ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κροατία-Ελλάδα: 68-77

Κροατία-Ελλάδα: 68-77
Ομαδική INTIME SPORTS

Η Ελλάδα επιβλήθηκε με 77-68 της Κροατίας και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (25/7, 7 μ.μ.)

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έδειξαν ότι δεν αστειεύονται και είναι ευκαιρία να πάρουν ρεβάνς για την Εθνική Ανδρών που η Ισπανία είναι ο... κακός της δαίμονας. Με κορυφαίους τους Νίκο Παππά, Κώστα Σλούκα και Γιώργο Μπόγρη αλλά και με πολύ προσπάθεια απ' όλη την Ελληνική ομάδα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχασε τον έλεγχο σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.
Η Κροατία προσπάθησε να αντεπιτεθεί στην τελευταία περίοδο και μείωσε στους έξι (61-55) στο 34' αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω. Ο Κώστας Παπανικολάου... σκέπασε τα καλάθια στην άμυνα ενώ στην επίθεση οι διεθνείς μας δεν είχαν πρόβλημα προκειμένου να βρουν λύσεις.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 35-33, 55-46, 77-68

Κροατία (Κούντσε): Ράντιτς 10, Νάκιτς 2, Βράγκοβιτς 12 (1), Μπογκντάνοβιτς 14 (3), Όστριτς 3, Ντέλας 2, Χάιντιτς 9 (1), Μαρτσίνκοβιτς 1, Κάρλοβιτς 4, Μπίλαν 11 (11 ριμπ.)

Ελλάδα (Μίσσας): Μάντζαρης, Μούρτος, Τσακαλέρης, Παππάς 18 (1), Γιαννόπουλος, Σακελλαρίου, Παπανικολάου 12, Σλούκας 16 (1), Γιάνκοβιτς 2, Μπόγρης 17 (10ριμπ.), Κασελάκης 9, Σαρικόπουλος 2.

Μίσσας: "Οδηγός η άμυνα"

Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο για τα μετάλλια και ο Κώστας Μίσσας που έμεινε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από τους παίκτες του σχολίασε: Όλο το παιχνίδι ήταν το κομμάτι της άμυνας. Μη ξεχνάτε πως η Κροατία είχε την καλύτερη επίθεση του τουρνουά. Καταφέραμε με άμυνα ομαδική και σε ατόμου να κατεβάσουμε 15 πόντους το μέσο όρο τους. Αυτή ήταν η βάση της νίκης. Το επόμενο κομμάτι ήταν κάθε παιχνίδι γινόμαστε ακόμα καλύτεροι και στα τρανζίσιον και που στοχεύουμε από πλευράς επίθεσης.

Όταν έχουμε υπομονή, πάντα βρίσκουμε λύση. Υπάρχει μεν, συσσωρευμένη κούραση, αλλά υπάρχει και κίνητρο, όπως και διάθεση, ενώ ο κόσμος μάς δίνει περισσότερο δύναμη για να συνεχίσουμε. Το αυριανό ματς, είναι πολύ δύσκολο. Η Ισπανία είναι πολύ καλή ομάδα. Εχει τώρα και τον Αγουϊλάρ. Θεωρώ πως κατ’ αρχάς πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, όχι μόνο σε επίπεδο ατόμου, αλλά και ομαδικής τακτικής, γιατί είναι παίκτες που λειτουργούν μέσα από πολλά, διαφορετικά σχήματα. Δεύτερον, να καλύψουμε τα ριμπάουντ, όπου σήμερα παρουσιαστήκαμε μεν, βελτιωμένοι αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε.

Υπάρχει και ένα τρίτο που κάναμε πολύ καλά σήμερα και πρέπει να το επαναλάβουμε. Ο Παπανικολάου έπαιξε πολύ καλά τον Μπογκντάνοβιτς, τον έβγαλε εκτός ρυθμού από πλευράς άμυνας. Τον βγάλαμε όμως, εκτός ρυθμού και στην επίθεση, γιατί τον ποστάραμε. Αύριο θα συναντήσουμε ιδιαίτερα αυτή την τακτική και πρέπει να ανταποκριθούμε. Εξυπακούεται πως πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Δεν θα γινόταν διαφορετικά, αφού μιλάμε για έναν ημιτελικό



.










TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ