NBA

Μάικλ Τζόρνταν: Ο δικαστής της υπόθεσης δολοφονίας του πατέρα του πιστεύει ότι καταδίκασε σε ισόβια τον λάθος άνθρωπο

Ο Μάικλ Τζόρνταν, με τον πατέρα του, Τζέιμς Τζόρνταν, και την μητέρα του, Ντολόρις
Ο Μάικλ Τζόρνταν, με τον πατέρα του, Τζέιμς Τζόρνταν, και την μητέρα του, Ντολόρις Ⓒ 1989 CHARLES BENNETT, FILE/ ASSOCIATED PRESS

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν, αφού - σχεδόν 30 χρόνια μετά την δίκη - ο δικαστής της υπόθεσης ζήτησε την αποφυλάκιση του φερόμενου ως δολοφόνου.

Έχουν περάσει 31 χρόνια από την ημέρα που ο πατέρας του Μάικλ Τζόρνταν, Τζέιμς Τζόρνταν, βρέθηκε δολοφονημένος και 28 χρόνια από τότε που ο Ντάνιελ Γκριν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Εν έτει 2024 όμως, είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι φυλακή ο λάθος άνθρωπος.

Αυτό υποστηρίζει ο δικαστής της υπόθεσης, Γκρέγκορι Γουίκς, ο οποίος σύμφωνα με σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων ζήτησε την αποφυλάκιση του Γκριν, αναφέροντας μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι "ποτέ ξανά δεν με έχει στοιχειώσει ένα θέμα όπως αυτή η υπόθεση".

Σύμφωνα με τον Γουίκς, ο κύριος λόγος ανησυχίας του ότι πήρε την λάθος απόφαση είναι πως ο άνθρωπος που έκανε την αιματολογική ανάλυση στον τόπο του εγκλήματος δεν ανέφερε ποτέ στην κατάθεσή του ότι τα ευρήματα ήταν αρνητικά.

Ο Γκριν, ο οποίος ήταν 18 ετών το 1993, είχε δηλώσει στην κατάθεσή του ότι ο παιδικός του φίλος, Λάρι Ντεμέρι, τού είχε αναφέρει ότι πήγαινε για μία συναλλαγή ναρκωτικών και επέστρεψε ώρες αργότερα, τρομαγμένος, ζητώντας την βοήθειά του για να μετακινήσει το πτώμα. Ο Ντεμέρι όμως στην δική του κατάθεση υποστήριξε ότι ο Γκριν ήταν αυτός που είχε πυροβολήσει τον Τζέιμς Τζόρνταν, κάτι που έπαιξε ρόλο στην καταδίκη του Γκριν.

Σε περίπτωση που ο Γκριν τελικά αποφυλακιστεί, τότε είναι πιθανό να ανοίξει ξανά η υπόθεση, 31 χρόνια μετά την δολοφονία του Τζέιμς Τζόρνταν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ