ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΜακΙντάιρ: Η αγωνία συνεχίζεται...

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ<br>
OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
Παπαλουκας Ερτσεγκ INTIME SPORTS

Αναμονή και καμία εξέλιξη στο θέμα του πλέι μέικερ, το μοναδικό που πλέον "καίει" τον Ολυμπιακό

Στασιμότητα, αναμονή και αγωνία στον Ολυμπιακό για την υπόθεση του Τερέλ ΜακΙντάιρ που πλέον είναι αυτή που απασχολεί διαρκώς τους ερυθρόλευκους, αφού ο Αμερικανός παίκτης της Σιένα είναι η πρώτη επιλογή του Παναγιώτη Γιαννάκη για τη θέση του πλέι μέικερ, που χρειάζεται ενίσχυση. Ωστόσο, προς το παρόν αυτή η εβδομάδα δεν "κινείται" καλά, καθώς η πλευρά του παίκτη αλλά και αυτή της Σιένα παραμένουν -σχεδόν- αμετακίνητες στις απαιτήσεις τους.
Ο ΜακΙντάιρ αυτή τη στιγμή ζητάει περίπου 3.8 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, ενώ ο Ολυμπιακός προσφέρει 3 εκατομμύρια. Οι ερυθρόλευκοι ακόμη και αν ανεβάσουν την οικονομική πρότασή τους, δεν θα το κάνουν "εντυπωσιακά" και αναμένεται να ρίξουν και οι δύο πλευρές νερό στο κρασί τους, ώστε να υπάρξει συμφωνία. Αν παίκτης και ομάδα συμφωνήσουν στο οικονομικό, ο Αμερικανός θα έχει ένα ακόμη κίνητρο για να πιέσει τη Σιένα να φύγει.

Οι Ιταλοί ακόμη δεν έχουν απαντήσει στην πρόταση του 1 εκατομμυρίου ευρώ που έχει κάνει ο Ολυμπιακός, έχουν ζητήσει δύο, αλλά καταλαβαίνουν πλέον ότι αυτά τα χρήματα αποκλείεται να τα πάρουν. Οπότε, θα ενδώσει η Σιένα στις πιέσεις του Ολυμπιακού και του παίκτη της ή θα σταματήσει τις όποιες διαπραγματεύσεις με σκοπό να κρατήσει τον ΜακΙντάιρ και την επόμενη σεζόν;

Αποσύρθηκε από Ρόμπινσον

Στο άλλο θέμα, αυτό του Νέιτ Ρόμπινσον, ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο ενδιαφέρον του, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν φαινόταν να έχει ανταπόκριση. Ο Αμερικανός παίκτης είχε πρώτο στόχο να παραμείνει στους Νικς, ενώ ο Ολυμπιακός κακά τα ψέματα, έχει πρώτο στόχο τον ΜακΙντάιρ. Οπότε, ο Αμερικανός της Σιένα είναι το κλειδί για τους ερυθρολεύκους, διαφορετικά αλλάζουν όλα.

Στο μεταξύ, στο newsday.com υπάρχουν δηλώσεις του συμπαίκτη του Ρόμπινσον, Ντανίλο Γκαλινάρι, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του Νέιτ: "Δεν ξέρω ακριβώς την περίπτωσή του, αλλά του εύχομαι να επιλέξει αυτό που θα είναι καλύτερο για τον ίδιο. Είναι πολύ καλό παιδί και θέλω να είναι ικανοποιημένος. Ωστόσο, είναι σημαντικό το ότι έχει μεγαλώσει και συνδεθεί στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, στο ίδιο site υπάρχει ένα γκάλοπ με ερώτηση "αν μπορούσαν οι Νικς να κρατήσουν μόνο έναν εκ των Νέιτ Ρόμπινσον και Ντέιβιντ Λι, ποιός θα θέλατε να παραμείνει στην ομάδα;". Το 87.2 των αναγνωστών έχει ψηφίσει υπέρ του Λι και μόλις το 17.3% υπέρ του Ρόμπινσον.

Εμπιστοσύνη στους ψηλούς

Παρά τα δημοσιεύματα περί Λίνας Κλέιζα στον Ολυμπιακό εξακολουθούν να ρίχνουν ψήφο εμπιστοσύνης στους παίκτες που έχουν για τη θέση "4". Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι σίγουρος για την επόμενη σεζόν, ενώ τον Ζόραν Έρτσεγκ ο Παναγιώτης Γιαννάκης τον πιστεύει πολύ, όπως και η διοίκηση του Ολυμπιακού και προς το παρόν δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποια άλλη προσθήκη, αφού υπάρχει και ο Μπουρούσης για τη συγκεκριμένη θέση.

Το πρόβλημα του Βασιλόπουλου

Ο Τόμας Κελάτι αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό όχι μόνο για να καλύψει μαζί με τον Γιοτάμ Χαλπερίν τη θέση 2, αλλά και για ενισχυθεί η θέση 3, όπου ο Τζος Τσίλντρες είναι ο μοναδικός "έτοιμος" παίκτης για την επόμενη σεζόν. Και το λέμε αυτό, αφού η υπόθεση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου έχει απρόβλεπτες εξελίξεις. Ο Έλληνας παίκτης δεν είναι ακόμη καλά, δεν ξέρει αν θα κάνει επέμβαση και στην ΚΑΕ ψάχνουν γιατρό -αυτόν του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς που είναι ειδικός για τις κήλες στη μέση- ώστε να πάρουν τη γνώμη του.

Όπως και να 'χει, το πρόβλημα του Βασιλόπουλου είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφού ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ο καλύτερος αμυντικός του Ολυμπιακού, παίζει στο "3" μαζί με τον Τσίλντρες, ενώ είναι σε θέση να βοηθήσει και στο "4", θέση για την οποία ο κόσμος της ομάδας ανησυχεί πολύ με τη στελέχωσή της.

Και αν στραβώσει του πλέι μέικερ;


Ο μεγαλύτερος... φόβος είναι η περίπτωση να μην αποκτηθεί ο ΜακΙντάιρ, κάτι που θα αλλάξει εντελώς τα πλάνα του Ολυμπιακού και μάλιστα σε μια περίοδο, όπου στην Ευρώπη οι καλοί πλέι μέικερ έχουν εξαντληθεί. Θα είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς η λύση... ανάγκης που θα επιλέξουν στον Πειραιά ή θα πάνε σε άλλο παίκτη προς τις ΗΠΑ; Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τον Παναθηναϊκό παραμένει -για λίγο ακόμη- ανοιχτή. Μπορεί να μην είναι τόσο "ζεστοί" στον Ολυμπιακό, αλλά αν αλλάξουν τα δεδομένα και ο Λιθουανός χωρίσει με τους πράσινους, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το οτιδήποτε. Άλλωστε, ο ίδιος ο παίκτης δεν θα έβλεπε με άσχημο μάτι τα ερυθρόλευκα, αν δεν τα βρει με τον Παναθηναϊκό...

Ανακοίνωση για τα διαρκείας



" Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 27/7 θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση διάθεσης των Εισιτηρίων Διαρκείας για τη σεζόν 2009-2010, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κατά την οποία οι παλιοί κάτοχοι είχαν το δικαίωμα ανανέωσης του εισιτηρίου τους. Το διάστημα από τις 23/7 έως και τις 27/7 δε θα πραγματοποιηθεί καμία ανανέωση ή πώληση".

























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ