ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Αυξάνεται η ένταση"

Ματσόν: "Αυξάνεται η ένταση"
Ματσόν

Tην επόμενη μέρα μετά τον αποκλεισμό από το Eurocup ανέλυσε ο Ματσόν που μίλησε για τον εκνευρισμό του

Ο Ιταλός κόουτς αναζητά λύσεις ώστε να αλλαξει η εικόνα της ομάδας ενόψει των υποχρεώσεών της στο Πρωτάθλημα ο δεύτερος γύρος του οποίου ξεκινάει το Σάββατο για τον Άρη με την πολύ δύσκολη αναμέτρηση εναντίον του Πανελληνίου στην Κυψέλη.
Αρχικά ο Ιταλός κόουτς έκανε έναν απολογισμό της πορείας των "κίτρινων" στο Eurocup: " Η τελευταία εικόνα της ομάδας στην Ευρώπη δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και φάνηκε ότι πολλά κρίθηκαν στις λεπτομέρειες όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι με τον Πανελλήνιο, όπου παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ θα είχαμε πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας ακόμα και με ήττα ενός πόντου. Δεν το καταφέραμε".

" Τέτοια παιχνίδια κρίνουν τους στόχους, αλλά είναι έτσι το σύστημα της ισοβαθμίας όπου για έναν πόντο, μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις τα πάντα. Κάναμε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο με την νίκη μας μέσα στην έδρα του Πανελληνίου και τις επιτυχίες στο γήπεδο μας επί της Τουρκ Τέλεκομ και της Μπνέι Χασαρόν. Επίσης τα πήγαμε καλά και μέσα στην Τουρκία εναντίον της Τουρκ Τέλεκομ από όπου πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε με την νίκη. Δυστυχώς ένα κακό διάστημα δεν μας έδωσε την ευκαιρία να τα καταφέρουμε".

" Μετά ήρθε η ήττα από τον Πανελλήνιο όπου δεν παίξαμε όπως έπρεπε, δεν πιάσαμε απόδοση ανάλογη με το προηγούμενο παιχνίδι μας τότε, με τον Πανιώνιο. Αν παίζαμε όπως με τον Πανιώνιο ή και σε λιγότερο ποσοστό θεωρώ ότι θα κερδίζαμε τον Πανελλήνιο. Με την Μπνέι εκτός έδρας δεν ήμασταν καλοί, δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε".

" Περισσότερο εκνευρισμένος παρά στενοχωρημένος"

Όσο για το πως νιώθει ο ίδιος εξήγησε: " Πάντα πονάει ένας αποκλεισμός και υπάρχει πικρία, αλλά εγώ αυτή τη στιγμή νιώθω περισσότερο θυμωμένος, παρά στενοχωρημένος. Θα μπορούσαμε και είχαμε τις δυνατότητες να προκριθούμε στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, το δείξαμε στον πρώτο γύρο με τις τρεις νίκες μας. Τώρα όμως πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά".

Για το γεγονός ότι πλέον η ομάδα του θα αγωνίζεται μόνο μία φορά την εβδομάδα σχολίασε: " Σίγουρα οι προπονήσεις πλέον θα είναι πιο δυνατές μιας και δεν θα έχουμε αγώνες μέσα στην εβδομάδα. Θα έχουμε περισσότερες πρωινές και ο ρυθμός έντασης θα αυξηθεί για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι, να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση. Είναι μία πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, θα αλλάξει η ζωή όλων μέσα στη ομάδα πλέον, αυτό είναι σίγουρο".

" Δεν κρίνεται η χρονιά"

Πλέον στο μυαλό του Ματσόν είναι το ματς με τον Πανελλήνιο χωρίς όμως να πιστεύει ότι θα κριθεί... μία χρονιά απ' αυτό: " Είναι μία δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση στην οποία πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να διεκδικήσουμε την νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει υψηλούς στόχους. Βέβαια δεν κρίνεται ότι η χρονιά από τώρα, από ένα παιχνίδι αλλά στο τέλος, στα πλέι οφ".

Τέλος ο τεχνικός του Άρη άφησε ανοιχτό το ενεδεχόμενο ενίσχυσηε: " Οι καλοί παίκτες θέλουν και καλά λεφτά. Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει η ομάδα καλύτερη. Τον τρόπο θα τον βρούμε σε συνεργασία με την διοίκηση, αλλά το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις".












TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ