ΑΡΗΣ

"Κύπελλο, Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό"

"Κύπελλο, Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό"

Η σάλα Nick Galis Hall έζησε και πάλι στιγμές ανάλογες με εκείνες 11 και πλέον χρόνια πριν, με την πρόκριση του Άρη επί του Πανιωνίου στον τελικό του Κυπέλλου, δίνοντας ραντεβού για τις 9 του Φλεβάρη στο Ηράκλειο. Όπως και το 2005.

Στιγμές ανάλογες με εκείνες 11 και πλέον χρόνια πριν τη φορά αυτή με την πρόκριση του Άρη επί του Πανιωνίου έζησε η σάλα Nick Galis Hall τη φορά αυτή στο νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου στον τελικό του θεσμού δίνοντας ραντεβού για τις 9 του Φλεβάρη στο Ηράκλειο. Όπως και στις 19 Φεβρουαρίου του 2005.

Οι συμπτώσεις αρκετές, οι πρωταγωνιστές διαφορετικοί αλλά η ομάδα και ο κόσμος ίδιες.

Ο Άρης με τους φιλάθλους του να στήνουνε από νωρίς το δικό τους πάρτι στις κατάμεστες κερκίδες αναμένοντας υπομονετικά το άκουσμα της κόρνας της λήξης και να πανηγυρίσουνε με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την πρόκριση στον τελικό.Όπως και έγινε και πλέον άπαντες ετοιμάζονται για τις 9 Φεβρουαρίου με σκοπό να τραγουδήσουνε για μία ακόμη φορά ότι και το βράδυ της 22 Δεκεμβρίου.

«Κύπελλο, Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό», ώστε να το δούνε να το κρατάει στα χέρια του ο αρχηγός της ομάδας Αντώνης Ασημακόπουλος που χθες μετά τη λήξη στους πανηγυρισμούς έγινε ένα με τον κόσμο κουνώντας μία μεγάλη σημαία στο κέντρο της Nick Galis Hall.

Συμπτώσεις με την χθεσινή πρόκριση του Άρη επί του Πανιωνίου; Μπορεί κανείς να ψάξει και να βρει κανείς αρκετές. Εκ νέου πρόκριση επί του Πανιωνίου σε νοκ άουτ παιχνίδι ημιτελικό Κυπέλλου και πάλι μετά από το 1988 με τους παίκτες να σκοράρουνε 88 πόντους. Όπως το '88 θα μπορούσε να πει κανείς εύκολα.Πρόκριση και πάλι σε νοκ άουτ παιχνίδι μετά από 11 χρόνια τότε επί του Περιστερίου με 80-79 με το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Ουίλι Σόλομον και τον Βαγγέλη Αγγέλου τότε 11 χρόνια στην τεχνική ηγεσία του Άρη αλλά ως βοηθού του Μίλαν Μίνιτς. Του Σέρβου τεχνικού που φέρεται να έχει προτείνει για να τον διαδεχθεί μετά το χθεσινό παιχνίδι που ήταν και το τελευταίο του.

Ενώ στον πάγκο τα δύο ονόματα που συνδέουνε είτε την τελευταία κατάκτηση του Κυπέλλου του Άρη στις 29 Φεβρουαρίου του 2004 στο τελευταίο Final Four του θεσμού στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας είτε ακόμη και στον τελευταίο τελικό του Λίντο στο Ηράκλειο το 2005 είναι δύο. Ο τιμ μάνατζερ Βασίλης Βουρτζούμης και ο φροντιστής Γιάννης Αντωνιάδης μαζί με τις υπαλλήλους στα γραφεία Έλσα Παπαδόπουλου και Νατάσα Αντωνιάδου.

Κι όσο για την μακρινή σύμπτωση; Αντίπαλος του Άρη να είναι και πάλι ο Παναθηναϊκός όπως το 2005 στο Ηράκλειο 9 χρόνια μετά και πάλι στο Ηράκλειο. Όχι όμως στο Λίντο αλλά στο κλειστό της περιοχής Δύο Αοράκια κάτι που θα φανεί οριστικά το βράδυ μετά το τέλος του ντέρμπι των «αιωνίων» της Αθήνας στο ΟΑΚΑ με μοναδικό κοινό παρονομαστή του τότε με το σημερινό ρόστερ τον νυν αρχηγό της ομάδας Αντώνη Ασημακόπουλο.

Ωστόσο κι αν το πάρτι είχε στηθεί για τα καλά στις κερκίδες της Nick Galis Hall όταν πλέον είχε ξεκαθαρίσει πως ο Άρης είχε σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης πριν ακόμη από το άκουσμα της λήξης κάτι ανάλογο είχε αρχίσει να γίνεται και στον πάγκο της ομάδας. Εκεί όπου οι παίκτες του πάγκου φώναζαν ρυθμικά τα συνθήματα της κερκίδας.Ενώ με το άκουσμά της κόρνας; Ομάδα και κόσμος γίνανε ένα με τα "όλε, όλε" να έδιναν και να έπαιρναν, τους παίκτες του Άρη να πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά – ακόμη και ο μεγάλος απών Νίκος Γκίκας εξαιτίας του κατάγματός του στον αριστερό του καρπό - και τον Βαγγέλη Αγγέλου κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς να είναι ίσως σε μία από τις πιο αμήχανες στιγμές της προπονητικής ή ακόμη και της μπασκετικής του καριέρας.

"Κύπελλο, Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό"

Πολύ απλά γιατί έβλεπε πως το δημιούργημά του του περασμένου καλοκαιριού με ένα άκρως νεανικό σύνολο είχε φθάσει στον τελικό του Κυπέλλου με εκείνον όμως να είναι ο μεγάλος απών από αυτόν. Από το ραντεβού της 9 Φεβρουαρίου, σε 48 μέρες από σήμερα, για τον λόγο ότι ο Χαλκιδιώτης τεχνικός είχε αποδεχθεί την πρότασης της τουρκικής Εφές Ανατόλου για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Μέχρι το καλοκαίρι του 2016 και πλέον ετοιμάζει τις βαλίτσες του.

«Άρη, Άρη εσύ 'σαι το καμάρι», φώναζαν οι οπαδοί του Άρη στις κερκίδες της Nick Galis Hall και για περισσότερο από ένα λεπτό μαζί τους όλα τα μέλη της ομάδας, παίκτες, προπονητές, το υπόλοιπο τιμ και τα μέλη της διοίκησης που ήταν στο κέντρο του γηπέδου. Δεν έμειναν όμως εκεί καθώς ακολούθησε ένα ζντο και φώναξαν δυνατά Άρης.

Οι φίλαθλοι του Άρη με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων τραγούδησαν τα κάλαντα με τον δικό του μοναδικό τρόπο αμέσως μετά από τους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου επί του Πανιωνίου: «Τρίγωνα κάλαντα μες την Τσιμισκή».

Χαρακτηριστικό επίσης στιγμιότυπο από τα ουκ ολίγα που έγιναν το γεγονός ότι οι παίκτες του Άρη έτρεξαν όλοι στις κερκίδες, πήδηξαν τα κάγκελα και έγιναν έναν με τους φιλάθλους τους γνωρίζοντας την αποθέωση για την κατάκτηση της πρόκρισης.Σε μία βραδιά ξεσπάσματος όπου η μπασκετική ομάδα του Άρη με τους 21 τίτλους της να στολίζουνε την οροφή της Nick Galis Hall και τη φανέλα του Νίκου Γκάλη με το Νο6 στο κέντρο του κύκλου τους φρόντισε να προσφέρει την μεγαλύτερη χαρά που μπορούσε σε έναν μπασκετικό κόσμο δίνοντας ραντεβού για την επόμενη.

Αλλά και συνολικά στον κόσμο της ομάδας που έχει πικραθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας με την μπασκετική να τον έκανε για μία ακόμη φορά περήφανο και πλέον άπαντες κοιτώντας στο ταβάνι έχουνε κάθε λόγο να ψάχνουνε χώρο για την τοποθέτηση και του 22 τίτλου της ομάδας.

Από διοικητικής πλευράς τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι με την ψυχή του πανηγύρισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης την πολύ μεγάλη νίκη επί του Πανιωνίου και την πρόκριση και πάλι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αφού μάλιστα συνεχάρη όλους τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας, δηλώνοντας περήφανος γι΄ αυτούς έγραψε στη σελίδα του στο facebook: «Και στα 100 παμε τελικο. Μπράβο στα παλικαράκια μου, σε ολη την προπονητική ομάδα στο staff και στο διοικητικό προσωπικό. Μπράβο σε όλους, είμαι πολύ περήφανος που τους έχω δίπλα μου!!!!!!!!!!».

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Αρβανίτης όσο και οι υπόλοιποι διοικούντες της ΚΑΕ – εμφανείς και αφανείς όπως ο Ντίμης Παπαϊωάννου που δεν ήταν δυνατόν να είναι απών χθες όντας ο βασικός χορηγός της όλης προσπάθειας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 - ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς φωνάζοντας με τη σειρά τους τα συνθήματα της κερκίδας.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ