Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιακόπουλος: "Μου βγαίνει το παιχνίδι..."

Λιακόπουλος: "Μου βγαίνει το παιχνίδι..."

Ο Νίκος Λιακόπουλος αποτελεί το... άλυτο πρόβλημα για κάθε αντίπαλο προπονητή της Β' Εθνικής. Το Sport.24.gr μίλησε με τον Έλληνα γκαρντ του Περάματος για τη φετινή πορεία της ομάδας και τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα "μικρά" του Περιστερίου προτού φορέσει τη φανέλα του Σπόρτιγκ. Στα 18 του έτη μάλιστα στην πρώτη σεζόν με τον σύλλογο των Πατησίων φρόντισε να μπει στο μάτι πολλών σκάουτερ ομάδων Α1...

'Ηταν σε ένα ματς Φάληρο - Σπόρτιγκ, όταν ο νεαρός Νίκος Λιακόπουλος σημείωσε 41 πόντους(!) και οδήγησε την ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα.

Από τότε έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι και παρά το πέρασμα του από το Μαρούσι (Α1) και τους Σπόρτιγκ, Ηλυσιακό, Παγκράτι, Ηρακλή ο Λιακόπουλος συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις σε όποια ομάδα και αν αγωνίζεται. Σαν τότε, την πρώτη του σεζόν με τον Σπόρτιγκ στο πρωτάθλημα της Α2...

Το Sport24.gr μίλησε με τον 28χρονο πλέον γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται στο Πέραμα στη Β' Εθνική κατηγορία για τους φετινούς στόχους της εξαιρετικές δικές του εμφανίσεις και τις σκέψεις περί επιστροφής στο πρωτάθλημα της Α1.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Το Πέραμα βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος μαζί με τη ΜΕΝΤ. " Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε εκτός έδρας με τη ΜΕΝΤ και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την άνοδο.

Δεν θα είναι εύκολο η ΜΕΝΤ είναι πολύ καλή ομάδα και μας κέρδισε εδώ. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει φέτος πολύ μεγάλες νίκες, αλλά και μεγάλες... γκέλες, οι οποίες μας έχουν κοστίσει σε έναν βαθμό", ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Λιακόπουλου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: " Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη, το πρωτάθλημα αρχίζει σιγά - σιγά να πλησιάζει προς το τέλος του και δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος".

Όσον αφορά τις δικές του εμφανίσεις ο Νίκος Λιακόπουλος στέκεται στους ξεκάθαρους ρόλους που έχει ο κάθε παίκτης εντός αγωνιστικού χώρου... " Το έχω πει και άλλες φορές. Όλα τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Επίσης, υπάρχει πολύ καλό κλίμα και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, να βοηθήσουμε την ομάδα".

Στη συνέχεια, πάντως παραδέχτηκε πώς " για να βγαίνει το παιχνίδι μας, όμως και για να τα λέμε και όλα οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε πολύ για να μπορώ να κάνω τέτοιες εμφανίσεις. Μου βγαίνει και το παιχνίδι και όλα έρχονται...".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί και πάλι στην Α1 ανέφερε: " Πλέον αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι τόσο σε ποια ομάδα ή κατηγορία θα παίζω. Αν εξαιρέσεις κάποιες ομάδες από την Α1 όλες οι άλλες λίγο, πολύ από την Α1 μέχρι και την Β' Εθνική βρίσκονται σχετικά κοντά στα οικονομικά.

Δεν είναι τεράστιες οι διαφορές. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι εκεί που θα παίζω να είμαι καλά και να ξέρω ότι θα πληρώνομαι, διότι το μπάσκετ έχει αρχίσει να υπολειτουργεί σε έναν βαθμό. Μιλάω με παιδιά, τα οποία είναι έξι και εφτά μήνες απλήρωτοι".

Σε ερώτηση για τους στόχους της φετινής σεζόν, ο Νίκος Λιακόπουλος ήταν ξεκάθαρος: " Ο στόχος είναι η άνοδος και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, θέλουμε να καταφέρουμε να ανεβούμε κατηγορία".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ