ΜΑΡΟΥΣΙ

Μαρούσι-ΠΑΟΚ: 83-63

Μαρούσι-ΠΑΟΚ: 83-63
Πάγκος

Πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση το Μαρούσι επικράτησε άνετα του ΠΑΟΚ με 83-63

Ο σύλλογος των βορείων προαστίων πάτησε το γκάζι από το ξεκίνημα και χωρίς να απειληθεί έκαμψε την αντίσταση του "δικέφαλου" (σ.σ συνεχιζοντας την ευνοϊκή παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια), έχοντας για μπροστάρη τον Κρις Τόμας και παίκτες "κλειδιά" τους Έιμπραμς, Σεϊμπούτις.

Κι όλα αυτά χωρίς τον Αλέξη Κυρίτση. Από το ξεκίνημα οι "κιτρινόμαυροι" κάλυψαν την απουσία του διεθνή γκαρντ, κυρίως χάρις στο δίδυμο Σεϊμπούτις-Τομας. Οι δύο γκαρντ έτρεξαν την ομάδα στον αιφνιδιασμό, βρήκαν το εύκολο καλάθι και χάρισαν στην ομάδα τους νωρίς-νωρίς μια διψήφια διαφορά (27-15).

Πάλι καλά που υπήρχαν και τα επιθετικά ριμπάουντ για τον "δικέφαλο", που δεν είχε ρυθμό. Κάτι φάνηκε να αλλάζει με την είσοδο στο παρκέ των δύο Αμερικανών (Ουάσιγκτον και Πάρκερ έκαναν το ντεμπούτο τους στην Α1), χωρίς όμως να υπάρχει συνέχεια. Το Μαρούσι με πρωταγωνιστή τον Τομας και "κλειδί" τον Τζαβζίν διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ, όπως φαίνεται κι από το 47-34 του ημιχρονου.

Στην τρίτη περίοδο οι "κιτρινόμαυροι" είχαν 12/15 σουτ (5/7 τρίποντα) και με αυτόν τον τρόπο απέκρουσαν την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, που προσπάθησε να αντιδράσει με τον Βλάντο Σκεπάνοβιτς, αλλά και τον Ντράγκο Πάσαλιτς. Ο "δικέφαλος" είχε μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και στις επιστροφές με αποτέλεσμα η διαφορά να μείνει στο +16 (70-54).

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός μπορεί να έπεσε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Λευτέρη Κακιούση να διατηρήσουν το προβάδισμα τους και να φτάσουν με άνεση στη νίκη. Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν από τα 6.25, χωρίς όμως επιτυχία.

Μάλιστα ο Κώστας Πιλαφίδης έριξε στο παρκέ παίκτες που ήθελε να δοκιμάσει (Βεργίνης-Πάρκερ), θέλοντας να αξιοποιήσει με αυτόν τον τρόπο τα... διαδικαστικά λεπτά, που συνοδεύτηκαν από το τελικό 83-63.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 27-15, 47-34, 70-54, 83-63

Μαρούσι (Λευτέρης Κακιούσης): Τόμας 17 (2), Νοέας 2, Χαραλαμπίδης 4, Τζάζβιν 6, Σεϊμπούτις 13 (2), Έιμπραμς 18, Στεφανίδης 4, Κολώκας 8 (2), Καϊμακόγλου 10 (2), Γιαννουλάκος, Συμεωνίδης 1.

ΠΑΟΚ (Κώστας Πιλαφίδης): Ουάσιγκτον 6 (1), Βεργίνης 1, Σκεπάνοβιτς 10 (3), Σέκουλιτς 11, Χαριτόπουλος, Καλαμπόκης 10, Τόμας 6, Κούβελας 1, Πάρκερ 6, Αγαδάκος 1, Πάσαλιτς 11 (2).















TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ