Λυκογιάννης: "Ευχάριστη εμπειρία σε θέματα μπάσκετ και τεχνογνωσίας"
Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε για την πρώτη του χρονιά στην Σουηδία, αλλά και τις διαφορές που διαπίστωσε σε σχέση με την εμπειρία του στην Ελλάδα.
Ο Άρης Λυκογιάννης, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σόλνα τη σεζόν που μας πέρασε μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την εμπειρία του στη Σουηδία.
Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:
Για την σεζόν που πέρασε στην Σόλνα: " Αναμφίβολα ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία σε θέματα μπάσκετ και τεχνογνωσίας. Ήταν ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ πιο ελεύθερο και γρήγορο κι όχι τόσο δυνατό όπως το ελληνικό. Θετική εντύπωση μου έκαναν οι συνθήκες δουλειάς που υπάρχουν τόσο σε υλικοτεχνικούς τομείς όσο και σε επίπεδο επαγγελματικό. Είναι εξαιρετικός ο τρόπος αντιμετώπισης προς τον επαγγελματία αθλητή ή προπονητή.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά θέματα ήταν σαφέστατα μία επιτυχημένη σεζόν, καθώς τερματίσαμε ψηλότερα σε σχέση από πέρσι, ενώ παρότι το φετινό πρωτάθλημα είχε λιγότερα παιχνίδια καταφέραμε να πάρουμε περισσότερες νίκες. Στα πλέι οφ η ομάδα αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Σοντερτάλιε, με 3-2, όμως ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα αν δεν είχαμε χάσει έναν σημαντικό παίκτη μας τον Ρόπε Άχονεν. Ο διεθνής με την εθνική Σουηδίας έπαθε κάταγμα κόπωσης λίγο πριν τα πλέι οφ κι έτσι έχασε τα 3 πρώτα ματς".
Για το επίπεδο του Σουηδικού πρωταθλήματος: " Το επίπεδο δεν είναι αντίστοιχο του ελληνικού που είναι από τα κορυφαία. Έχουν κάνει βήματα προόδου ειδικά στις μικρές ηλικίες όπου υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται σε μεγάλους συλλόγους είτε της Ιταλίας είτε στη Μπαρτσελόνα. Οι Εθνικές τους ομάδες στις μικρές ηλικίες πάνε καλά, ενώ και η ομάδα των αντρών θα βρίσκεται στο προσεχές Ευρωμπάσκετ. Επικοινωνιακά βοηθούνται από το γεγονός ότι έχουν δύο παίκτες στο ΝΒΑ (Τζέφερι Τέιλορ, Γιόνας Γερέμπκο). Γενικά οι πρώτες 8 ομάδες που μπαίνουν στα πλέι οφ είναι σε καλό επίπεδο".
Για τις διαφορές με το Ελληνικό πρωτάθλημα: " Οι διαφορές είναι κυρίως στη δύναμη και στην αμυντική συμπεριφορά. Το κομμάτι της δύναμης οι διαιτητές το αντιμετωπίζουν εντελώς διαφορετικά απ' ότι οι Έλληνες. Εκεί οι διαιτητές δεν αφήνουν τις επαφές, καθώς επειδή είναι κλειστή λίγκα που λειτουργεί με οικονομικά κριτήρια έχοντας 2 ματς την εβδομάδα προσπαθούν να λειτουργούν σε πρότυπα ΝΒΑ. Τιμωρούν τις επαφές και αφήνουν το ελεύθερο και γρήγορο παιχνίδι".