EUROCUP

ΜακΝίλ: "Πρόκληση και έξτρα κίνητρο"

ΜακΝίλ: "Πρόκληση και έξτρα κίνητρο"
ΜακΝίλ INTIME SPORTS

Ο Τζέρελ ΜακΝίλ μίλησε για την αναμέτρηση κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο (12/1, 21:00), τονίζοντας πως αποτελεί πρόκληση για την ομάδα του Άρη το να δώσει τέλος στο κακό σερί της στην Ιταλία.

Ο Αμερικανός γκαρντ, Τζερέλ ΜακΝίλ, στις δηλώσεις του εν όψει της αναμέτρησης (12/1, 21:00) κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, έδειξε αποφασισμένος για να αντιδράσει, αυτός και η ομάδα του Άρη μετά την ήττα στην Ρόδο από τον Κολοσσό. Όταν δε έμαθε για το αρνητικό 19-0 ηττών των "κιτρινόμαυρων" στην Ιταλία, είπε ότι ο αγώνας πλέον έχει ακόμα ένα έξτρα κίνητρο.

Ο πρώτος σκόρερ του Άρη στη φετινή του πορεία στο Eurocup τόνισε αρχικά στο περιθώριο της απογευματινής προπόνησης της Δευτέρας. "Ξέρω για εμάς όσον αφορά το Eurocup, είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, τα δύο επόμενα συγκεκριμένα, γιατί ξεκινήσαμε όπως έπρεπε και κερδίσαμε στην έδρα μας την Νεπτούνας, ενώ τώρα θέλουμε να "κλέψουμε" μία νίκη εκτός έδρας. Είναι επίσης σημαντικό παιχνίδι και για τους Ιταλούς, γιατί έχασαν στην πρεμιέρα από την Άλμπα οπότε πρέπει να περιμένουμε μία μάχη, παίζουν στην έδρα τους και θέλουν να αντιδράσουν. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι".

Ο ΜακΝίλ πρόσθεσε αναφορικά με την ομάδα και την ψυχολογία της σε σχέση με την ήττα στην Ρόδο: "Πρέπει να συνεχίσουμε, η ομάδα μας δεν έχει την πολυτέλεια να μην παίζει με τον σωστό τρόπο συνέχεια. Έχουμε ορισμένα πνευματικά σκαμπανεβάσματα, να μην παίζουμε με τον σωστό τρόπο, όχι με την σωστή ενέργεια. Δεν ήμαστε ομάδα υψηλού επίπεδου αλλά ήμαστε ομάδα που μπορεί να χτυπήσει αντιπάλους που είναι στην ελίτ. Η ομάδα μας διαθέτει πολύ ταλέντο, αλλά έχουμε αυτά τα πνευματικά σκαμπανεβάσματα. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, νομίζω ότι το έχουμε για να το αλλάξουμε αλλά χρειάζεται να θυμάσαι ότι πρέπει να έχεις διάρκεια και ο τελευταίος αγώνας μας το θύμισε".

Για το αν η έλλειψη σκληρών και... αληθινών προπονήσεων είναι ο λόγος και για την έλειψε σταθερότητας στην απόδοση των παικτών του Άρη είπε: "Δεν το νομίζω, γιατί σε αυτό το σημείο το έχουμε συνηθίσει. Το κάνουμε μερικούς μήνες τώρα, όσον αφορά την προπόνηση, έχουμε ορισμένες επιτυχίες. Αυτή είναι η διαφορά στο να είσαι απλά καλή ομάδα, από την σπουδαία ομάδα. Οι σπουδαίες ομάδες παίζουμε με τον σωστό τρόπο, σχεδόν κάθε βράδυ, δεν έχουν σκαμπανεβάσματα. Αυτή είναι η διαφορά. Οι καλές ομάδες το κάνουν σχεδόν σε όλο τον χρόνο αλλά κάποιες βραδιές έχουν αυτά τα πνευματικά σκαμπανεβάσματα, δεν παίζουν σωστά. Μπορεί να το κάνουμε εντός έδρας καμιά φορά αλλά να την γλιτώνουμε αλλά εκτός είναι διαφορετικά".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να κερδίσει το σημερινό παιχνίδι με την Αρμάνι τόνισε: "Αρχικά πρέπει εμείς να παίξουμε καλά αμυντικά, έχουν μία ταλαντούχα επιθετικά ομάδα έχουν διάφορους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν σχεδόν από κάθε θέση του γηπέδου. Είναι πιο γεμάτοι από εμάς, από την κορυφή ως τον... πάτο, τουλάχιστον στα χαρτιά. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά αμυντικά, να τους μαρκάρουμε στο σουτ, να προσπαθήσουμε να πάρουμε το ριμπάουντ και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στον αιφνιδιασμό".

Όταν μετά ο ΜακΝίλ ενημερώθηκε για το αρνητικό 19-0 του Άρη στην Ιταλία, μετά από το πρώτο επιφώνημα έκπληξης δήλωσε: "Όχι δεν το ήξερα αυτό, πρέπει να το λάβω ως γεγονός. στην ιστορία του μπάσκετ. Οπότε είναι μία ακόμη πρόκληση για εμάς. η ευκαιρία μας να το αλλάξουμε. Ανυπομονούμε για την πρόκληση, αντιμετωπίζουμε μία δυνατή ομάδα. Μετά και την τελευταία ήττα μας, όλοι θέλουμε να δείξουμε, να διώξουμε την κακή γεύση που έχουμε" και πρόσθεσε: "Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα Euroleague, με ένα μεγάλο μπάτζετ και πάντα είναι μία πρόκληση.

Ευτυχώς για εμάς όχι μόνο στα παιχνίδια του Eurocup αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος έχουμε αντιμετωπίσει όχι μόνο ομάδες Euroleague αλλά ορισμένες από τις κορυφαίες της Ευρώπης, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός. Παίξαμε με αυτές τις ομάδες εκτός έδρας, δεν θα είναι μεγάλο σοκ για εμάς, αλλά πιστεύω ότι έχουμε καλύτερη κατανόηση για το πως και πόσο καλά πρέπει να παίξουμε με αυτές τις ομάδες εκτός έδρας, να μείνουμε κοντά και να έχουμε ευκαιρία να κερδίσουμε".

Αν μία νίκη στο Μιλάνο, τους κάνει φαβορί για την πρόκριση είπε: "Είναι νωρίς ακόμα αλλά όποτε έχεις την ευκαιρία για μία εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μία κορυφαία ομάδα όπως η Αρμάνι, σίγουρα βελτιώνεις τις πιθανότητες σου. Αν κερδίσουμε θα μας βοηθήσει τρομερά, αλλά παράλληλα δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, πρέπει να τακτοποιήσουμε την δουλειά και να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας".

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ