ΜΟΝΑΚΟ

Μάικ Τζέιμς: "Θα ήθελα να δω τον Βεζένκοβ να επιστρέφει στον Ολυμπιακό"

Μάικ Τζέιμς: "Θα ήθελα να δω τον Βεζένκοβ να επιστρέφει στον Ολυμπιακό"
PRINTSCREEN

Ο Μάικ Τζέιμς επιθυμεί να δει τον Σάσα Βεζένκοβ να επιστρέφει στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που δεν συνεχίσει να αγωνίζεται στο NBA.

Ο Μάικ Τζέιμς φιλοξενήθηκε στο podcast του BasketNews και αναφέρθηκε τόσο στην νέα συνύπαρξή του με τον Νικ Καλάθη στη Μονακό, όσο και στα μεταγραφικά σενάρια.

Ο Αμερικανός σούπερ σταρ αποθέωσε τον Τζέριαν Γκραντ για τη συνεισφορά του στην κατάκτηση της EuroLeague με τον Παναθηναϊκό και εξήγησε ότι θα ήθελε να δει τον Σάσα Βεζένκοβ να επιστρέφει στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που αποχωρήσει από το NBA.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάικ Τζέιμς:

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: "Είναι ξεκάθαρο ότι στον Παναθηναϊκό ήμουν ο Ρόμπιν. Τώρα δεν πρόκειται να είμαι (σ.σ. ο Ρόμπιν). Είναι οκ, είναι μια χαρά. Πρέπει να ξέρεις το ρόλο σου και παίζεις με άλλους εξαιρετικούς παίκτες. Μερικές φορές πρέπει να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις.

Για τη συνύπαρξη με τον Νικ Καλάθη: "Στον Παναθηναϊκό προσπάθησε να με βάλει σε θέσεις για να πετύχω. Ξεκάθαρα αυτός ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο στην ομάδα και ήμουν μια χαρά με αυτό, κάνοντας ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει.

Τώρα η ομάδα είναι περισσότερο δική μου. Ξέρω πώς είναι, ξέρω ότι θέλει απλά να κερδίζει, οπότε προφανώς θα προσαρμοστεί. Δεν θέλω κανένας να έρχεται στη Μονακό και να αλλάζει το πώς παίζει. Θέλω ο Νικ να είναι ο εαυτός του, θέλω να παίζει γρήγορα, να κάνει πάσες, να δοκιμάζει πράγματα, ίσως να κάνει και κάποια λάθη, αλλά να νιώθει όσο πιο άνετα γίνεται".

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Λορέντζο Μπράουν στον Παναθηναϊκό: "Δεν μου αρέσει. Ο Τζέριαν Γκραντ θεωρώ ότι βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι έκανε πολύ καλή σεζόν και βοήθησε πολύ. Ο Σλούκας, ο Λεσόρ και ο Ναν ήταν στα… πρωτοσέλιδα, και δικαίως γιατί έκαναν πολύ καλή σεζόν, αλλά είδα παιχνίδια στα οποία ο Τζέριαν Γκραντ κράτησε την ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Η συμβολή του ήταν σταθερή. Ήταν ένας παίκτης του κορμού της ομάδας και φέρνοντας έναν άλλον γκαρντ, δεν ξέρω πώς θα είναι τα πράγματα για εκείνον".

Για τη μεταγραφή που θα ήθελε να δει να ολοκληρώνεται: "Θα έλεγα την επιστροφή του Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό. Έχει λογική, αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Θυμάμαι όταν γύρισα εγώ από το ΝΒΑ, μετά το Φοίνιξ και τη Νέα Ορλεάνη, πήγα κατευθείαν στον Παναθηναϊκό και ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Ένιωθα ότι εκεί έπρεπε να είμαι.

Ξέρω πώς αισθάνεσαι σε αυτή την περίπτωση. Όταν επιστρέφεις, θέλεις να νιώθεις άνετα, να είσαι εκεί που ξέρεις ότι θα παίξεις και ξέρεις ποιος είναι ο ρόλος σου. Θα ταίριαζε. Και θα ήταν καλό για την EuroLeague να γυρίσουν πίσω κάποιοι παίκτες. Μου αρέσει η EuroLeague όταν έχει 12 ομάδες που είναι πραγματικά καλές και μάχονται".

Για αν ο Βεζένκοβ είναι η μεγαλύτερη ανάγκη του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή: "Όχι, αλλά μου αρέσει αυτή η φήμη (σ.σ. περί επιστροφής Βεζένκοβ). Δεν ξέρω κάποια άλλη φήμη που να την άκουσα και να είπα “αυτό θέλω να το δω”. Ελπίζω ο Κίναν (σ.σ. Έβανς) να γίνει γρήγορα καλά, θα μου άρεσε να τον δω εκεί. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης να παρακολουθώ. Ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα και να επιστρέψει στο γήπεδο. Επίσης, αν ο Σάσα θέλει να έρθει εδώ, θα τον καλωσορίσω με ανοιχτές αγκάλες".

TAGS ΜΟΝΑΚΟ ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ