EUROCUP

Μαρκόπουλος: "Είχαμε λάθος επιλογές..."

Μαρκόπουλος: "Είχαμε λάθος επιλογές..."

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στο σημείο που η Χιμίκ βρήκε ρυθμό, με τον ίδιο να τονίζει μεταξύ άλλων πως τώρα η ομάδα του περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Νίζνι-Ανκαρα

Στο ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και σε κάποια σφυρίγματα που επηρέασαν το παιχνίδι στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι τώρα η ομάδα του περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα του αγώνα Νίζνι-Ανκαρα.

Συγκεκριμένα είπε:

"Ήταν ένα παιχνίδι πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Το ήθελαν πάρα πολύ και οι δύο. Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι, μετά όμως από το 7ο λεπτό βελτιωθήκαμε, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο πρώτο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση και εκεί πήραμε μία διαφορά, την οποία ίσως πιστέψαμε ότι έτσι θα είναι και το δεύτερο ημίχρονο.

Ξεκινήσαμε άσχημα και το δεύτερο ημίχρονο, όπως ακριβώς και στο πρώτο. Βρήκε την ευκαιρία η αντίπαλος ομάδα να μπει στο παιχνίδι, όταν εμείς προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, είχαμε ορισμένες λάθος επιλογές και 2-3 σφυρίγματα που επηρέασαν το παιχνίδι. Και μετά ήταν δύσκολο να επανέλθουμε, όπως είχαμε επανέλθει στο πρώτο ημίχρονο.

Η Χιμίκ είχε βρει λύσεις στην επίθεση και αυτό κράτησε το ρυθμό του αγώνα ως το τέλος του αγώνα. Η Χιμίκ πίεσε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο στην άμυνα, αλλά κι εμείς δεν είχαμε το καθαρό μυαλό που θα έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις στο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Χιμίκ για τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι της Νίζνι και να δούμε εάν έχουμε ελπίδες κερδίζοντας την επόμενη εβδομάδα να πάρουμε την πρόκριση".

Κούπερ: "Κάναμε κακό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο"

Ο Ντι Τζέι Κούπερ, τόνισε: "Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ άσχημα, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε το προβάδισμα. Δυστυχώς είχαμε το ίδιο κακό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν δύσκολο να γυρίσουμε τον ρυθμό του αγώνα και για δεύτερη φορά, όπως κάναμε και στο πρώτο ημίχρονο".

Μουίζνιεκς: "Είχαμε σωστές αποφάσεις στην επίθεση"

Ο προπονητής της Χιμίκ, Kάρλις Μουίζνιεκς, ανέφερε: "Και οι δύο ομάδες ήξεραν πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Στην άμυνα ήμασταν συγκεντρωμένοι, ενώ είχαμε και καλές αποφάσεις στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ είναι έξυπνη ομάδα, με έμπειρους παίκτες.

Ξέρουν πώς να παίξουν στα σημαντικά ματς. Γύρισαν τον αγώνα και μπήκαν στο παιχνίδι. Είχαν πολλά νεύρα οι παίκτες μου, έκαναν πολλά λάθη και πολλές κακές επιλογές στην επίθεση, χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα. Η κατάσταση αυτή μας οδήγησε να αλλάξουμε το παιχνίδι μας στο δεύτερο ημίχρονο και να αντιδράσουμε.

Ευχαριστώ όλους τους παίκτες μου που άλλαξαν το πώς αγωνίζονταν και κατάλαβαν πως πρέπει να παίξουμε. Δουλέψαμε σκληρά, είχαμε καλές αποφάσεις στην επίθεση και πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του. Το κερδίσαμε στο τέλος και είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε να πάρουμε μεγαλύτερη διαφορά από αυτήν που είχαμε χάσει στη Θεσσαλονίκη".

Τέλος, ο Ρομέο Τράβις, είπε: "Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι με πολλά σερί. Ξεκινήσαμε με ένα δικό μας σερί το παιχνίδι, έκαναν το δικό τους στη συνέχεια, είχαμε εμείς ένα ακόμη σερί στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου παίξαμε καλά και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Στο κατάλληλο σημείο του αγώνα είχαμε τις σωστές επιλογές και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη.

Στο μπάσκετ είναι πολύ φυσιολογικό να δίνει οδηγίες ο προπονητής και να μην γίνονται αυτά που θέλει, όπως είναι πολύ φυσιολογικό μία ομάδα να κάνει λάθη. Το σημαντικό είναι πως αντιδράς σε αυτά τα λάθη κι εμείς στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε τα λάθη μας, κάναμε αυτό που έπρεπε, είχαμε γενικά σωστή αντίδραση στο παιχνίδι και για αυτό πήραμε τη νίκη".

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ