ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Έτοιμοι να τους νικήσουμε"

Ματσόν: "Έτοιμοι να τους νικήσουμε"
Ματσόν

Χωρίς κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Το πρόγραμμα του Αντρέα Ματσόν περιλάμβανε μελέτη του ΠΑΟΚ στο dvd και κατόπιν μια τελευταία προπόνηση στο παρκέ του Αλεξανδρείου. Στη διάρκεια αυτής το βάρος από τον Ιταλό τεχνικό και τους συνεργάτες του έπεσε κυρίως στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.
Ο Ματσόν "σκιαγραφώντας" το προφίλ του ΠΑΟΚ τόνισε σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της τελευταίας προπόνησης για το αυριανό ντέρμπι ότι: " Ο αντίπαλος μας είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο, με διαφορετική όμως αγωνιστική φιλοσοφία από εμάς. Απέκτησαν πρόσφατα και τον Μουλαομέροβιτς ίσως γιατί δεν είχαν εμπιστοσύνη στους υπάρχοντες πόιντ γκαρντ. Σίγουρα επιθετικά είναι ικανοί για πολλά πράγματα".

Όσο για το πώς το αντιμετωπίζει ο Ιταλός τεχνικός του Άρη είπε: " Όταν παίζεις σε ένα τέτοιο αγώνα δεν έχει και τόση σημασία αν παίζεις εντός, ή εκτός έδρας. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση. Θα έρθουν έτοιμοι για να μας νικήσουν, αλλά φυσικά το ίδιο έτοιμοι θα είμαστε και εμείς. Το "κλειδί" για τη νίκη θα είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Όσο για το αν είπε κάτι στους παίκτες του, προκειμένου να τους βάλει καλύτερα στο κλίμα του ντέρμπι τόνισε: " Δεν πιστεύω πως χρειάζεται να τους πω κάτι το ιδιαίτερο για το ντέρμπι. Είναι κάτι που θα το καταλάβουν και μόνοι τους απλά και μόνο βγαίνοντας έξω στο γήπεδο. Σε τέτοια παιχνίδια η πίεση πρέπει να μεταβιβάζεται στο προπονητικό τιμ. Οι παίκτες μας πρέπει να είναι χαλαροί και δεν χρειάζεται να έχουν άγχος. Κάνουν μια εξαιρετική πορεία ως σήμερα, κερδίσαμε τα τέσσερα στα πέντε παιχνίδια, έχουμε την καλύτερη άμυνα στο Πρωτάθλημα και αυτό απλά πρέπει να επαναλάβουμε".

Σε ερώτηση με αφορμή το sold out των εισιτηρίων του ντέρμπι που είχε προηγηθεί ο Ματσόν δήλωσε: " Είναι κάτι που μου αρέσει και το αγαπώ πολύ. Είναι κάτι το εξαιρετικό και πάντα ανυπομονώ να το ζήσω", σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός και υπογράμμισε: " Είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την εικόνα του γεμάτου γηπέδου".

Όταν του ζητήθηκε μάλιστα να το συγκρίνει με το ντέρμπι της Μπολόνια μεταξύ της Φορτιτούντο και της Βίρτους που έζησε πέρυσι ως προπονητής της πρώτης ο Ιταλός τεχνικός του Άρη σχολίασε ότι: " Δεν είναι το ίδιο με τα τοπικά ντέρμπι στην Ιταλία. Εκεί τα γήπεδα μπορεί να είναι μεγαλύτερα, ο κόσμος περισσότερος, αλλά εδώ το κλίμα είναι διαφορετικό. Δεν έχουν την ίδια πίστη, το «δέσιμο» και την ίδια αγάπη για την ομάδα".

Ηλιάδης: " Εξαιρετική ατμόσφαιρα"
Από την πλευρά του ο αρχηγός του Άρη, Σάββας Ηλιάδης, τόνισε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: " Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει ένας τέτοιος αγώνας, τόσο για την ομάδα, όσο και για τους φιλάθλους μας. Θέλουμε πολύ τη νίκη και να διατηρήσουμε το αήττητο στην έδρα μας".

Κάνοντας μια αναφορά στον ΠΑΟΚ δήλωσε: " Eίναι μια ομάδα με έμπειρους παίκτες, μπορεί να έχει κάποια προβλήματα, αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι όμως είναι σίγουρο πως δεν θα έρθουν για να χάσουν. Θέλουν και αυτοί πολύ τη νίκη, αλλά πιστεύω πως η τελική έκβαση του αγώνα θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την δική μας απόδοση. Είναι εξαιρετικά θετικό που όλη η προετοιμασία αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα".

Όσο για το τι φρόντισε να πει αυτός και συμπαίκτες του σε εκείνους που δεν έχουν ζήσει στο παρελθόν άλλο Άρης-ΠΑΟΚ τόνισε: " Τους έχουμε μιλήσει εμείς οι παλαιότεροι, τους ενημερώσαμε για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν και ανυπομονούν και αυτοί πάρα πολύ για αυτό το παιχνίδι. Απλά τους είπαμε πόσο σημαντική είναι αυτή η αναμέτρηση για τον κόσμο του Άρη, πόσο πολύ όλοι θα θέλουν τη νίκη και είμαστε έτοιμοι να τους κάνουμε χαρούμενους".















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ