεσμευθεί, τότε πρώτα θα ψάξει κάτι στο NBA, στο οποίο έδειξε καλή εικόνα σε σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα εξετάσει άλλες επιλογές. Το καλό περιφερειακό του σουτ, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να τον βοηθήσει να βρει χώρο στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Ο Τσάντσαρ (27, 2μ.03) έχει πέντε σεζόν στο NBA, αλλά έπαιξε στις πρώτες τέσσερις και έχασε τη φετινή εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο περσινό φιλικό ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ. Ελκυστικός φόργουορντ που μπορεί να προσφέρει σε όλους τους τομείς, με τους Νάγκετς να πρέπει να αποφασίσουν έως τις 23 Ιουνίου. Αν τον κρατήσουν, θα του δώσουν 2.346.606 δολάρια. Αν τον αποδεσμεύσουν, ίσως η επιστροφή στην Ευρώπη να είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για εκείνον, κυρίως σε αγωνιστικό επίπεδο. Βρίσκεται στην προεπιλογή της Σλοβενίας για το προολυμπιακό του Πειραιά.

Ο Κέτα (25, 2μ.13) παλεύει εδώ και μία τριετία στους Κινγκς και στους Σέλτικς, χωρίς όμως να έχει δικαιωθεί για τον κόπο του. Φέτος είχε 5.5 πόντους και 4.4 ριμπάουντ ανά 11.9 λεπτά σε 28 αγώνες, με την ομάδα της Βοστώνης να πρέπει να αποφασίσει το αργότερο έως τις 29 Ιουνίου. Αν τον κρατήσουν, θα του δώσουν 2.196.970 δολάρια για τη σεζόν 2024/25. Ο Πορτογάλος σέντερ απασχόλησε πέρυσι το καλοκαίρι την Παρτίζαν και τον Παναθηναϊκό, είναι ένας πιο ψηλός Ματίας Λεσόρ, πολύ αθλητικός, μακρύς, εκρηκτικός, έχει potential για να καθιερωθεί στο NBA, προς το παρόν όμως δυσκολεύεται να βρει χρόνο και ρόλο.

TAGS NBA EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ