ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Χωρίς άγχος"

Ματσόν: "Χωρίς άγχος"
Αργυρόπουλος

Με μελέτη στο dvd και μία προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο

Μοναδικός στόχος του Αντρέα Ματσόν και των παικτών του στην πρώτη τους αποστολή στο νέο πρωτάθλημα δεν είναι άλλος από το να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους. Πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη έχοντας ως σημαντικό τους σύμμαχο την συμπαράσταση των φιλάθλων τους με την κίνηση στα εισιτήρια να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Ματσόν: " Το "κλειδί" είναι να παίξουμε χωρίς άγχος"
Μετά από ένα χρόνο απουσίας από την τεχνική ηγεσία του Άρη, ο Ιταλός Αντρέα Ματσόν καλείται αύριο το απόγευμα να αρχίσει με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε την θητεία του την αγωνιστική περίοδο 2006-07 στην άκρη του πάγκου της ομάδας. Τότε οι "κίτρινοι" είχαν επικρατήσει στο Αλεξάνδρειο του Πανιωνίου στην τελική φάση των πλέι οφ και είχαν εξασφαλίσει για δεύτερη συνεχή χρονιά την έξοδο τους στην Ευρωλίγκα.

Με νίκη φιλοδοξεί ο Ματσόν να σημαδευτεί η επιστροφή του στην ομάδα, ενώ σχετικά με το πώς μπορεί αυτή να επιτευχθεί δήλωσε μεταξύ της προβολής του βίντεο και της τελευταίας προπόνησης ότι: " Τα "κλειδιά" για τον πρώτο αγώνα της σεζόν δεν είναι μόνο η άμυνα και η επίθεση η κάποια σοφή στρατηγική, αλλά η ικανότητα να απελευθερώνεσαι από το άγχος, να είσαι άνετος και όχι να στεναχωριέσαι αν βρίσκεσαι 10 πόντους πάνω, ή 10 πόντους κάτω. Απλά να προσπαθείς να κοντρολάρεις το κορμί σου και να κάνεις εξοικονόμηση δυνάμεων".

Σκιαγραφώντας επιγραμματικά το προφίλ του Πανελλήνιου δήλωσε: " Ο Πανελλήνιος είναι μια ομάδα με μεγάλο ρόστερ και διαθέτει αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται μαζί από την περσινή αγωνιστική χρονιά όπως ο Γκράντι, ο Καλαϊτζίδης, ο Νάτζφεϊ, ο Γκόλεματς και ο Όστοϊτς, οπότε είναι λογικό να γνωρίζονται μεταξύ τους. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, εκτός από το ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα".

Πάντα για τον Ματσόν αυτό που έφερνε τις επιτυχίες μέσα στο παρκέ δεν ήταν τα χρήματα, αλλά η θέληση των παικτών και το πάθος τους για τη νίκη. Υπέρμαχος αυτής της άποψης ο κόουτς της ομάδας ερωτηθείς για το αν τα χρήματα που ξοδεύει μια ομάδα για την στελέχωση του ρόστερ της μπορούν να της εγγυηθούν την επιτυχία σχολίασε: " Όπως έχω πει όμως επανειλημμένα στο παρελθόν, τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ. Σίγουρα ξέρουμε ότι υπάρχουν ορισμένες ομάδες που μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από εμάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μένα".

"Στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να "χτίσουμε" κάτι μετά το τέλος της φετινής σαιζόν, ή μετά από δύο χρόνια και αυτό είναι να επιστρέψουμε στην Ευρωλίγκα. Θα χρειαστούμε όμως την βοήθεια όλων, διότι είναι προφανές ότι αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται φέτος στον Άρη αποτελούν ένα νέο γκρουπ παικτών και δεν μπορούμε να περιμένουμε να κάνουν τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη. Το βέβαιο ωστόσο είναι ότι θα δώσουν μια καλή εικόνα ως ομάδα και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο

".

Αργυρόπουλος: " Ανυπομονώ να παίξω για τον κόσμο του Άρη"
Ένας από τους παίκτες που αναμένεται να στρέψει πάνω του την προσοχή όλων θα είναι σίγουρα ο Νίκος Αργυρόπουλος που αγωνιζόταν πέρσι στον Πανελλήνιο και το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε «στρατόπεδο» και για τα επόμενα δύο χρόνια θα φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Πατρινός πλέι μέικερ μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση τόνισε: " Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Πανελλήνιος είναι μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Είναι όμως ένας αγώνας που εξαρτάται καθαρά από εμάς. Από το πως δηλαδή θα εμφανιστούμε εμείς. Θεωρώ ότι έχουμε τον πρώτο λόγο και πιστεύω ακράδαντα ότι θα κάνουμε ξεκίνημα με το δεξί".

Ανέκαθεν οι ευθύνες των παικτών που αγωνίζονται για λογαριασμό του Άρη ήταν μεγάλες, αλλά αυτό είναι κάτι που μόνο δημιουργικό άγχος προκαλεί στον 29χρονο πλέι μέικερ που δήλωσε ότι: " Δεν νιώθουμε καμία ιδιαίτερη πίεση. Ίσα, ίσα η πίεση που νιώθουμε και θα πρέπει να νιώθουμε είναι ωφέλιμη, διότι ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει πάντα στόχο τη νίκη, αλλά και υψηλές φιλοδοξίες. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι μόνο δημιουργικό το άγχος και η πίεση που υπάρχει, ώστε να ανταπεξέλθουμε και να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει".

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο κυριολεκτικά ανυπομονεί ο Νίκος Αργυρόπουλος είναι να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα στο Αλεξάνδρειο ως παίκτης του Άρη και να νιώσει πώς είναι να έχει στο πλευρό του τον λαό της ομάδας: " Ειλικρινά το περιμένουμε πως και πως. Όλα αυτά τα χρόνια που ερχόμουν στο Αλεξάνδρειο για να παίξω ως αντίπαλος ένιωθα την ένταση και την πίεση που δημιουργεί ο κόσμος του Άρη. Ανυπομονώ όπως φυσικά και οι συμπαίκτες μου να εμφανιστούμε μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας και με τις επιδόσεις μας να τους κρατήσουμε κοντά μας", υποστήριξε ενώ για το "κλειδί" που θα ανοίξει στους "κίτρινους" την πόρτα για να φτάσουν στη νίκη παρατήρησε: " Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στην άμυνα, διότι οι ομάδες δεν είναι ακόμη 100% έτοιμες κυρίως στον επιθετικό τομέα την δεδομένη χρονική στιγμή. Όποιος είναι λοιπόν πιο σοβαρός κυρίως στην άμυνα, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη".














TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ