ΜΑΡΟΥΣΙ

Μαρούσι-ΑΕΚ: 86-81

Μαρούσι-ΑΕΚ: 86-81
διαμαντοπουλος νεμεθ

Το Μαρούσι σιγούρεψε την τέταρτη θέση καθώς επικράτησε με 86-81 της ΑΕΚ φτάνοντας τις οχτώ συνεχόμενες νίκες

Παρά το νωθρό ξεκίνημα οι δύο ομάδες στη συνέχεια βρήκαν ρυθμό και συμβάδιζαν στο σκορ. Η Ένωση προηγήθηκε με 5-0, όμως το Μαρούσι απάντησε άμεσα βρίσκοντας λύσεις από τον Μπίλι Κις.
Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό και στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά με 22-14, αφού οι παίκτες της ΑΕΚ έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά ανέβηκε για πρώτη σε διψήφιο αριθμό πόντων (24-14) με καλάθι του Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα και τρέχοντας ένα σερί 9-0 στο 14' μείωσαν στον έναν (25-24) με τον Περικλή Δορκοφίκη και αφού πρώτα χρειάστηκαν τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Νίκου Χατζή.

Το Μαρούσι πάντως ανέκαμψε και παρά το γεγονός ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής αφήνοντας για αρκετή ώρα έξω τον Κις, η ομάδα κατάφερε να αποκτήσει και πάλι το πάνω χέρι έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Πατ Καλάθη.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ και στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν. Η ΑΕΚ πέρα από κάποια ξεσπάσματα δεν μπορούσε να ακολουθήσει το Μαρούσι που κατά διαστήματα έπαιζε όμορφο μπάσκετ.

Στην τέταρτη περίοδο το Μαρούσι έδειχνε πως δεν έχει πρόβλημα και προηγήθηκε ακόμη και με 18 πόντους διαφορά (68-50) έπειτα από καλάθι του Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφερναν ήταν να μειώνουν, όμως τα λάθη τους δεν τους επέτρεπαν να αντεπιτεθούν.

Παρ' όλα αυτά ο Δημήτρης Παπανικολάου έδωσε το έναυσμα της ανατροπής μαζί με τον Ντι Τζέι Τόμπσον και η ΑΕΚ μείωσε στους τρεις πόντους (80-77) ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των ελεύθερων βολών και δεν άφησαν περαιτέρω περιθώρια...

Για τα στατιστικά του Αμαρουσίου και της ΑΕΚ πατήστε εδώ

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 46-38, 66-50, 86-81

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 9 (2), Κις 12 (2), Χαραλαμπίδης 5, Παπαντωνίου, Κουμπούρας 3 (1), Χαφ 3, Διαμαντόπουλος 7, Μαυροειδής 6, Μαυροκεφαλίδης 12 (2), Καλάθης 9 (1), Γλυνιαδάκης 7, Καϊμακόγλου 13.

ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος, Ταπούτος, Βασιλόπουλος 12 (2), Παπανικολάου 18, Τόμπσον 21 (2), Χατζής 8 (2), Δορκοφίκης 3, Κίκερπιλ, Μπράιαντ 14 (1), Άντερσεν 4, Νέμεθ 1.

O Σούλης Μαρκόπουλος μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: " Θέλαμε να πάμε στα πλέι οφ με το πλεονέκτημα. Από δω και πέρα τα πράγματα θα είναι δύσκολα και δεν θα υπάρχει γυρισμός. Αξίζουμε τι θέση που είμαστε και δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε μέχρι εδώ".

Από την πλευρά του ο Κώστας Φλεβαράκης σχολίασε: " Θα παλέψουμε όπως σε όλα τα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη και να μην υπάρξουν καταστάσεις σαν κι αυτές που ζούμε φέτος".






















TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ