ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Επέστρεψα στο σπίτι μου"

Ματσόν: "Επέστρεψα στο σπίτι μου"
Ματσόν

"Έχω το ίδιο συναίσθημα όπως την πρώτη μέρα που ήρθα στον Άρη", είπε ο Αντρέα Ματσόν

Δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας, υποσχέθηκε ότι για μια ακόμη φορά θα δώσει όλη του την καρδιά για να οδηγήσει την ομάδα ψηλά και να την επαναφέρει στην Ευρωλίγκα ενώ αναφέρθηκε και στην πρώτη μεταγραφή της ομάδας τον Αμερικανό Σον Μάρσαλ.
Κόουτς μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφετε στον Άρη για να συνεχίσετε το πετυχημένο έργο σας. Ποια είναι τα πρώτα σας συναισθήματα;

" Νιώθω λες και διάβαζα ένα βιβλίο το οποίο έφτασα μέχρι τη μέση και μετά το έκλεισα για να πέσω για ύπνο και όταν σηκώθηκα το άνοιξα για να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα. Κάπως έτσι αισθάνομαι αυτήν την στιγμή. Έχω το ίδιο συναίσθημα όπως την πρώτη μέρα που ήρθα στον Άρη πριν από δύο χρόνια", είπε ο Ιταλός τεχνικός στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Ποιοι ήταν όμως οι βασικότεροι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να αναλάβετε εκ νέου την τεχνική ηγεσία του Άρη;

" Ως κόουτς θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να με αγαπάνε, γιατί στην ζωή μου δεν έχω κάνει τίποτα για το χρήμα, αλλά λειτουργώ με γνώμονα το πάθος. Στις μέρες μας βέβαια έχει αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο μόνο σε καλό δεν μπορεί να σου βγει και θα έπρεπε να πορεύομαι όχι τόσο πολύ με το συναίσθημα, αλλά έτσι είμαι εγώ και δεν αλλάζω. Ακολουθώ πάντα αυτό που μου προστάζει η καρδιά μου. Σημαντικότατο ρόλο επίσης στην απόφαση μου να έρθω στον Άρη ήταν ότι αισθάνομαι την Θεσσαλονίκη σαν το μπασκετικό μου σπίτι. Μπορεί στην Βενετία να βρίσκεται η οικογένεια μου και από εκεί να προέρχομαι, εντούτοις η Θεσσαλονίκη είναι επίσης το σπίτι μου. Δεν έρχομαι δηλαδή σε μια ξένη πόλη".

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας με τον Άρη;

" Οι φιλοδοξίες μου για τον Άρη είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε ενωμένοι μια νέα εποχή για την ομάδα. Έφυγαν αρκετοί παίκτες με κυριότερο τον Jay (σ.σ. Μάσσεϊ) και πρέπει να ξανά χτίσουμε τον Άρη από το μηδέν. Θέλουμε να φτιάξουμε μια νεανική ομάδα με αρκετούς Έλληνες παίκτες και να γίνουμε καλοί όσο γρηγορότερα γίνεται. Φτιάχνουμε έναν προγραμματισμό για τα επόμενα δύο χρόνια και ελπίζουμε ότι θα έχει συνέχεια μέχρι και για τα επόμενα τέσσερα… Πρέπει λοιπόν να υπογράψουμε με έξυπνους παίκτες και να κάνουμε γενικότερα έξυπνες κινήσεις".

Όπως την πρώτη σας σεζόν στην ομάδα, έτσι και τη νέα σεζόν καλείστε να την οδηγήσετε ψηλά στο ULEB Cup, αλλά και να την βοηθήσετε να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα όπου θα λείψει έπειτα από δύο χρόνια συνεχόμενης παρουσίας. Αισθάνεστε το ίδιο κίνητρο όπως και τότε που το είχατε καταφέρει;

" Πετύχαμε δύο φορές να βγούμε στην Ευρωλίγκα και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε πάλι. Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ από τότε και σίγουρα όταν χάνεις την θέση σου στην Ευρωλίγκα είναι επόμενο να χάνεις πολλά σημαντικά πράγματα, τα οποία όμως πρέπει να πάρουμε πίσω και πιστεύω ότι θα πορευτούμε προς την σωστή κατεύθυνση. Μπορεί κάποιες άλλες ελληνικές ομάδες να δαπανήσουν ενδεχομένως περισσότερα χρήματα από την δική μας ομάδα για μεταγραφές, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται".

Ποια θα είναι η φιλοσοφία του Άρη που ετοιμάζει ο Αντρέα Ματσόν να παρουσιάσει στο παρκέ από την επόμενη χρονιά;

" Έχω πει πολλές φορές ότι η επίθεση κερδίζει αγώνες, αλλά η άμυνα κερδίζει πρωταθλήματα. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα και να είμαστε γενικότερα συμπαγείς ως ομάδα. Αυτό βέβαια μην νομίζει κανείς ότι είναι εύκολο και δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλην. Μιλάμε για 12 παίκτες οι οποίοι δεν θα γνωρίζονται μεταξύ τους και θα χρειαστεί υπομονή από όλους ειδικά τους πρώτους μήνες. Υπομονή και πολλή προσπάθεια".

Πόσο σημαντικό είναι για τον Αντρέα Ματσόν το γεγονός ότι απολαμβάνει την αγάπη και την εκτίμηση από τον κόσμο του Άρη; Θεωρείτε ότι η αποδοχή που έχετε στους φιλάθλους της ομάδας θα διευκολύνουν το έργο σας;

" Γι’ αυτό είμαι εδώ άλλωστε. Αν ήθελα θα μπορούσα να καθόμουν ένα χρόνο και να έκανα διακοπές εκμεταλλευόμενος το συμβόλαιο που είχα για άλλον ένα χρόνο με την Φορτιτούντο Μπολόνια. Δεν θα έκανα απολύτως τίποτα και απλά θα έπαιρνα τα χρήματα που θα ανέγραφε το συμβόλαιο μου. Αλλά αυτή η αγάπη του κόσμου μου έδωσε ένα έξτρα κίνητρο να επιστρέψω. Το είπα και πριν ότι για μένα τα χρήματα δεν είναι το παν. Βάζω άλλα πράγματα πιο ψηλά και είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι θα προσπαθήσουμε να πάμε τον Άρη στο επόμενο επίπεδο. Θα πρέπει όμως σε αυτήν την προσπάθεια να έχουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας. Όσα περισσότερα εισιτήρια διαρκείας αγοράσουν και όσο περισσότερο φροντίσουν να είναι το γήπεδο συνεχώς γεμάτο, τόσο θα μας δώσουν την δυνατότητα να φέρουμε στην ομάδα αξιόλογους παίκτες που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά".

Κλείνοντας, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο του Άρη;

" Δεν μπορώ από τώρα να στείλω κάτι συγκεκριμένο. Το καλύτερο μήνυμα ωστόσο που θα μπορούσα να στείλω είναι ότι επέστρεψα για να δώσω όλη μου την καρδιά στον Άρη. Αυτό είναι κάτι που το έχω αποδείξει και το ξέρουν όλοι. Μας περιμένει πολύ δουλειά, αλλά τόσο ο Πρόεδρος, όσο εγώ ο ίδιος και ο Γιάννης Δαμιανίδης δεν φοβόμαστε".

Ο Μάρσαλ παίζει με καρδιά και πάθος
Ποια ήταν τα κριτήρια που οδήγησαν τον Άρη στην απόκτηση ενός παίκτη με ιδιαίτερες περγαμηνές όπως ο Σον Μάρσαλ; Ο Αντρέα Ματσόν που είναι εξάλλου αυτός ο οποίος εισηγήθηκε για τον ερχομό του Αμερικανού γκαρντ/φόργουορντ στους "κίτρινους" γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τους λόγους που τον επέλεξε και τους καταθέτει.

" Ο Μάρσαλ κινείται προς την κατεύθυνση που θέλουμε να έχουμε ως ομάδα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι η δύναμη μας θα πηγάζει από την ενέργεια που θα δίνουν οι παίκτες μας. Ως κόουτς σίγουρα θα ήθελα να είχα στην ομάδα μου τον Κόμπι Μπράϊαντ, τον Μανού Τζινόμπιλι ή τον Ραμούνας Σισκάουσκας, αλλά ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό".

" Πρέπει λοιπόν να αποκτήσουμε παίκτες που να έχουν υψηλό κίνητρο, μεγάλη ενέργεια και ικανούς να βάλουν τους εαυτούς τους στο επόμενο επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Άλεξ Σκέιλς που πήγε μετά τον Άρη στην Ρωσία για τα διπλά χρήματα. Θέλουμε παίκτες όπως ο Γουίλκινσον και ο Μάσεϊ που έδειξαν ότι μπορούν να μας βοηθήσουν".

"O Μάρσαλ πιστεύω ότι είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Πρόκειται για έναν δυνατό φόργουορντ με καλή κολεγιακή καριέρα και μια εξαιρετική χρονιά στο τουρκικό Πρωτάθλημα όπου αναδείχθηκε τέταρτος καλύτερος σκόρερ. Είναι εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων και παίζει με καρδιά, με πάθος, αλλά και αφοσίωση για την ομάδα του. Τέτοιους παίκτες όπως ο Μάρσαλ μπορούμε να τους φέρουμε στον Άρη. Αν και δεν έχει πολυετή καριέρα στην Ευρώπη, ωστόσο έχει την "δίψα" να δείξει τι αξίζει

".

































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ