ΠΑΟΚ

Μαρκόπουλος: "Με ψυχολογία για την Ευρωλίγκα"

Μαρκόπουλος: "Με ψυχολογία για την Ευρωλίγκα"
Μαρκόπουλος

Στο ματς με την ΑΕΚ και την απόκτηση του Τόμας Ντελινινκάιτις αναφέρθηκε ο Μαρκόπουλος

Aναλυτικά ο κόουτς του "Δικεφάλου", είπε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100:

Για την νίκη επί του Περιστερίου ο Μαρκόπουλος είπε: " Κερδίσαμε το Περιστέρι, ίσως πιο εύκολα από ότι περιμέναμε αλλά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που είχε δείξει πόσο καλή είναι σε προηγούμενα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες, όπως το Μαρούσι και ο Πανελλήνιος, η ομάδα είχε καλό ρυθμό, παίξαμε πολύ καλά σε μεγάλη χρονική διάρκεια. Η άμυνα μας ήταν αυτή που έκανε την διαφορά και βοήθησε να φτάσουμε στην νίκη, ήταν το κλειδί του αγώνα".

Για την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις τόνισε: " Προσπαθούμε καθημερινά στις προπονήσεις και από παιχνίδι σε παιχνίδι να βελτιώσουμε τις αδυναμίες, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία παίκτες από αυτούς που ήρθαν φέτος , ίσως και να είχαν συνηθίσει σε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, έγιναν άλλωστε και κάποιες αλλαγές στην διάρκεια της χρονιάς σε σχέση με το αρχικό ρόστερ, αλλά με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις οι παίκτες -και αυτό είναι προς τιμήν τους -προσπάθησαν πολύ και προσαρμόστηκαν σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από ότι ίσως είχαν συνηθίσει σε προηγούμενες τους ομάδες. Κατάλαβαν ότι παίζοντας δυνατή άμυνα θα έρθουν πιο εύκολα οι νίκες".

Για την επιθυμία του οι παίκτες του να τρέχουνε στον αιφνιδιασμό ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε: " Έχουμε φέτος τους παίκτες που αν βρουν τη ευκαιρία και τρέξουν σε ελεύθερο γήπεδο , μπορούν να προσφέρουν και καλό θέαμα, αλλά για να γίνει αυτό είτε μιλάμε για αιφνιδιασμό είτε για παιχνίδια που μας ευνοεί να παίζουμε γρήγορο μπάσκετ, πρώτιστα οφείλουμε να είμαστε δυνατοί στην άμυνα, από κει εξαρτάται και το αν θα έρθει στον αιφνιδιασμό το εντυπωσιακό καλάθι πχ με κάρφωμα, που ξεσηκώνει και τους θεατές στην κερκίδα".

Για την απόκτηση του Τόμας Ντελινικάιτις σημείωσε: " Ο Ντελινικάιτις προέρχεται από μια σχολή με γυμνασμένους παίκτες που τρέχουν πολύ στο γήπεδο, έκανε διπλές προπονήσεις 5 φορές την εβδομάδα πριν έρθει, είναι ένας αθλητής που ταιριάζει στην ομάδα μας, δίνει ποιότητα έξω από την γραμμή του τρίποντου και βοηθά να απελευθερωθεί η front line. Το Σάββατο έκανε πολύ περισσότερα από όσα περιμέναμε για το 1ο του παιχνίδι. Σίγουρα στην συνέχεια και αφού προσαρμοστεί ακόμη καλύτερα, θα βοηθήσει πάρα πολύ τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά".

Για την απόδοση της ομάδας του σχολίασε: " Πάντα πίστευα ότι θα έρθει η στιγμή που οι παίκτες θα παίξουν καλό μπάσκετ. Πλέον έχουν αντιληφθεί το ότι μπορούν να παίξουν ακόμη καλύτερα, αυτό βέβαια εξαρτάται και από το ποιος είναι και ο αντίπαλος, καθώς το παιχνίδι μας προσαρμόζεται κάθε αγωνιστική σε συνάρτηση και με το πώς παίζει η άλλη ομάδα, χωρίς ωστόσο να κάνουμε διακρίσεις από αντίπαλο σε αντίπαλο. Σίγουρα οι 4 συνεχόμενες νίκες βοήθησαν να ανέβει κυρίως η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση των παιδιών, αλλά οι ίδιοι προσπαθούν να βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος μέσα από τις προπονήσεις. Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε Έλληνες, κοινοτικούς ή ξένους, λειτουργούμε σαν ομάδα".

Για τα πλέι οφ που πλησιάζουνε και τους στόχους του ΠΑΟΚ σε αυτό υποστήριξε: " Είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους στα πλέι οφ, πρώτα πρέπει να δούμε σε ποια θέση θα τερματίσουμε και με ποιον αντίπαλο- στην συνέχεια -θα αντιμετωπίσουμε. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν αν αγωνιστούμε απέναντι σε ομάδα δεν θα είναι στα μεταξύ μας παιχνίδια, στην καλύτερη της κατάσταση".

Για το ότι η ομάδα του όμως δεν θα έχει πλεονέκτημα έδρας στον Α΄ γύρο των πλέι οφ υπογράμμισε: " Δυστυχώς σε εκείνη την φάση των αγώνων δεν θα έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε αν το ξεπεράσουμε αυτό, σπάζοντας την αντίπαλη έδρα. Το να μην πω ότι έχουμε στόχο στα πλέι οφ να βγούμε Ευρωλίγκα, δεν έχει να κάνει με πολιτική χαμηλών τόνων, αλλά με το ποια θα είναι σε εκείνα τα παιχνίδια η ψυχολογία της ομάδας, καθώς στο πρωτάθλημα μπορείς μετά από μια κακή εμφάνιση και ήττα να βελτιώσεις κάποια στοιχεία στο αμέσως επόμενο παιχνίδι ενώ στα παιχνίδια των πλέι οφ τα λάθη κοστίζουν και φυσικά θα παίξει σημαντικό ρόλο και το αν θα έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεση μας, καθώς ένας τραυματισμός μπορεί να αποσυντονίσει όλη την ομάδα. Δεν μπορώ να πω αν θα προτιμούσα π.χ. το Μαρούσι ή τον Πανελλήνιο, καθώς πρόκειται για δύο πολύ δυνατές ομάδες, που το έχουν αποδείξει όχι μόνο στο πρωτάθλημα με τις νίκες τους επί πολύ ισχυρών αντιπάλων, νίκες που ήρθαν μετά από πολύ καλή απόδοση, αλλά φαίνεται πόσο καλές ομάδες είναι και από την ευρωπαϊκή τους πορεία. Δικός μας στόχος σε εκείνα τα παιχνίδια θα είναι να παίξουμε όσον το δυνατό γίνεται, καλύτερο μπάσκετ και θα δούμε τότε τι θα πετύχουμε".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ σημείωσε: " Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει την ομάδα να διεκδικεί τίτλους και υψηλούς στόχους και καταλαβαίνω ότι αυτό αρμόζει σε ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικό να μας στηρίζει ο κόσμος, όπως το έκανε το Σάββατο με το Περιστέρι, το έκανε ακόμα και σε προηγούμενους αγώνες που δεν γέμισε το γήπεδο, αλλά αυτοί που ήρθαν έδωσαν ώθηση στην ομάδα και θέλουμε πάντα να φεύγει ικανοποιημένος από το γήπεδο".

"Εμείς πρέπει να εφαρμόζουμε στο γήπεδο όσα κάνουμε στις προπονήσεις και παλεύουμε σαν ομάδα να το πετύχουμε αυτό από την αρχή της χρονιάς με σκληρή δουλειά. Δεν αποφεύγω να μιλώ για στόχους, αλλά θέλουμε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι απέναντι σε όποιον αντίπαλο και αν αγωνιζόμαστε

".

Για το παιχνίδι που ακολουθεί το Σάββατο με την ΑΕΚ δήλωσε: " Υπολογίζουμε και σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και έτσι θα κάνουμε και απέναντι στην ΑΕΚ, που είναι πολύ καλή ομάδα και το έδειξε στα προηγούμενα της παιχνίδια. Σίγουρα τα οικονομικά προβλήματα επηρεάζουν μια ομάδα και τους παίκτες της, αλλά μέσα στο γήπεδο είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα και εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί αν θέλουμε να φύγουμε νικητές".

Τέλος για την λογική που επικρατούσε στον σχεδιασμό της ομάδας του το περασμένο καλοκαίρι είπε: " Ξεκινήσαμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, εν μέσω πολλών προβλημάτων και πιστεύω ότι το καταφέραμε. Πιστεύω ότι μόνο στην πρεμιέρα με τον Πανελλήνιο στην Αθήνα, δεν δείξαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Σε όλα τα άλλα ματς είτε τα κερδίσαμε είτε τα χάσαμε, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Έχουμε στην ομάδα παίκτες με πολύ ταλέντο και στόχος είναι να μειώσουμε τα διαστήματα μέσα στο παιχνίδι που δεν παίζουμε καλά".



















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ