ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαθητές ή ακριβά διαρκείας στον τελικό;

Μαθητές ή ακριβά διαρκείας στον τελικό;
κοσμος οπαδοι τελικός Κυπελλου ελληνικό

Μαθητές ή οι κάτοχοι των ακριβών εισιτηρίων διαρκείας θα πάνε στον τελικό; Ιδού η απορία...

Η σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη το πρωί, ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΕΟΚ (παρόντες ο γενικός γραμματέας Τάκης Τσαγκρώνης και ο β΄αντιπρόεδρος Μιχάλης Βιντζηλαίος) και της Αστυνομίας, ανέδειξε τον...γενικότερο προβληματισμό, που υπάρχει κι ενώ στην πρόσφατη σύσκεψη ομοσπονδίας και φιναλίστ αποφασίστηκε να δοκιμαστεί το μέτρο των μαθητών.
Η Αστυνομία εξέφρασε τις αμφιβολίες της, για το αν τα εισιτήρια-προσκλήσεις, που θα πάνε σε σχολεία θα διατεθούν, πράγματι, σε μαθητές: "Έχει παρατηρηθεί ότι κάποιες φορές, οι μαθητές πουλάνε τα εισιτήρια σε οργανωμένους" ειπώθηκε ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν και άλλα εμπόδια:
  • Αν ο αγώνας διεξαχθεί με εισιτήρια-προσκλήσεις, ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα με την αρμόδια ΔΟΥ, καθώς δεν θα έχουν σφραγιστεί εισιτήρια.
  • Οι δάσκαλοι της περιοχής αρχίζουν και αντιδρούν στην προοπτική να υποχρεωθούν σε συνοδεία των παιδιών στο γήπεδο, κάτι που δεν εμπίπτει, όπως υποστηρίζουν, στις αρμοδιότητές τους...
Οι δυο προτάσεις της ΕΟΚ

Η ομοσπονδία έκανε στην Αστυνομία τις εξής προτάσεις. Η πρώτη, αφορούσε στη διάθεση των εισιτηρίων μέσω των δυο ΚΑΕ, αλλά μάλλον θα απορριφθεί, καθώς η Αστυνομία δεν αναλαμβάνει την εγγύηση για την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, καθώς στη πρόσφατη σύσκεψη, μία εκ των δύο ΚΑΕ (ο Παναθηναϊκός) δήλωσε αδυναμία να εγγυηθεί ότι τα εισιτήρια θα πάνε "σε καλά χέρια".

Η δεύτερη ήταν μια αρχική ιδέα της ΕΟΚ, που είχε πέσει στο τραπέζι της σύσκεψης από τον κ.Βασιλακόπουλο. Να δοθούν από τις δυο ΚΑΕ, οι ονομαστικές λίστες των ακριβών εισιτηρίων διαρκείας (υπολογίζονται από 1.200 φιλάθλους για κάθε ομάδα) και να διανείμει τα εισιτήρια του τελικού (που θα κοστολογηθούν σε υψηλές τιμές) από τα Γραφεία της, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Ο έλεγχος της ταυτότητας, μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πρόταση να ξαναγίνει από την Αστυνομία έξω από το γήπεδο. Εδώ ...ξανακλώτσησε η αστυνομία, που θεωρεί πολύ δύσκολη την ταυτοποίηση την ώρα της εισόδου των φιλάθλων.

Αυτοψία στο Ελληνικό

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να γίνει την Παρασκευή επιτόπια αυτοψία στο Ελληνικό, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει χώρος για ταυτοποίηση, έξω από το γήπεδο, σε διαφορετικό χώρο από την είσοδο όπου οι φίλαθλοι θα ελέγχονται για κέρματα, αντικείμενα κλπ,

Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει χώρος, τότε είναι πιθανό να εφαρμοστεί η ιδέα της ΕΟΚ (σε αντίθεση με ό,τι αποφασίστηκε δηλαδή στη σύσκεψη). Διαφορετικά θα πρέπει να εγγυηθεί η αστυνομία την ομαλή διάθεση των εισιτηρίων σε μαθητές, στα σχολεία της περιοχής.

Ως την Δευτέρα, που θα διεξαχθεί σύσκεψη ανάμεσα στις ομάδες και την ομοσπονδία το ...κυπριακό αναμένεται να έχει λυθεί!

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ που εκδόθηκε την Πέμπτη αναφέρει: " Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση ανάμεσα στην ΕΟΚ, παρουσία των β’ αντιπροέδρου Μιχάλη Βιντζηλαίου και του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη και την αστυνομία για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η διάθεση των εισιτηρίων. Κατατέθηκαν οι απόψεις και προτάσεις που υπάρχουν και αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση".
















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ