NBA

ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς έγραψαν ιστορία, πρώτο ζευγάρι πατέρα-γιου που υπήρξαν συμπαίκτες σε επίσημο αγώνα του NBA

Ο ΛεΜπρόν και ο Μπρόνι Τζέιμς
Ο ΛεΜπρόν και ο Μπρόνι Τζέιμς Ⓒ 2024 ERIC THAYER/ ASSOCIATED PRESS

Υπέροχη στιγμή για το NBA, αφού στον αγώνα των Λείκερς με τους Τίμπεργουλβς βρέθηκαν μαζί στο παρκέ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με τον γιο του, Μπρόνι, και έγιναν το πρώτο ζευγάρι πατέρα-γιου στην ιστορία που συνυπήρξαν ως συμπαίκτες σε αγώνα του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου.

Ο ΛεΜπρόν και ο Μπρόνι Τζέιμς έζησαν το απόλυτο όνειρό τους. Στο μεσοδιάστημα, έγραψαν και ιστορία, καθώς έγιναν το πρώτο ζευγάρι πατέρα-γιου που συνυπήρξαν στο παρκέ ως συμπαίκτες σε αγώνα NBA!

Η στιγμή που περίμενε όλη η λίγκα από την στιγμή που οι Λέικερς επέλεξαν τον Μπρόνι στο Νο55 του NBA Draft 2024 είναι πλέον πραγματικότητα: Με 4 λεπτά να μένουν για το τέλος της 2ης περιόδου του αγώνα των Λέικερς με τους Τίμπεργουλβς, ο Τζέι Τζέι Ρέντικ σήκωσε μαζί από τον πάγκο τον ΛεΜπρόν και τον Μπρόνι μέσα σε αποθέωση. Η ιστορία είχε γραφτεί.

Ο Μπρόνι δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο του τρίλεπτο ως παίκτης του NBA, αστοχώντας μάλιστα σε μία επίθεση έπειτα από πάσα του ΛεΜπρόν, σε ένα σουτ που - αν έμπαινε - θα δημιουργούσε πανδαιμόνιο. Μικρή σημασία όμως είχε αυτό. Το όνειρο ενός πατέρα και ενός γιου είχε πραγματοποιηθεί και αυτό ήταν το μόνο που είχε σημασία.

Για να αποκτήσει μάλιστα ακόμα πιο ιστορικό χαρακτήρα η στιγμή, στο γήπεδο είχαν βρεθεί οι Κεν Γκρίφι και Κεν Γκρίφι τζούνιορ. Πρόκειται για το πρώτο ζευγάρι πατέρα-γιου, το μοναδικό για την ακρίβεια, που έχουν συνυπάρξει ως συμπαίκτες σε αγώνα μπέιζμπολ.

Για την ιστορία, οι ΛεΜπρόν-Μπρόνι είναι το τέταρτο ζευγάρι πατέρα-γιου στον αμερικανικό αθλητισμό που έχουν συνυπάρξει ως συμπαίκτες. Προηγήθηκαν οι Κεν Γκρίφι και Κεν Γκρίφι τζούνιορ, ο Γκόρντι Χάουι που έχει συνυπάρξει με δύο γιους του (Μαρκ και Μάρτι στο NHL - χόκει) και ο Τιμ Ρέινς με τον Τιν Ρέινς τζούνιορ (μπέιζμπολ).

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ