ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαχμούτι: "Τυχερός ο Μάρκους"

Ο Οκτάι Μαχμούτι παραδέχεται στο Sport24.gr ότι ''ο Χέισλιπ είναι τυχερός που επέλεξε τον ΠΑΟ''

-Με δεδομένο ότι έχετε ζήσει τον Χέισλιπ την περίοδο 2006-07 ποια είναι η γνώμη που έχετε σχηματίσει για αυτόν; Προφανώς, θα γνωρίζετε ότι υπέγραψε στον Παναθηναϊκό…

"Ασφαλώς και το γνωρίζω. Αυτή τη στιγμή δεν εργάζομαι σε κάποια ομάδα, που θα εκπλήρωνε τις προσδοκίες μου, αλλά παρακολουθώ τις εξελίξεις και πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία θα ευνοήσει και τις δύο πλευρές. Και τον Παναθηναϊκό, που πήρε έναν πάρα πολύ αξιόλογο παίκτη και τον Μάρκους, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε ένα περιβάλλον περιτριγυρισμένος από σπουδαίες παίκτες, προπονητές και γενικότερα συνθήκες".

-Ποιες είναι οι βασικότερες αρετές του;



"Δεν χρειάζονται πολλές λέξεις για να περιγράψω τις αθλητικές αρετές του. Είναι φοβερός αθλητής και πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια του στην Ευρωλίγκα τον έχουν ωριμάσει πολύ ως παίκτη. Θυμάμαι ότι είχε δουλέψει πολύ όσο βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ συνέχισε να προσπαθεί σκληρά στις προπονήσεις και στη Μάλαγα, όπου πιστεύω ότι ολοκληρώθηκε ως αθλητής.

Το λέω αυτό, γιατί στην Ισπανία απέκτησε μεγαλύτερη εμπειρία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να το αγοράσει στο σουπερμάρκετ, αλλά αποκτιέται με τα χρόνια".



-Ξέρετε κόουτς, δεν είστε υποχρεωμένος να κάνετε αγιογραφία του Χέισλιπ. Μπορείτε να βρείτε και αρνητικά…

(γελάει) "Το μόνο που θα μπορούσε να τεθεί εν αμφιβόλω είναι η φυσική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Και αυτό γιατί έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου δεν είχε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Αν και αυτό το κομμάτι δεν θα αργήσει να το βελτιώσει γρήγορα μέσα από τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, τις ατομικές και με την ομάδα".



Φαντάζεστε ότι η προσαρμογή του θα είναι εύκολη ή θα χρειαστεί χρόνο;


"Πιστεύω ότι ο Ζέλικο και οι συνεργάτες του θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί γρήγορα στη φιλοσοφία της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος, στον οποίο εργάζονται πολύ έμπειροι προπονητές και παίκτες, οι οποίοι είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, θα έχουν πέσει πάνω του, ώστε να τον κάνουν να αισθανθεί κομμάτι της ομάδας".

-Θεωρείτε ότι η προσθήκη του Χέισλιπ καθιστά τη «front line» του Παναθηναϊκού ιδιαίτερα ισχυρή σε σχέση με τον ανταγωνισμό που επικρατεί στην Ευρωλίγκα;

"Η φιλοσοφία που έχω με κάνει να μην ξεχωρίζω έτσι τις θέσεις σε μια ομάδα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ‘front line’ ή περιφερειακή γραμμή. Είναι η ομάδα στο σύνολό της και αυτό είναι ο Παναθηναϊκός. Ένα σπουδαίο σύνολο με κορυφαίο προπονητή και παίκτες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μάρκους στάθηκε τυχερός και δεν θα αργήσει να αισθανθεί δικαιωμένος για την επιλογή του".

-Υπάρχει μια ιστορία, η οποία τον κυνηγά από το 2006: Το επεισόδιο με τον Μιρσάντ Τουρκσάν. Εσείς πού ήσασταν παρών πώς θα το σχολιάζατε; Θα συμφωνούσατε με την άποψη του τότε παίκτη σας Ντρου Νίκολας, ο οποίος δήλωσε προ ημερών ότι ο συμπατριώτης του βρέθηκε σε αυτοάμυνα και αντέδρασε έπειτα από πρόκληση;



"Επιβεβαιώνω κάθε λέξη από τα λεγόμενα του Ντρου! Όταν κάποιος σου επιτίθεται, αντιδράς. Δεν λέω ότι το έκανε με σωστό τρόπο, αλλά καμιά φορά τα συναισθήματα που σε κυριεύουν είναι περίεργα.

Αν δείτε προσεκτικά τη φάση, θα διαπιστώσετε ότι πρώτα τον χτύπησε ο Τουρκσάν, οπότε δεν άρχισε τον καυγά ο Μάρκους. Η γνώμη μου για αυτόν είναι ότι πρόκειται για πολύ καλό παιδί και φυσικά για σπουδαίο αθλητή. Του εύχομαι καλή επιτυχία"...
















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ