ΤΡΙΚΑΛΑ

Ματαλόν: "Αξίζουμε και θα σωθούμε"

Ματαλόν: "Αξίζουμε και θα σωθούμε"
INTIME SPORTS

Τα Τρίκαλα πανηγύρισαν την έβδομη νίκη τους και ισάριθμη εντός έδρας επικρατώντας του Κολοσσού Ρόδου με τον Μάριο Ματαλόν να βάζει ξανά την σφραγίδα του και να εκφράζει μέσω του Sport24.gr την σιγουριά παραμονής στην Α1.

Ο Μάριος Ματαλόν έχει βρει την Ιθάκη του στα Τρίκαλα και στην πιο ώριμη χρονιά του δείχνει να το απολαμβάνει και να εκφράζει μέσω του Sport24.gr την σιγουριά επίτευξης του στόχου της παραμονής στην Α1.

Ο διεθνής πλέι μέικερ έβαλε την υπογραφή του σε ένα ακόμη παιχνίδι και νίκη της ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη με τους 13 πόντους που σημείωσε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου αν και σε ρόλο πλέι μέικερ.

Ο Ματαλόν για τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου σε έναν ακόμη τελικό στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της παραμονής υποστήριξε: "Πήραμε μία μεγάλη νίκη σε ένα κομβικό παιχνίδι όπου για μας δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα.

Το ξεκίνημα σίγουρα δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που θέλαμε αφού βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 4-17 λόγω του άγχους που μπήκαμε στο παιχνίδι και ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στην άμυνα. Κάτι που φάνηκε από το ότι στα δύο πρώτα δεκάλεπτα δεχθήκαμε 42 πόντους και στα δύο επόμενα 28. Κι αυτό γιατί επιστρέψαμε από τα αποδυτήρια και ήμασταν όπως έπρεπε να είμαστε από την αρχή".

Με τη νίκη τους επί του Κολοσσού Ρόδου τα Τρίκαλα έφθασαν τις εφτά νίκες όλες στην έδρα τους με τον διεθνή πλέι μέικερ να τονίζει: "Κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την παραμονή μας αξιοποιώντας για μία ακόμη φορά την έδρα μας που έχει αποδειχθεί το μεγάλο μας όπλο παίρνοντας την απαιτούμενη ώθηση από τους φιλάθλους μας. Μία έδρα μας που αποτελεί οδηγό στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της παραμονής μας και θα συνεχίσει μέχρι τέλους".

Για το γεγονός ότι τα Τρίκαλα δεν έχουνε πετύχει ακόμη εκτός έδρας νίκη ο Ματαλόν εξήγησε πως: "Καλή ερώτηση που μας έχει προβληματίσει κι εμάς στην ομάδα. Στην αρχή έτυχε να χάσουμε παιχνίδια στον πόντο κάτι που είχε να κάνει και με το ότι ήμασταν νέα ομάδα και με Αμερικανούς που είχανε εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε ωστόσο να φύγουμε νικητές από την τελευταία μας έξοδο που είχαμε την περασμένη εβδομάδα στην Χαλκίδα με τον Ίκαρο δεδομένου ότι κερδίζαμε 10 πόντους στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου αλλά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στη συνέχεια".

Πόσες όμως νίκες καλούνται να ψάξουνε τα Τρίκαλα στις έξι εναπομείναντες αγωνιστικές για να πετύχουνε τον στόχο της παραμονής τους στην Α1; "Στην αρχή λέγαμε για 10 νίκες που σημαίνει ότι θα θέλαμε άλλες τρεις. Ωστόσο και με δύο ακόμη θεωρώ πως μπορεί να μας φανούνε αρκετές χωρίς να αποκλείεται και με μία μετά τα χθεσινά αποτελέσματα να τα καταφέρουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και στα έξι παιχνίδια που μας απομένουνε".

Επόμενο παιχνίδι για τα Τρίκαλα το εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ για το οποίο ο Ματαλόν δηλώνει: "Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του Α΄ γύρου στην έδρα μας που είχαμε κερδίσει. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και με οδηγό την άμυνά μας να προσπαθήσουμε να κλέψουμε μία μεγάλη νίκη με τον ΠΑΟΚ σίγουρα να έχει τον πρώτο λόγο".

Για την δική του παρουσία στην φετινή ομάδα των Τρικάλων ο Ματαλόν δεν δίστασε να πει πως: " Την απολαμβάνω. Σημαντικό ρόλο για το ότι αποφάσισα να συνεχίσω την καριέρα μου στα Τρίκαλα και σε καμία περίπτωση δεν το έχω μετανιώσει έπαιξε η παρουσία του κόουτς Φλεβαράκη που γνωριζόμασταν από την συνεργασία μας στον Ηλυσιακό. Κάνω σίγουρα την καλύτερή μου χρονιά που για μένα θα έχει αξία αν καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής μας που πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε γιατί αξίζουμε να σωθούμε".

Ενώ για την αγωνιστική του εικόνα που καλείται να είναι και σε ρόλο οργανωτή αλλά και σκόρερ όποτε το απαιτούν οι συνθήκες όπως και χθες κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου με 13 πόντους είπε: "Κάνω ακριβώς ότι μου ζητάει ο κόουτς σε κάθε παιχνίδι για να συμβάλλω και εγώ να φθάνουμε στη νίκη. Μετά και τον τραυματισμό του Γκρέιντζερ και την απώλειά του από το ρόστερ μας όπου είχε αποτελέσει σημαντικό κρίκο καθώς είχε δέσει έπρεπε όλοι οι υπόλοιποι να καλύψουμε το κενό του. Αυτό προσπαθώ κι εγώ τόσο ως πλέι μέικερ όσο και με τους πόντους μου".

TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ