ΑΡΗΣ

Mατσόν: "Έτοιμοι πνευματικά"

Mατσόν: "Έτοιμοι πνευματικά"
Ματσόν

Έτοιμοι για το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο είναι άπαντες στον Άρη

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με... βιντεοθεραπεία το μεσημέρι της Παρασκευής και το απόγευμα (19:00) η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα χωρίς τους Λίνο Χρυσικόπουλο και Σπύρο Μούρτο. Aπών από την προπόνηση ήταν ο Αντόν Γκαβέλ ο οποίος όμως ταξίδεψε κανονικά στην πρωτεύουσα.
Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση στάθηκε και ο Αντρέα Ματσόν: " Είναι ωραίο που θα παίξουμε στην έδρα του Ολυμπιακού, αλλά δεν είναι καλό ότι θα διεξαχθεί ο αγώνας χωρίς φιλάθλους. Αυτό είναι πολύ κακό για το ελληνικό μπάσκετ. Θα πάμε εκεί για να παίξουμε το παιχνίδι μας. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα βρίσκεται τουλάχιστον στο final four της Ευρωλίγκας, αλλά κι εμείς είμαστε έτοιμοι πνευματικά για να προσπαθήσουμε όσο πιο σκληρά γίνεται".

" Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να πραγματοποιήσουμε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση, ελπίζοντας παράλληλα ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι μας διαθέτουν ένα απίστευτο ρόστερ και αν αποδώσουν όλοι οι παίκτες τους καλά, τότε είναι απίθανο για οποιαδήποτε ελληνική, αλλά και άλλη ευρωπαϊκή ομάδα να τους κερδίσει".

Όσο για τη θετική παράδοση που έχει απέναντι στον Παναγιώτη Γιαννάκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (5-2), ο Ιταλός κόουτς είπε: " Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό, αλλά εκείνο που μετράει όμως είναι το τι κάνουν οι παίκτες μέσα στο παρκέ. Από εκεί κρίνονται όλα. Οι προπονητές από την πλευρά τους κάνουν το καλύτερο δυνατό, αλλά το σόου περιστρέφεται γύρω από τους παίκτες".

Για τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής, Δημήτρη Τσαλδάρη, ο τεχνικός των "κίτρινων" τόνισε: " Xρειαζόμαστε να είναι ο πρώτος σκόρερ και μετά το πέρας των 26 αγωνιστικών στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Ποιος ξέρει όμως τι θα συμβεί; Το μέλλον θα δείξει".

Αναφερόμενος στο μπάτζετ εξήγησε: " Έχω πει επανειλλημένως ότι τα χρήματα δεν παίζουν μπάσκετ. Αν πίστευα ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε, τότε δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ πέρα. Πάντα πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και αυτός είναι ο λογικός τρόπος σκέψης για κάθε προπονητή και για κάθε παίκτη. Δεν χρειάζεται λοιπόν να πω κάτι συγκεκριμένο επ’ αυτού στους παίκτες μου. Και οι ίδιοι εξάλλου θέλουν να αποδείξουν κάτι".

Αγαδάκος: " Δεν φοβόμαστε"
Πολύ καλή και σκληρή ομάδα χαρακτήρισε τον Άρη, ο Λάζαρος Αγαδάκος, που τόνισε ότι για τους Έλληνες παίκτες δεν σημαίνει κάτι ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

" Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλους στόχους την φετινή χρονιά. Ξέρουμε όλοι τι παίκτες έχει πάρει. Παρόλα αυτά δεν μας φοβίζει κάτι. Θα παίξουμε όπως στο προηγούμενο παιχνίδι και το ίδιο φυσικά θα παίξουμε και στα επόμενα που θα ακολουθήσουν. Είναι ένας ακόμη αγώνας που αν μη τι άλλο θέλουμε να παίξουμε καλά. Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας πάρα πολύ καλός αντίπαλος, αλλά και εμείς έχουμε ένα πάρα πολύ δυναμικό υλικό και είμαστε μια πάρα πολύ σκληρή ομάδα. Αυτό το ξέρουν άλλωστε στον Ολυμπιακό, όπως και τι θα αντιμετωπίσουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν πάμε εκεί για να χάσουμε, αλλά για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτός ήταν ανέκαθεν ο στόχος του Άρη απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα".

" Για τους Έλληνες παίκτες δεν σημαίνει κάτι το ότι θα παίξουμε σε άδειο γήπεδο. Έχουμε παίξει πάρα πολλά χρόνια και είναι πλέον το ίδιο πράγμα για εμάς, είτε παίζουμε σε γεμάτο, είτε σε άδειο γήπεδο. Για τους ξένους και ειδικότερα για αυτούς που παίζουν πρώτη φορά στο ελληνικό Πρωτάθλημα και πρώτη φορά εναντίον του Ολυμπιακού πιστεύω ότι ίσως θα λειτουργήσει θετικά γιατί δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν και τον κόσμο της αντίπαλης ομάδας".

Τέλος χαρακτήρισε σημείο-κλειδί του παιχνιδιού την άμυνα του Άρη απέναντι στα πολλά επιθετικά όπλα του Ολυμπιακού: " Αυτό που ξέρουμε όλοι είναι ότι η άμυνα φέρνει νίκες. Έτσι θέλουμε να πορευτούμε και εμείς. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε μια σκληρή ομάδα που παίζει πάρα πολύ δυνατή άμυνα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο αυριανό παιχνίδι".

















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ