ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μα δεν τελειώσανε...

Μα δεν τελειώσανε...
ομαδικη

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ (71-60) και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα πλέι οφ

Εν τέλει δηλαδή, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, αν και ελάχιστοι περίμεναν γκέλα από τον Άρη με αντίπαλο τον αδιάφορο και υποβιβασμένο Απόλλων Πατρών. Στην ίδια μοίρα και ο ΠΑΟΚ, που έχασε, αλλά ακόμη κι αν είχε αποφύγει την ήττα, πάλι δεν θα έπιανε την 4η θέση, από τη στιγμή που ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από το Αιγάλεω.
Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού λογικά χαμογελούν για την εμφάνιση του Ματσιγιάουσκας που σημείωσε 14 πόντους και ήταν πολύ χρήσιμος σε κρίσιμα σημεία, όταν ο ΠΑΟΚ έδειχνε επικίνδυνος (θετικοι και οι Χαρίσης, Άκερ και Ντόμερκαντ).

Παράλληλα, ο Πίνι Γκέρσον είδε και τον Ράιαν Στακ να επανέρχεται και πλέον μπορεί να πάει στα πλέι οφ με όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. Από τον ΠΑΟΚ, αξίζει ειδική μνεία στον Γιάννη Καλαμπόκη που με 22 πόντους ήταν για μια ακόμη φορά ο κορυφαίος της ομάδας του.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες είχαν το μυαλό τους σε άλλα γήπεδα. Ο ΠΑΟΚ σκεφτόταν τι κάνει ο Πανιώνιος στο Αιγάλεω και ο Ολυπιακός πώς τα πάει ο Άρης στην Πάτρα με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Όμως, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να παρουσιαστούν περισσότερο συγκεντρωμένοι από τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή και να επιβάλλουν το ρυθμό τους σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Κυρίως ήταν πολύ εύστοχοι από τη γραμμή του τριπόντου και με 7/9 είχαν τον πρώτο λόγο πάνω στο παρκέ, χάρη στην ευστοχία του Χαρίση, του Άκερ και του Ντόμερκαντ. Επίσης, με την άμυνα ζώνης που έπαιξε ο Ολυμπιακός κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο, εγκλώβισε επιθετικά τον ΠΑΟΚ, που δεν πήρε καθόλου βοήθεια από τους δυο Αμερικανούς του.

Μόνο ο Γιάννης Καλαμπόκης ήταν σταθερή απειλή για το καλάθι του Ολυμπιακού και το αποδεικνύουν οι 10 πόντοι που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα και στην πραγματικότητα δεν έπαιζε καν κοντά στο 100%. Απλά, όταν χρειαζόταν οι παίκτες του έπαιρναν σωστές επιλογές και έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί και η επανεμφάνιση του κοντοκουρεμένου (!) Ράιαν Στακ που ύστερα από περίπου δυόμισι μήνες πάτησε και πάλι παρκέ για λογαριασμό του Ολυμπιακού, που με τρίποντο του Αμερικανού προηγήθηκε με 13 πόντους (24-37), για να πάει τελικά στα αποδυτήρια με σκορ 28-37.

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο χαλάρωσε. Έριξε την αποδόση του, αλλά αυτό λογικά προήλθε από την είδηση, ότι Άρης την ίδια ώρα είχε ένα πολύ εύκολο απόγευμα (όπως αποδείχθηκε) με τον Απόλλωνα Πατρών. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το μπλακ άουτ του Ολυμπιακού (για περίπου πέντε λεπτά οι ερυθρόλευκοι σκόραραν μόνο με βολές) και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 41-41, πάντα με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Καλαμπόκη.

Σε εκείνο το σημείο, τέσσερις πόντοι του Ματσιγιάουσκας και άλλοι δύο του Βασιλόπουλου ξεκόλλησαν τον Ολυμπιακό που έτρεξε ένα συνολικό 9-0 σερί και έκλεισε την τρίτη περίοδο με σκορ 43-50. Προφανώς, αυτό το μικρό ξέσπασμα του Ολυμπιακού επηρέασε περισσότερο από όσο θα έπρεπε τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν βρήκαν ξανά το κουράγιο να κάνουν νέα αντεπίθεση και αντιμετώπισαν νέα προβλήματα με την άμυνα ζώνης, στην οποία επέμενε ο Γκέρσον.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο του Ματσιγιάουσκας που έφτασε τους 14 πόντους, έδωσαν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να πατήσει καλύτερ στο γήπεδο και με ψύχραιμες επιθέσεις και κυρίως δεμένη άμυνα να φτάσει στη (δίχως βαθμολική ουσία) νίκη με 60-71 και να ανανεώσει το ραντεβού του με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 28-37, 43-50, 60-71

ΠΑΟΚ (Αλεξανδρής): Μανωλόπουλος, Βεργίνης, Στσεπάνοβιτς 5 (1), Χαριτόπουλος 7, Καλαμπόκης 22 (2), Όστοιτς 3, Κογιαντίνοβιτς 2, Πάρκερ 6, Κούβελας, Γουότσον 11 (1) , Πάσαλιτς 2, Αγαδάκος 2.

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Πεν 7, Παπαμακάριος, Άκερ 13 (2), Ματσιγιάουσκας 14 (1), Ζίζιτς 4, Μπουρούσης 6, Ντόμερκαντ 8 (1), Χαρίσης 13 (2), Μπάρλος, Βασιλόπουλος 2, Στακ 3 (1), Σχορτσιανίτης 1.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Πίνι Γκέρσον δήλωσε: "Πολλοί ισχυρίζονταν πως θα χάναμε, αλλά ως μεγάλη ομάδα ήρθαμε και πήραμε τη νίκη. Αυτό που προέχει τώρα είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα πλέι οφ και οι δύο εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ σημαντικές, για να δουλέψουμε και με τους παίκτες που επέστρεψαν πριν λίγο καιρό. Για μια νίκη, χάσαμε τη δυνατότητα να τερματίσουμε δεύτεροι".

Σχετικά με το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, ο Ισραηλινός προπονητής είπε: "Δεν μου αρέσει καθόλου που δεν θα είμαι εκεί. Όσον αφορά τις ομάδες, η ΤΣΣΚΑ και η Ταού έχουν κάνει πολύ καλή πορεία, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει την εμπειρία και την έδρα".

Ο Ράιαν Στακ, που έπαιξε και πάλι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τόνισε: "Πήραμε μια νίκη με δύσκολο αντίπαλο και τώρα έχουμε λίγο καιρό για να δουλέψουμε ενόψει πλέι οφ. Προσωπικά, θα με βοηθήσει πολύ αυτό το διάστημα για να επανέλθω σε καλό αγωνιστικό επίπεδο".

Αλεξανδρής: "Κάτι θα σκεφτούμε"

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε: " Η φετινή χρονιά είναι επιτυχημένη, παρά την απώλεια της 4ης θέσης που ήταν ένας βασικός στόχος για εμάς. Σίγουρα το έργο μας δεν θα είναι εύκολο με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, αλλά κάτι έχουμε... σκεφτεί για να προκριθούμε".

Όσον αφορά την αποχή των παικτών, σχολίασε: "Το θέμα είναι εσωτερικό και πιστευω πως θα βρεθεί λύση, αλλά το σημαντικό είναι να μην το συζητάμε διαρκώς".


Το φιλμ του αγώνα

4' Καλάθι και φάουλ Ολυμπιακός Ζίζιτς (2-8)
5' Δίποντο ΠΑΟΚ Στσεπάνοβιτς (5-8)
5' Δίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (7-8)
6' Τρίποντο Ολυμπιακός Χαρίσης (7-11)
7' Τρίποντο Ολυμπιακός Χαρίσης (9-14)
Τέταρτο τρίποντο για τον Ολυμπιακό. Από δύο οι Άκερ και Χαρίσης.
7' Δύο βολές ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (10-14)
8' Δίποντο Ολυμπιακός Άκερ (10-16)
8' Δίποντο ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (14-16)
8' Δύο βολές ΠΑΟΚ Στσεπάνοβιτς (16-16)
9' Δύο βολές ΠΑΟΚ Ουάτσον (18-21)
10' Λήξη 10λεπτου 18-21
Ο Ολυμπιακός χάρη στην ευστοχία ορισμένων παικτών από την περιφέρεια είχε το προβάδισμα σε όλη την πρώτη περίοδο, την ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει επιθετικές λύσεις, καθώς οι δυο Αμερικανοί του ήταν σε κακή μέρα. Πολύ καλός ο Χαρίσης με 9 πόντους, επίσης θετικός ο Χαριτόπουλος για τον ΠΑΟΚ.
11' Δίποντο Ολυμπιακός Ζίζιτς (18-23)
12' Δίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (18-25)
13' Τρίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (18-28)
Ξεφεύγει για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός με πάνω από δέκα πόντους διαφορά.
15' Καλάθι και φάουλ ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (22-31)
16' Δίποντο ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (24-31)
18' Τρίποντο Ολυμπιακός Στακ (24-37)
20' Λήξη ημιχρόνου 28-37
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον ΠΑΟΚ. Χαρίσης, Άκερ και Ντόμερκαντ οι κορυφαίοι για την ομάδα του Γκέρσον, που προήγηθηκε ακόμη και με 13 πόντους. Τα 7/9 ερυθρόλευκα τρίποντα είναι βασικός λόγος για αυτό.
22' Δίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (30-39)
24' Δίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (32-40)
25' Δίποντο ΠΑΟΚ Όστοιτς (34-40)
25' Τρίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (37-40)
27' Δίποντο ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (41-41)
28' Δίποντο Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (41-43)
28' Δίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (41-45)
29' Δύο βολές Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (41-47)
30' Λήξη 10λεπτου 43-50
Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και έριξε την απόδοσή του στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 41-41, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 0-9 και ανέβασε και πάλι τη διαφορά.
31' Δίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (43-52)
35' Τρίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (53-62)
37' Δίποντο Ολυμπιακός Άκερ (56-66)










































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ