ΑΡΗΣ

ΜακΝιλ - Ουότερς: Δυο καπνισμένες κάννες

ΜακΝιλ - Ουότερς: Δυο καπνισμένες κάννες

Ο Ντόμινικ Ουότερς και ο Τζέρελ ΜακΝιλ οδήγησαν τον Άρη στη νίκη στον τρίτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα playoffs. Η "εκτόξευση" του πρώτου σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη συνέπεια του δεύτερου είναι το "Α" και το "Ω" για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Αν περίμενε κανείς πως ο Άρης θα πετάξει λευκή πετσέτα στον τρίτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, κάνει λάθος. Βασικά, το κατάλαβε μόλις είδε το πάθος των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, οι οποίοι κάλυψαν -και με το παραπάνω- τις απουσίες των Τζαμέλ Χάγκινς, Βασίλη Ξανθόπουλου και Θοδωρή Ζάρα, για να φτάσουν στη νίκη στον τρίτο ημιτελικό απέναντι στο "τριφύλλι" .

Στο σημείο που όλα κρίνονται και καθορίζεται αν η χρονιά θα είναι επιτυχημένη ή όχι, υπάρχουν δύο παίκτες που φωνάζουν πως είναι "εδώ" για την ομάδα τους. Ο Τζέρελ ΜακΝιλ και ο Ντόμινικ Ουότερς έχουν αναλάβει δράση για τους "κίτρινους" στα playoffs, ηγούνται -για τα καλά- της προσπάθειας της ομάδας τους, κι όντας οι πολυτιμότεροι στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, στέλνουν... μήνυμα εν όψει της συνέχειας .

Ειδικά η παρουσία του δεύτερου είναι εντυπωσιακή. Οι μέσοι όροι και τα ποσοστά του έχουν ανέβει, με τη συνέπειά του στο επιθετικό κομμάτι να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το ότι σκοράρει σχεδόν διπλάσιους (!) πόντους σε σχέση με τη regular season, δεν υπάρχει. Από τους 10.9 πόντους ανά παιχνίδι έχει φτάσει στους 19 κατά μέσο όρο, την ώρα που σουτάρει καλύτερα σε δίποντα, τρίποντα και βολές, μαζεύει περισσότερα ριμπάουντ, μοιράζει περισσότερες ασίστ (κάνει βέβαια περισσότερα λάθη) και έχει πολύ καλύτερο ranking.

Για του λόγου το αληθές:

Σε αντίστοιχο... μοτίβο βρίσκεται κι ο Τζέρελ ΜακΝιλ. Εντάξει, αυτός από την έναρξη κιόλας της σεζόν είχε καταστήσει σαφές πως θα αποτελέσει τον ηγέτη του Άρη , με την εξέλιξή του στο διάστημα παρουσίας στο Nick Galis Hall να είναι ευδιάκριτη. Όπως συνέβη με τον συμπατριώτη του, έτσι κι αυτός κάνει το κάτι παραπάνω στα playoffs, έχοντας βελτιώσει τους αριθμούς του, τη συνέπεια με την οποία σκοράρει και τον βαθμό προσφοράς του στους "κίτρινους".

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Πέραν όλων των άλλων, είναι σημαντικό να σταθούμε σε ένα ακόμη κομμάτι της στατιστικής. Αυτό του ποσοστού των πόντων της ομάδας τους που σημείωσαν οι δύο γκαρντ. Βλέπετε, κόντρα στον Παναθηναϊκό για τον τρίτο ημιτελικό των playoffs, οι δυο τους είχαν το 54.5% των πόντων του Άρη. Τεράστιο, αλλά και εν μέρει δικαιολογημένο αν σκεφτεί κανείς πως οι "κίτρινοι" δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Τζαμέλ Χάγκινς, τον Βασίλη Ξανθόπουλο και τον Θοδωρή Ζάρα.

Ποια ήταν όμως η καλύτερη τωρινή τους επίδοση; Αυτή του εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπου ο Άρης πήρε το "διπλό" (77-69). Τότε είχαν σημειώσει το 46.8% των πόντων της ομάδας τους, επίδοση που "έσπασε" στο Nick Galis Hall, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ποιο όμως είναι το Top 5;

1. Άρης - Παναθηναϊκός (τρίτος ημιτελικός): 42/77 πόντους (54.5%)

2. ΠΑΟΚ - Άρης: 36/77 πόντους (46.8%)

3. Παναθηναϊκός - Άρης (πρώτος ημιτελικός: 34/79 πόντους (43%)

4. Άρης - Κηφισιά (προημιτελικά): 33/78 πόντους (42.3%)

5. Άρης - Αρκαδικός: 32/86 (37.2%)

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ