EUROLEAGUE

Ματς-κλειδί στην Βιτόρια

Ματς-κλειδί στην Βιτόρια
ΚΛΕίΖΑ

Ό,τι έκανε πέρσι στο ίδιο γήπεδο, θέλει να επαναλάβει απόψει στη Βιτόρια ο Ολυμπιακός (21:45, ΣΚΑΪ)

Η Κάχα Λαμποράλ, δηλαδή, η Ταουγκρές του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, του Σπλίτερ και του Μίρσα Τελέτοβιτς ο οποίος μάλιστα παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Sport24.gr και στον Θανάση Κρεκούκια.

Ο αγώνας είναι ξεχωριστός. Και σε περίπτωση νίκης οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν το πιο σημαντικό βήμα για να κατακτήσουν την πρώτη θέση του ομίλου και να έχουν αβαντάζ έδρας και στα φετινά πλέι-οφ.

" Η Κάχα Λαμποράλ είναι αξιοσέβαστη ομάδα, που θα μπορούσε να είχε πάρει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Την έχασε για ένα σουτ. Είναι βασισμένη στην πολυετή ομαδική δουλειά και γνωρίζει πως να φτάνει στην επιτυχία", είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ο Παναγιώτης Γιαννάκης, για να προσθέσει: " Ειδικά στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να τη νικήσει. Παρότι έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, κράτησε το πνεύμα και το πάθος του νικητή".

Από πλευράς αθλητών τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος: " Ο Ολυμπιακός και η Κάχα Λαμποράλ θεωρούνται τα φαβορί για την πρόκριση στους προημιτελικούς από αυτό τον όμιλο, αλλά και οι δύο πρέπει να το αποδείξουμε. Νομίζω ότι το παιχνίδι στη Βιτόρια αποτελεί "κλειδί" για μας, ώστε να αρχισουμε με μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη και να την εκμεταλλευθούμε αναφορικά με την ψυχολογία μας".

"Παίξαμε εναντίον τους την περασμένη περίοδο και τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη μπασκετική φιλοσοφία τους και ότι συνδέεται μ' αυτή. Για να νικήσουμε θα πρέπει να διατηρήσουμε τη σοβαρότητά, την πειθαρχία, το αμυντικό πνεύμα και την ομαδικότητά μας για 40 λεπτά

".

Παπαλουκάς: " Υποτιμημένη η Κάχα Λαμποράλ"

Την πιο υποτιμημένη ομάδα της Ευρωλίγκας αντιμετωπίζει την Πέμπτη ο Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Θοδωρή Παπαλουκά.

" Τα ψέμματα τελείωσαν και μπαίνουμε σε έναν πολύ κρίσιμο μήνα για την ομάδα. Ξεκινάει αύριο το Τοp-16 στην Ευρωλίγκα και η πρεμιέρα μας θα είναι πολύ δύσκολη. Αντίπαλός μας, όπως ξέρετε, είναι η ισπανική Κάχα Λαμποράλ, που μέχρι και πέρυσι ήταν γνωστή ως Ταού", έγραψε αρχικά στο blog που διατηρεί μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη για λογαριασμό της WIND.

" Γενικώς πάντοτε οι πρεμιέρες, σε οποιαδήποτε φάση κάθε διοργάνωσης, είναι δύσκολες και κρύβουν παγίδες, πόσο μάλιστα όταν καλούμαστε να παίξουμε απέναντι σ' ένα καλοκουρδισμένο σύνολο, μέσα σε μία ιδιαιτέρως καυτή έδρα όπως είναι η "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα".

"Συν τοις άλλοις πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η Κάχα Λαμποράλ είναι η πιο υποτιμημένη ομάδα της διοργάνωσης. Βέβαια εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να την υποτιμήσουμε και γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουμε αύριο στη Βιτόρια".

"Θέλουμε φυσικά να φύγουμε νικητές για να κάνουμε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι απαραίτητη η απόλυτη συγκέντρωση και δεν πρέπει να δώσουμε δικαιώματα στην άμυνα. Επίσης να μην τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν τον φρενήρη ρυθμό τους, ούτε να παρασυρθούμε από το παιχνίδι τους".

"Επειδή όμως είμαστε ρεαλιστές και αυτό που μετράει είναι στο τέλος να έχουμε περάσει στην προημιτελική φάση, αν το ματς δεν εξελιχθεί όπως θέλουμε, τότε θα πρέπει η εις βάρος μας διαφορά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη για να την καλύψουμε στο "Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας" και να εξασφαλίσουμε την πρωτιά στον όμιλο".

"Επαναλαμβάνω όμως ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι η νίκη. Ξέρουμε πως να νικάμε σ' αυτό το γήπεδο, το πράξαμε πέρυσι, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία στο φετινό ματς. Αν λειτουργήσουμε όπως πρέπει και παίξουμε βάσει των δυνατοτήτων μας τότε θα φύγουμε νικητές







".

Αμφιβολος ο Ελιάχου

Η Κάχα Λαμποράλ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, καθώς δεν έχει στην διάθεσή της, τον Μπραντ Όλεσον που έκανε διπλή εγχείριση στο ξεκίνημα της χρονιάς, τον Στάνκο Μπάρατς που έσπασε το δάχτυλο του ποδιού του πριν από λίγες μέρες και ο Λίορ Ελιάχου, ο οποίος πονάει στο γόνατο και θεωρείται αμφίβολος για το ματς.

Παρόλα αυτά εξακολουθεί να παραμένει επικίνδυνη, είναι πολύ γρήγορη, τιμωρεί την παραμικρή ολιγωρία και φυσικά θέλει να πάρει τη νίκη ώστε να ξεκινήσει με το δεξί, το τοπ-16






















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ