STOIXIMAN GBL

Μαρκόπουλος: "Λύσεις μέσω της άμυνας..."

Μαρκόπουλος: "Λύσεις μέσω της άμυνας..."

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος για τηννίκη του ΠΑΟΚ επί του Ρεθύμνου. Στο τρίποντο του Δέδα στάθηκε ο Καλαφατάκης

Σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο σημαντικό ρόλο στην σημερινή (1/2) νίκη του ΠΑΟΚ έπαιξε η βελτίωση στην άμυνα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Συγκεκριμένα είπε:

"Μπράβο στους παίκτες αλλά και στον κόσμο που μας βοήθησε. Συγχαρητήρια και στο Ρέθυμνο που μας δημιούργησε πρόβλημα στην αρχή του αγώνα μέχρι να καταλάβουμε πώς να παίξουμε στην άμυνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο κλείσαμε τους χώρους, αισθανόμασταν καλύτερα στην επίθεση. Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα ήταν πολύ σκληρή και μέσω αυτής βρήκαμε λύσεις στην επίθεση. Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε καλά σήμερα. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΑΓΟΡ είχε 6/8 αιφνιδιασμούς ενώ είχε υπεροχή στα ριμπάουντ. Οι 28 ασίστ μας είναι ένα μεγάλο νούμερο. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη απέναντι στον Απόλλωνα που είναι σε καλή κατάσταση και κέρδισε τον Κολοσσό".

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο 4ο δεκάλεπτο : "Οταν παίρνεις κάποιο σκορ, παίζεις πιο συγκρατημένα ενώ οι παίκτες δεν είχαν τις ίδιες αναπνοές στην επίθεση. Όλα μέτρησαν ενώ το Ρέθυμνο είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν σημαίνει πως εμείς δεν παίξαμε καλά".

Kασελάκης: "Δείξαμε πως είμαστε καλύτεροι του Ρεθύμνου"

Ο Λεωνίδας Κασελάκης, είπε: "Στο Ρέθυμνο αρέσει ο γρήγορος ρυθμός, εμείς μπορούμε να παίξουμε και σε γρήγορο και σε αργό τέμπο. Πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα γιατί στο τέταρτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε εύκολα καλάθια. Πρέπει να κοιτάξουμε και τα καλά και τα άσχημα στοιχεία του αγώνα"

Για το κακό ξεκίνημα: "Ηταν θέμα συγκέντρωσης, ελέγξαμε όμως τον ρυθμό μετά και δείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα από το Ρέθυμνο".

Για την "ταυτότητα" του ΠΑΟΚ: " Εμείς επιθετικά μπορεί να γυρίσουμε την μπάλα, έχουμε ομαδικότητα και στην άμυνα και στην επίθεση. Θέλουμε να δουλέψουμε σε λεπτομέρειες και πρέπει να τις τελειοποιήσουμε. Εχουμε παίκτες στην ομάδα που ξέρουν μπάσκετ και είμαστε καλοί στις συνεργασίες και στις αμυντικές και στις επιθετικές. Αυτή είναι η ταυτότητά μας".

Για το ματς με τον Απόλλωνα: "Έκανε ένα μεγάλο διπλό στη Ρόδο. Τα κεφάλια μέσα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Για να κάνουμε αυτό που πρέπει, πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε σήμερα".

Πέιν: "Προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στην άμυνα"

Ο Μαρκ Πέιν είπε: "Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα παίξαμε καλά. Το Ρέθυμνο στο τρανζίσιον γκέιμ μπορεί να πετύχει εύκολα καλάθια αλλά στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο σπάσαμε το παιχνίδι τους, πήραμε διαφορά και την διατηρήσαμε ως το τέλος. Στο Ρέθυμνο αρέσουν οι γρήγορες επιθέσεις και έτσι με αυτό το στυλ παιχνιδιού ήταν λογικό που το σκορ ήταν υψηλό γιατί οι κατοχές είναι περισσότερες".

Για το αν ο ΠΑΟΚ βρίσκει ρυθμό: "Προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στην άμυνα. Ξέρουμε πως μπορούμε να πετύχουμε πολλούς πόντους στην επίθεση. Το σημαντικό είναι η άμυνα και να σπάμε το παιχνίδι του αντιπάλου".

Καλαφατάκης: "Έδωσε φτερά στον ΠΑΟΚ το τρίποντο του Δέδα"

Ο Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε: " Έγινε ένα ωραίο ματς με μεγάλο σκορ. Εμείς προετοιμαστήκαμε καλά, είχαμε ένα πλάνο και ακολουθήσαμε κάποια πράγματα για περίπου ένα δεκάλεπτο, το πρώτο. Εκεί το τρίποντο που φάγαμε (σ.σ. στην εκπνοή του 1ου δεκαλέπτου) έδωσε φτερά στον ΠΑΟΚ και στον Δέδα που ήταν εύστοχος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Είδαμε πως στα τελευταία ματς ο ΠΑΟΚ σκοράρει λίγους πόντους, σήμερα τρέξαμε αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλά ποσοστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ξεκινήσαμε άσχημα. Μετά αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ ενώ ένα καθοριστικό ριμπάουντ του Πέιν μάς σκότωσε και δύο μεγάλα τρίποντα, του Πέιν και του Χαραλαμπίδη, τα πληρώσαμε. Η νίκη του ΠΑΟΚ είναι δίκαιη. Εμείς πρέπει να παλεύουμε και εκτός έδρας, κάνουμε φτηνά λάθη. Παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ και πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, τις εμφανίσεις του Καλαμπόκη και Εζιούκβου. Στο τέλος θέλουμε να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Το να παίζουμε καλό μπάσκετ, το έχουμε πετύχει".

Καλαμπόκης: "Χαρούμενος όποτε γυρίζω εδώ..."

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, είπε: "Αισθάνομαι χαρούμενος κάθε φορά που γυρίζω εδώ. Εμείς χάσαμε και δώσαμε δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να πάει σε ένα σκορ που στα τελευταία ματς δεν έδειχνε πως έχει την δυνατότητα να πάει σε ένα υψηλό σκορ Ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και αυτό τον βοήθησε.

Ήταν ένα ωραίο ματς και εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία του σημερινού ματς. Θέλουμε βελτίωση στην άμυνα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε απέναντι στον Αρη. Σήμερα το γεγονός πως πήγε σε υψηλό σκορ βοήθησε τελικά τον ΠΑΟΚ και όχι εμάς. Σίγουρα όταν δέχεσαι 97 πόντους δεν μπορείς να κερδίσεις. Η εμφάνισή μου δεν έχει σημασία και έχει σημασία η ομάδα".

*Πριν το ματς ο Τσόχλας έκανε ένεση στο πέλμα για να μπορέσει να αγωνιστεί και ο Κούπερ έπαιξε με πρόβλημα στον αστράγαλο

TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ