ΑΡΗΣ

Μάσεϊ: "Γράψαμε ιστορία"

Μάσεϊ: "Γράψαμε ιστορία"
Μάσεϊ

Την άμυνα και το ομαδικό παιχνίδι, χαρακτήρισε κλειδιά της νίκης επί του Παναθηναϊκού, ο Μπρέισι Ράιτ

" Είχαμε καταλάβει ότι παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο μετά τις έξι συνεχόμενες ήττες. Θέλαμε να κερδίσουμε τον Παναθηναικό όχι μόνο για να δώσουμε τέλος στο σερί μας, αλλά κυρίως γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη. Παίξαμε ως ομάδα και μπορέσαμε να δείξουμε ένα δυνατό πρόσωπο. Είχαμε εξαιρετική λειτουργία στην άμυνα, παλέψαμε σε όλους τους τομείς, κυρίως δείξαμε ψυχραιμία στο τέλος όταν ο Παναθηναικός μας πλησίασε".

" Κάθε φορά που κερδίζεις είναι καλό για την ψυχολογία σου, όλα πάνε καλά. Αλλά πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά. Να δούμε ότι αυτή η νίκη είναι ένα... λιθαράκι σε αυτό που θέλουμε να χτίσουμε φέτος, τίποτα παραπάνω. Να μείνουμε προσγειωμένοι και να σκεφτούμε τον επόμενο αγώνα. Όσο γρήγορα κερδίζεις μία μεγάλη ομάδα όπως τον Παναθηναικό, το ίδιο γρήγορα μπορείς να χάσεις έξι συνεχόμενα παιχνίδια. Ξέραμε τι χρειάζονταν για να κερδίσουμε, τι έπρεπε να κάνουμε. Μπορεί κάποιοι παίκτες να ήταν σε εξαιρετική βραδιά όπως εγώ, ο Μάσει και ο Καλαιτζής αλλά όλοι πρόσφεραν κάτι. Όχι σαν άτομα αλλά στην ομάδα".

Αναφερόμενος στο αρνητικό σερί που είχε ο Άρης είπε: "Το είχα ακούσει. Όλα όμως τα σερί έχουν ένα τέλος".

Για τον κόσμο, τόνισε: "Μας έδωσαν την έξτρα ενέργεια που θέλαμε για να κερδίσουμε. Τους χρειαζόμασταν μετά τις συνεχόμενες ήττες. Καμιά φορά όταν χάνεις, οι φίλαθλοι σου γυρνάνε την πλάτη αλλά αυτό δεν συνέβη με τους δικούς μας που ήταν δίπλα μας. Τους δώσαμε έναν λόγο να είναι χαρούμενοι".

Μάσεϊ: "Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας"
Ένας εκ των κορυφαίων στο παιχνίδι, για τον Άρη, ήταν ο Τζερεμάια Μάσεϊ, που ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, έπαιζε μόνος του τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός,

"Θέλαμε πάρα πολύ την νίκη απέναντι σε μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Δεν ήταν εύκολο να τα καταφέρουμε αλλά κάναμε την δουλειά μας όπως έπρεπε. Πάντα μετά από μεγάλες νίκες κερδίζεις κάτι ως ομάδα, είτε στην απόδοση σου είτε στην ψυχολογία".

Αναλύοντας το διαφορετικό πρόσωπο που παρουσίασε ο Άρης, ξεκαθάρισε: "Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Απλά καταλάβαμε τι έπρεπε να κάνουμε, να λειτουργήσουμε σαν ομάδα και να παίξουμε καλή άμυνα. Βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο σημείο, δεν έχει τελειώσει η χρονιά για να πούμε ότι έχουμε πετύχει κάτι σπουδαίο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Κρατάμε την ομαδικότητα που δείξαμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα σε άμυνα και επίθεση. Δεν τα παρατήσαμε και σίγουρα δεν θα το κάνουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, θέλουμε να παίζουμε καλή άμυνα όπως και τώρα. Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο που μας έδωσε την νίκη".

Όσον αφορά στη δική του απόδοση, είπε: "Δεν με ενδιαφέρει πόσους πόντους πετυχαίνω. Το βασικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Απλά προσπαθώ να βοηθήσω κι εγώ όσο γίνεται περισσότερο".

Ο Αμερικανός χαρακτήρισε ιστορικό το γεγονός ότι ο Άρης, έσπασε το αρνητικό του σερί απέναντι στον Παναθηναϊκό, που μετρούσε 16-0 επί των "κιτρίνων": "Καλά που δεν μας το είπαν πριν τον αγώνα, γιατί φέτος όποτε ήταν να πετύχουμε κάτι που θα έμενε στην ιστορία δεν τα καταφέρναμε. Τώρα όμως γράψαμε ιστορία".

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Μάσεϊ, μίλησε για τους φιλάθλους: "Η βοήθεια των φιλάθλων ήταν τεράστια. Μπορεί το γήπεδο να μην γέμισε αλλά σίγουρα ήταν εκπληκτική η συμπαράσταση τους. Τους είχαμε ανάγκη και βρέθηκαν κοντά μας".

Αγαδάκος: "Ότι καλύτερο ενόψει της συνέχειας"
Ο Λάζαρος Αγαδάκος τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ότι η συγκεκριμένη νίκη, θα δώσει μεγάλη δύναμη στην ομάδα, ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί, ενώ δεν λησμόνησε να πει ένα "μπράβο", στους φιλάθλους.

"Θέλαμε αυτή την νίκη για να "ξυπνήσουμε". Είναι ότι καλύτερο ενόψει της συνέχειας, γιατί πάντα ανεβαίνεις ψυχολογικά όταν κερδίζεις μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη".

"Το σημαντικό είναι ότι παρά τις ήττες που κάναμε, είχαμε την ψυχή και την συγκέντρωση που απαιτείται για μία τέτοια νίκη, το σθένος να αντέξουμε. Αξίζουμε όλοι συγχαρητήρια, ο κόσμος ήταν πραγματικά εκπληκτικός και έχει μεγάλο μερίδιο στην νίκη".



























Τέρι: " Το μυαλό στην Ταού"

Το γεγονός ότι ο Άρης έπαιξε μαχητικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έφερε αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Ρεϊσόν Τέρι, ο οποίος τόνισε πως πλέον το μυαλό των παικτών είναι στο παιχνίδι με την Ταού.

" Επηρεαστήκαμε ύστερα από τα έξι συνεχή αρνητικά αποτελέσματα που φέραμε. Σκοπός μας ήταν να παλέψουμε το παιχνίδι, να είμαστε μαχητικοί από την αρχή ως το φινάλε και το πετύχαμε, νομίζω, με το παραπάνω".

" Ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης. Είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε, θεωρώ πως ο κόσμος θα μιλάει. Εμείς οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και να κάνουμε ότι χρειάζεται για να κερδίζουμε. Η σκέψη μας, πλέον, βρίσκεται στον αγώνα της Πέμπτης για την Ευρωλίγκα με την Ταού. Αν παίξουμε, όπως το κάναμε με τον Παναθηναϊκό, με πάθος και ψυχή, θεωρώ πως θα κερδίσουμε".

Μπόισα: "Ίδια ατμόσφαιρα και με την Ταού"
Τέλος, ο διπλά χαρούμενος (τον επισκέπτεται η σύζυγός του Αλίνκα από τη Σλοβενία), Βλάντιμιρ Μπόισα, εξήγησε ότι η επικράτηση απέναντι στον Παναθηναϊκό, οφείλεται στην ομαδική δουλειά.

"Παίξαμε ως ομάδα και αυτό είναι που μας έδωσε την νίκη. Είχαμε κάποια προβλήματα στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλά επιμείναμε και βρήκαμε λύσεις ώστε να κερδίσουμε. Σίγουρα θα μας βοηθήσει αυτή η νίκη, ψυχολογικά έχουμε μεγάλο κέρδος ενόψει και των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν".

"Οι φίλαθλοι μας ήταν εκπληκτικοί, η συμπαράσταση τους μοναδική και πραγματικά θέλουμε να ζήσουμε κάτι ανάλογο και με την Ταού".












TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ