ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Λιθουανια - Ακτή Ελεφαντοστού 97-93: Νίκη-θρίλερ με κορυφαίους Γκριγκόνις-Σαμπόνις και πρόκριση στα ημιτελικά του Προολυμπιακού

Ο Μάριους Γκριγκόνις
Ο Μάριους Γκριγκόνις @FIBABASKETBALL

Η Λιθουανία τα είδε όλα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού στον δεύτερο αγώνα της στο Προολυμπιακό του Σαν Χουάν, αλλά τελικά πήρε την αγχωτική νίκη με 97-93 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, με καθοριστικούς τους Σαμπόνις και Γκριγκόνις.

Η Λιθουανία έφτασε μία ανάσα από το κάζο κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού στην 2η ημέρα του Προολυμπιακού του Σαν Χουάν. Βρέθηκε στο -9 στο δεύτερο μέρος. Τελικά όμως κατάφερε να πάρει την νίκη με 97-93 και να προκριθεί στα ημιτελικά ως πρώτη του Group A.

Η "Λιέτουβα" υποτίμησε τους Αφρικανούς. Στο τέλος, δε, κόντεψε και να χάσει το ματς. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους όμως σημείωσε το καλάθι του αγώνα, κάνοντας το σκορ 95-93 με 41 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε. Η Ακτή Ελεφαντοστού είχε την τελευταία επίθεση όμως, με τον Ασεμιάν Μουλαρέ να αστοχεί δύο φορές από την γραμμή του τριπόντου και τον Μάριους Γκριγκόνις να αποδεικνύεται ψύχραιμος στο φινάλε, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με 2/2 βολές.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Γκριγκόνις να προσθέτει 18 πόντους και 7 ασίστ και τον Λεκαβίτσιους 13 πόντους.

Για την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Ντιόν Τόμπσον είχε 18 πόντους, ο Ζαν Φιλίπ Νταλί 15 πόντους και ο Νισρέ Ζουζούα 13 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-18, 47-42, 65-72, 97-93

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ