ΠΑΟΚ

Μαρκόπουλος: "Ανεξήγητο άγχος"

Μαρκόπουλος: "Ανεξήγητο άγχος"
Μαρκόπουλος

Στο άγχος των παικτών του στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπένετον Τρεβίζο για τη δεύτερη αγωνιστική του Eurocup, το βράδυ της Τρίτης στο PAOK Sports Arena.

" Η Μπενετόν ήταν σοβαρή και δυνατή σε όλη τη διάρκεια. Μας έβγαλε εκτός παιχνιδιού από την καλή άμυνά της. Εμείς είχαμε πολύ άγχος και δεν καταλαβαίνω τους λόγους. Οι παίκτες ήταν στρεσαρισμένοι, δεν είχαν ρυθμό και δεν κάναμε το παιχνίδι μας", είπε αρχικά ο κόουτς του ΠΑΟΚ.

" Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει μια διαφορά στο ημίχρονο και να την ανεβάσει πολύ στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Το πιο άσχημο σημείο μας ήταν τα πολλά λάθη. Παρόλα αυτά αν είχαμε καλύτερη ευστοχία έξω από τα 3π., ίσως διαφορετικό αποτέλεσμα".

" Συν τοις άλλοις δεν είχαμε συγκέντρωση όταν πλησιάσαμε, δεν είχαμε το εύκολο καλάθι. Ο Νίτσεβιτς ήταν αυτός που στο δύσκολο σημείο πήρε τη Μπενετόν στις πλάτες του πετυχαίνοντας τρία συνεχόμενα καλάθια. Κάθε ήττα επηρεάζει. Είναι η 3η συνεχόμενη και μας προβληματίζει, κυρίως για την ψυχολογία των παικτών".

Για την πιθανότητα αντικατάστασης του Γκρέι, τόνισε: " Ακόμη κι αν υπάρχει πιθανότητα δεν μπορεί να βγει ο προπονητής και να το παραδεχθεί. Αυτά φέρνουν αναστάτωση στην ομάδα. Τι θα γίνει αν για σας γράψουν ότι φεύγετε από τη δουλειά σας";

Αναφερόμενος στο άγχος των αθλητών, είπε: " Είναι αγχωμένοι γιατί ήθελαν πολύ να κερδίσουν. Δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση όπως η Μπενετόν. Τα σκαμπανεβάσματα είναι λογικά γιατί είμαστε νέα ομάδα".

Σχετικά με τη βαρύτητα που θα δώσει τώρα η ομάδα του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, τόνισε: " Εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν ξεχωρίζουμε αγώνες και διοργανώσεις".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μπένετον, Γιάσμιν Ρέπεσα υποστήριξε ότι η ομάδα του πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα πρώτα 25 λεπτά: " Τα πρώτα 25 λεπτά ήταν τα καλύτερά μας φέτος. Παίξαμε έξυπνα και πειθαρχημένα σε άμυνα και επίθεση, αλλά όταν η διαφορά πήγε στο +18 οι παίκτες μου προφανώς πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει και δεν υπολόγισαν τις συνέπειες".

"Ευτυχώς κερδίσαμε, αλλά στα τελευταία 13-14 λεπτά κάναμε πολλά λάθη. Το μεγάλο πρόβλημά μας ήταν ότι χάσαμε την πειθαρχία στην επίθεση, αλλά και την επιθετικότητά μας στην άμυνα. Ενώ είχαμε κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω στους Μάρσαλ. ΜακΓκραθ και Παπαδόπουλος, μας δημιούργησε πολύ μεγάλο πρόβλημα ο Δέδας. Το μάθημα που πήραμε είναι ότι ένα παιχνίδι διαρκεί 40 λεπτά".

Για τους στόχους της Μπενετόν τόνισε: " Σε όλη μου τη ζωή αναπτύσσω παίκτες, αυτή είναι η μοίρα μου, ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και απαιτήσεις. Σε όσες ομάδες δούλεψα, υπήρχε πάντα ο διπλός στόχος. Τα αφεντικά των ομάδων θέλουν και τα δύο. Από τη μία πλευρά την δημιουργία καλών παικτών για να παραχωρηθούν ούτως ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα και από την άλλη η κατάκτηση τίτλων".

" Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε τον Μοτεγιούνας, τον Βοϊτσεκόφσκι τους οποίους χρησιμοποίησα πολύ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σε μια τόσο δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του ΠΑΟΚ ήξερα ότι ήταν δύσκολο να ανταποκριθούν στο δεύτερο μέρος, γι' αυτό τους χρησιμοποίησα λιγότερο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ