ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κρυφός "άσος"ο Ουίλιαμς

Κρυφός "άσος"ο Ουίλιαμς
ΟΥΛΙΑΜΣ

Η εναλλακτική λύση στον Μακιντάιρ, είναι Μάρκους Ουίλιαμς. Κρυφός άσος έκπληξη (video)

Ο 24χρονος πόιντ γκαρντ (1.91) λέγεται ότι έχει, ήδη, συζητήσει με τους Πειραιώτες και δείχνει πρόθυμος να έρθει στην Ευρώπη. Γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου του 1985, ο Καλιφορνέζος Γουίλιαμς, είναι απόφοιτος του Κονέκτικατ, έχει παίξει σε Νιου Τζέρσεϊ Νετς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, πέρσι βρισκόταν στο Πουέρτο Ρίκο και αυτή την εποχή κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με τους Μέμφις Γκρίζλις στο summer league του ΝΒΑ.
Περιπέτειες και ...ασίστ στο κολέγιο

Η καριέρα του στο κολέγιο ξεκίνησε ουσιαστικά από τον δεύτερο χρόνο, καθώς σαν πρωτοετής...συνελήφθη να πουλάει κλεμένα λαπ-τοπ σε συμφοιτητές του (!) με αποτέλεσμα να χάσει τους 9 πρώτους αγώνες της σεζόν, αλλά και να αποκλειστεί στη συνέχεια, λόγω κακών ακαδημαϊκών επιδόσεων.

Την περίοδο 2004-05 είχε 9.6π και 7.8 ασίστ κατά μέσο όρο, αριθμοί που του έδωσαν τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της περιφέρειας Big East, ενώ ένα χρόνο μετά ήταν ένα από τα βασικά στελέχη των Huskies καθώς είχε 12.3π και 8.6 ασίστρ. Εναντίον του Νοτρ Νταμ, πέτυχε το 6ο τριπλ-νταμπλ στην ιστορία του κολεγίου με 18π, 13ρ και 10ρ. Με το Κονέκτικατ έπαιξε στην τελική φάση του NCAA το 2006, έχοντας 20π, 8.8 ασ και εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας (52% σουτ, 56%τρ, 96%β) με κορυφαία στιγμή τους 26π στο 98-92 που πέτυχε το Κονέκτικατ εναντίον του Ουάσιγκτον, παίρνοντας την πρόκριση για τους "16".

Από το ΝΒΑ στο Π.Ρίκο

Θεωρήθηκε ένας αυθεντικός πόιντ-γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ και πασέρ (καθώς έπαιζε πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό του), βρέθηκε στο νο 22 του ντραφτ το 2006 και έπαιξε σαν ρούκι με τoυς Νιου Τζέρσι Νετς. Σε 79 αγώνες είχε 6.8π και 3.3 ασίστ.

Την επόμενη σεζόν (2007-08) ξεκίνησε πάλι με τους Νετς, έπαιξε 53 ματς (5.9π-2.6ασ) ενώ πέρσι μετακόμισε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος όπου έπαιξε μόλις σε 9 αγώνες (1.3π-1.4ασ). Η συνέχεια ήρθε στο Πουέρτο Ρίκο. Εκεί φόρεσε τη φανέλα των Quebradillas Pirates, με τους οποίους είχε 15π, 5.3ρ και 9.3 ασίστ. Αναδείχθηκε καλύτερος πασέρ του πρωταθλήματος και MVP του all star game.

Με τους Γκρίζλις στο summer league

Πριν από λίγες μέρες συμμετείχε στο ρόστερ των Μέμφις Γκρίζλις και άφησε πολύκαλές εντυπώσεις στο summer league του ΝΒΑ, που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο. Σε 5 αγώνες είχε 13.4π, 4.6ρ και 8.2 ασίστ. Στα 4 από τα 5 ματς είχε διψήφιο αριθμό πόντων (22 με τους Κλίπερς και 16 κόντρα στους Νικς) ενώ σε αυτό που τελείωσε με 7π έδωσε...17 ασίστ (εναντίον της Οκλαχόμα).

Σίγουρα δεν πρόκειται για το ...μεγάλο όνομα, που θα κάνει πάταγο. Όσοι τον έχουν δει να παίζει, ωστόσο, μιλάνε για ένα αληθινό Αμερικανό πόιντ-γκαρντ, υψηλού επιπέδου. Ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο να υπογράψει συμβόλαιο μαζί του. Αν μάλιστα αργήσει ο Μακιντάιρ θα προχωρήσει με πιο γοργά βήματα!

Δείτε ένα βίντεο με ορισμένες εντυπωσιακές στιγμές του Μάρκους Ουίλιαμς






















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ