ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Μαθαίνω από τον Διαμαντίδη"

"Μαθαίνω από τον Διαμαντίδη"
Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραδέχεται στο SPORT 24 ότι κι αυτός μαθαίνει από τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη

Με (νέα) αφορμή τη μεγαλειώδη εμφάνιση του "Μήτσου" απέναντι στον Ολυμπιακό και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 4 ης αγωνιστικής της Α1, ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν αρνήθηκε να επεκταθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με τις δηλώσεις του στο ΣΕΦ περί " πιο πλήρους και ταλαντούχου παίκτη στην Ευρώπη".

"Eίναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Η καλύτερα ο δεύτερος ηγέτης του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος είναι ο Αλβέρτης. Σκεφτήκατε πόσα χρόνια παίζει στην ομάδα ο Φράνκι, πόσους τίτλους έχει κατακτήσει και τι προσωπικότητα διαθέτει; Ο Αλβέρτης, λοιπόν, είναι ο ηγέτης λόγω του ότι είναι ο αρχηγός και ο Δημήτρης είναι ο ηγέτης μας στο παρκέ", εξομολογήθηκε ο 46χρονος κόουτς διευκρινίζοντας ότι "ο Μήτσος έγινε ηγέτης από την πρώτη στιγμή που ήλθε στον Παναθηναϊκό. Από τον πρώτο χρόνο και όχι σήμερα που διανύει την τρίτη χρονιά του"...

Και παρά τους πέντε τίτλους που έχει κατακτήσει με τέσσερις διαφορετικούς συλλόγους στην Ευρωλίγκα, ο Ζοτς τόλμησε να παραδεχτεί ότι... βελτιώνεται μέσα από τη συνεργασία του με τον Διαμαντίδη συμπληρώνοντας ότι το ίδιο ισχύει και με τους άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού. "Η δουλειά μας είναι να προσπαθούμε να τον βελτιώσουμε μέσα από τις προπονήσεις, ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι και εγώ βελτιώνομαι από αυτόν όπως και από όλους τους παίκτες μου.

Και αυτό γιατί πάντοτε ψάχνεις να βρεις καλύτερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για να παίξεις το παιχνίδι και να πετύχεις μια νίκη. Ανάλογα με το ταλέντο και τον τρόπο δράσης τους στο παρκέ οι παίκτες σε κάνουν να αναπροσαρμόζεις αρκετά πράγματα βρίσκοντας καινούργιες λύσεις"

, υποστήριξε ο πολυνίκης κόουτς, από τον οποίο ειλικρινά δεν περιμέναμε να ακούσουμε κάτι τέτοιο!

Σχετικά με το αν ο 26χρονος διεθνής είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας που αγωνίζεται στην Ευρώπη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέθεσε την άποψή του. "Είναι ο πιο πολυτάλαντος και ο πληρέστερος παίκτης στην Ευρώπη. Πολλοί άνθρωποι κοιτάζουν τα στατιστικά ενός παίκτη στην επίθεση. Εμείς οι προπονητές βλέπουμε άλλα πράγματα. Μας ενδιαφέρει περισσότερο να δούμε κατά πόσο ένας παίκτης είναι έτοιμος να παίξει και στις δύο άκρες του γηπέδου. Και αν το δει κανείς συνολικά ο Δημήτρης μπορεί να το κάνει αυτό καλύτερα από τον καθένα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συμπαίκτες του τον λατρεύουν και τον αποδέχονται ως ηγέτη", κατέληξε ο Σέρβος προπονητής, ο οποίος έχει πολλά να διδάξει και να διδαχθεί από τον αγαπημένο Μήτσο του ελληνικού μπάσκετ.





TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ