EUROLEAGUE

Μαρούσι-Μακάμπι:83-75

Μαρούσι-Μακάμπι:83-75
Καϊμακόγλου

Το Μαρούσι έγραψε ιστορία με τη νίκη επί της Μακάμπι (83-75), που το έστειλε στο Top 16 της Ευρωλίγκας!

Η αποστολή του Αμαρουσίου στον σημαντικότερο αγώνα -μέχρι τον επόμενο- της χρονιάς εξετελέσθη με τον καλύτερο τρόπο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα των Βορείων Προαστίων κατέθεσε ψυχή κάτι που φαίνεται και από τα 40 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 17 ήταν επιθετικά. Με κορυφαίο τον Κώστα Καϊμακόγλου και συνολικά έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων το Μαρούσι δεν μπορούσε να χάσει από τη Μακάμπι.
ο αγώνας

Με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών (με ρεκόρ προσέλευσης) στο κλειστό του ΟΑΚΑ το Μαρούσι ήθελε να παλέψει, ωστόσο ο ενθουσιασμός δεν του βγήκε σε καλό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Στο 6' με έξι συνεχόμενους πόντους του Κώστα Καϊμακόγλου οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (10-8), ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν νευρικοί και πήγαιναν σε λανθασμένες επιλογές κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι και έφτασε να προηγείται με 19-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Την ίδια στιγμή δεν ήταν ευχάριστα από τη Ρώμη καθώς η Ρόμα έδειχνε να έχει εύκολο έργο απέναντι στην Ολίμπια. Το Μαρούσι προσπάθησε να βελτιώσει τις αδυναμίες του στο δεύτερο δεκάλεπτο και μείωσε με καλάθι του Μπίλι Κις (19-14) αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν επιβάλλει πλήρως τον δικό τους ρυθμό.

Οι "κιτρινόμαυροι" επιδίωξαν να αντεπιτεθούν και στο 18' έφεραν την διαφορά σε απόσταση... αναπνοής (29-30) έπειτα από δύο εύστοχα τρίποντα των Στέφαν Νάτζφεϊ και Πατ Καλάθη, ωστόσο οι Ισραηλινοί είχαν το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους (34-31).

Στην επανάληψη η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι καθώς το Μαρούσι με επιμέρους σκορ 9-5 πέρασε μπροστά με 40-39 έπειτα από εύστοχο δίποντο του Τζάρεντ Χόμαν. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ με συνέπεια στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ να είναι 53-53.

Το Μαρούσι μπήκε δυνατά στην τελευταία περίοδο κάνοντας επιμέρους σκορ 10-5 και μετά από δύο συνεχόμενα τρίποντα των Πελεκάνου και Νάτζφεϊ προηγήθηκε με 63-58 στο 33'.

Οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι σε αντίθεση με τους παίκτες του Αμαρουσίου που συνέχισαν το σερί (67-58) και έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι όσο περνούσε ο χρόνος φτάνοντας στην πολύτιμη νίκη.

Για τα στατιστικά του Αμαρουσίου πατήστε εδώ και για τα στατιστικά της Μακάμπι πατήστε εδώ

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 31-34, 53-53, 83-75

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς, Κις 10 (1), Πελεκάνος 11 (1), Μπατής, Χόμαν 14, Μαυροειδής 5, Καλάθης 3 (1), Νάτζφεϊ 10 (2), Καϊμακόγλου 18 (1), Λούκας 12.

Μακάμπι (Γκέρσον): Λίμονταν, Σαρπ 6 (2), Βισνιέφσκι 6, Πέρκινς 18 (1), Γκριν 3, Πνίνι 2, Άντερσον 13 (1), Λάσμε 5, Έιντσον 6, Μπλούθενταλ 10 (1), Φίσερ 6.

Συγχαρητήρια από Βωβό υπομονή για το γλέντι!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Άρης Βωβός κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια του Αμαρουσίου όπου έδωσε τα συγχαρητήρια του στους παίκτες για την μεγάλη επιτυχία και συμμετείχε στο πάρτι που είχε στηθεί χωρίς να κρύβει τη συγκίνησή του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σχολίασε: " Η ομάδα αξίζει και θα έχει καλύτερες μέρες. Ευχαριστούμε όλους τους Μαρουσιώτες που μας βοήθησαν".

Το γλέντι για την πρόκριση στο Τοp 16 θα περιμένει λίγες ημέρες αφού το Μαρούσι έχει μπροστά του τον σημαντικό αγώνα με τον Πανελλήνιο την Κυριακή (17/1). Τις επόμενες ημέρες οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν την επιτυχία τους.

Mπαρτζώκας: "Μας αντιμετώπιζαν σαν ανύπαρκτους"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος του αγώνα δεν έκρυβε την ικανοποίησή του και υποστήριξε: " Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, από τον πρόεδρο ως τον φροντιστή, για την προσπάθεια που γίνεται από το καλοκαίρι ως τώρα! Κανείς δεν μας υπολόγιζε στα προκριματικά. Περάσαμε στους ομίλους και όλοι έλεγαν ότι θα τρώγαμε 30 πόντους σε κάθε ματς. Εμείς όμως ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια εκτός από αυτό με την Κάχα Λαμποράλ.

Απέναντι στην Μακάμπι ήμασταν ιδιαίτερα νευρικοί αλλά ήταν φυσιολογικό. Στο ημίχρονο ηρεμήσαμε και στην επανάληψη διαβάσαμε τις επιλογές της Μακάμπι στην άμυνα. Τώρα είμαστε στους "16" και πρέπει να χαρούμε τη συμμετοχή μας. Το σημαντικότερο είναι ότι φέραμε στο γήπεδο 4.000 κόσμο. Σίγουρα όλοι αυτοί δεν είναι Μαρούσι αλλά εκτίμησαν την προσπάθειά που κάναμε. Στην αρχή ένιωθα πειραγμένος καθώς μας αντιμετώπιζαν όχι μόνο σαν αουτσάιντερ αλλά σαν... ανύπαρκτους. Αποδείξαμε ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο

".

Ο Πίνι Γκέρσον τόνισε: " Συγχαρητήρια στο Μαρούσι και τον κόουτς που έχει κάνει καλή δουλειά. Φαίνεται πως οι παίκτες του ήθελαν περισσότερο νίκη από εμάς. Είχαν σωστές αποφάσεις στα δύσκολα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το Μαρούσι εκμεταλλεύτηκε τα επιθετικά ριμπάουντ ενώ είχε διπλάσιες βολές από εμάς. Είναι πολύ δύσκολη η Ευρωλίγκα, η Ρόμα έμεινε εκτός, η Εφές Πίλσεν χρειάστηκε το τελευταίο ματς για να πάει στους «16» ενώ η ΤΣΣΚΑ κέρδισε πολλούς αγώνες στον πόντο.

Υπάρχουν 5-6 ομάδες που επένδυσαν πολλά λεφτά, τα διπλάσια από εμάς. Αυτές θα προκριθούν στους «8» και ίσως εμείς. Δεν ξέρω αν τα λεφτά φέρνουν τους τίτλους

".

Σχετικά με ποιον θα ήθελε αντίπαλο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τόνισε: " Είμαι φίλος του Ομπράντοβιτς, του εύχομαι να μείνει εδώ για 50 χρόνια! Αγαπώ την Ελλάδα και τους ανθρώπους εδώ. Οι φίλαθλοι του Αμαρουσίου δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Αυτοί που... ανακαλύφθηκαν απόψε.






































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ