ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Μας βοήθησε ο Μπετς"

Ματσόν: "Μας βοήθησε ο Μπετς"
Ματσόν

Κατά του νέου συστήματος της Ευρωλίγκας τάχθηκε ο Αντρέα Ματσόν που μίλησε και για τον Παναθηναϊκό

Αρχικά αναφέρθηκε στη νίκη επί της ΑΕΚ και την παρουσία του Άρη στην τρίτη θέση: " Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη που πετύχαμε επί της ΑΕΚ που είναι πολύ καλή ομάδα και που έδειξε μεγάλη βελτίωση το τελευταίο διάστημα. Σημειώσαμε πέντε νίκες στη σειρά χωρίς τον Ράϊτ και ουσιαστικά τον Τσαλδάρη. Λέω όμως πάντα ότι είμαστε ομάδα ακόμη και αν δεν έχουμε τα χρήματα του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού ή αν έχουμε προβλήματα. Θα πρέπει να μαχόμαστε πάντα για το καλύτερο. Να δίνουμε το 100%. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε δείξει μεγάλη καρδιά", είπε αρχικά στην εκπομπή "Fast Break" του "Extra Sport" ο Ιταλός κόουτς.

Όσο για την επιστροφή των Ράιτ και Τσαλδάρη, εξήγησε: " Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για μας και θα πρέπει να ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους. Πιστεύω όμως ότι θα παίξουν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, όποιοι και αν αγωνίζονται δίνουν και θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους".

Ο Ματσόν αναφέρθηκε και στο διάστημα που ο Άρης είχε αγωνιστική κάμψη: " Η διακοπή των Χριστουγέννων μας έκανε κακό. Κατέστρεψε τη χημεία μας. Σε συνδυασμό με τα προβλήματα, κάναμε ένα αρνητικό σερί. Τώρα βρήκαμε την χημεία μας με τον Νέλσον να παίζει πια ως "σμολ φόργουορντ" ενώ ο Μπετς μας βοήθησε σημαντικά σε ύψος αλλά και ως προσωπικότητα, αφού είναι πολύ καλός χαρακτήρας", ενώ για την ενσωμάτωση των τραυματιών είπε: " Θα πρέπει να βρούμε χημεία και με αυτούς τους δύο μαζί μας".

Στη συνέχεια στάθηκε στο μπάτζετ του Παναθηναϊκό που είναι ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας στο Πρωτάθλημα: " Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έχει μπάτζετ 30 εκ. ευρώ, ενώ το κασέ του προπονητή του (σ.σ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς), είναι όσο το δικό μας μπάτζετ ως ομάδα".

Τέλος, σχολίασε και το θέμα της συμμετοχής του Άρη στην Ευρωλίγκα: " Και στην Ιταλία υπάρχει το ίδιο πρόβλημα πλέον αφού μόνο δύο ομάδες θα προκρίνονται απευθείας στην πρώτη φάση. Αυτή των ομίλων. Είναι κάτι τρελό και πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Σκοτώνει τις ομάδες. Μία εξέλιξη που κατά την άποψή μου είναι προς όφελος των ρωσικών ομάδων που είναι ισχυρές οικονομικά".

" Δεν μπορεί να τελειώνεις την σεζόν τον Ιούνιο και να αρχίζεις προετοιμασία τον Ιούλιο για να είσαι ως ομάδα έτοιμος για τους προκριματικούς της Ευρωλίγκας. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να γίνονται οι μικροί τελικοί στην Ελλάδα. Για μένα το σωστό θα ήταν όποια ομάδα κατατάσσεται τρίτη στο τέλος της κανονικής περιόδου θα πρέπει να περνάει στα προκριματικά της Ευρωλίγκα όπως ισχύει τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ισπανία".

Χρυσικόπουλος: " Συνέχεια στη σκληρή δουλειά"

Στις φιλοδοξίες τους με τη φανέλα του Άρη αναφέρθηκαν οι νεαροί άσοι των "κίτρινων" Σπύρος Μούρτος και ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

Οι δύο αθλητές χαρακτήρισαν μεγάλη τιμή και όνειρο το να φορούν τη φανέλα του "Αυτοκράτορα" όπως παραδέχθηκαν μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Το να φοράτε την φανέλα του Άρη αποτελεί ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα;

Σ.Π.: " Για κάθε παιδί σε αυτήν την ηλικία, το να βρίσκεται στην Άρη αποτελεί ένα μεγάλο όνειρο. Πάντα ήθελα να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα. Δούλεψα και δουλεύω σκληρά για να τα καταφέρω και αποτελεί μεγάλη τιμή να φοράω την φανέλα του Άρη. Ξέρω ότι απαιτήσεις είναι υψηλές όταν είσαι μέλος της συγκεκριμένης ομάδας και θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που δείχνει η Διοίκηση και ο προπονητής στο πρόσωπο μου".

Λ.Χ.: " Από πολύ μικρός παρακολουθούσα στην τηλεόραση της ομάδες που αγωνίζονται στην Α1, καθώς επίσης και τους αγαπημένους μου παίκτες. Πάντα ήθελα να έρθει εκείνη η μέρα που θα βρεθώ δίπλα σε ορισμένους από αυτούς. Σίγουρα αποτελεί μέγιστη τιμή για κάθε αθλητή να φοράει την φανέλα μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Άρης".

Πόσο ευχαριστημένοι είστε από τη μέχρι ώρα προσπάθεια και την πρόοδο που έχετε σημειώσει;

Σ.Π.: " Είμαι ευχαριστημένος σε μεγάλο βαθμό. Όλα τα παιδιά στην ομάδα δουλεύουμε πολύ και βελτιωνόμαστε αρκετά με τον καιρό, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Σε αυτό οφείλουμε πολλά στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας που κάνει εξαιρετική δουλειά. Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερός και συνάμα μεγάλη τιμή που έχω την ευκαιρία να δουλεύω καθημερινά δίπλα σε παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως είναι όλοι αυτοί που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ του Άρη. Θεωρώ ότι μέσα από την συνύπαρξη μου μαζί τους θα αποκομίσω πολλά οφέλη που θα με κάνουν καλύτερο παίκτη".

Λ.Χ.: " Κάθε χρόνο βλέπω να βελτιώνομαι και νιώθω ότι μπορώ να τα βγάλω πέρα δίπλα στους μεγάλους. Αυτό όμως για να έχει διάρκεια θα πρέπει να συνεχίσω την σκληρή δουλειά".

Ποια πρόσωπα μέχρι σήμερα σας έχουν βοηθήσει στην αθλητική σας πορεία;

Σ.Π.: " Ο προπονητής που είχα στον Γ.Σ. Ιτέας, κ. Χρήστος Μωραϊτης, ο προπονητής μου στην εφηβική ομάδα του Άρη, κ. Δημήτρης Κυριακού, ο κ. Αντρέα Ματσόν με τους συνεργάτες του στο προπονητικό τιμ, κ. Νίκο Βετούλα, κ. Χάρη Μαρκόπουλο και κ. Παντελή Μπούτσκο, καθώς επίσης και ο πατέρας μου".

Λ.Χ.: " Όλοι ανεξαιρέτως οι προπονητές που δούλεψα μαζί τους μέχρι σήμερα. Ειδικότερα μάλιστα ο κ. Αντρέα Ματσόν με τους συνεργάτες του, οι οποίοι με βοηθούν καθημερινά να γίνομαι καλύτερος τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ".

Μέχρι που φτάνουν τα όνειρα σας με την κίτρινη φανέλα;

Σ.Π.: " Όπως κάθε παίκτης, έτσι και εγώ, έχω φιλοδοξίες και όνειρα που θέλω μια μέρα να τα πραγματοποιήσω ως παίκτης του Άρη. Προτιμώ όμως αντί να λέω μεγάλα λόγια, να κρατήσω χαμηλά το κεφάλι και να δουλεύω σκληρά, γιατί μόνο έτσι θα έχω την δυνατότητα μια μέρα να τα πραγματοποιήσω".

Λ.Χ.: " Θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να αποτελέσω βασικό μέλος της ομάδας και να βοηθήσω από την πλευρά μου για να πάει όσο ψηλότερα γίνεται".

Λίνο, πως ένιωσες όταν στην αναμέτρηση με την Καβάλα στο Αλεξάνδρειο πέτυχες το πρώτο σου καλάθι με τον Άρη και συνάμα στην καριέρα σου;

Λ.Χ.: " Χάρηκα πολύ που με χειροκρότησε ο κόσμος του Άρη και θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω τον κ. Ματσόν που μου έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστώ στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και έτσι να πετύχω το πρώτο μου καλάθι σε επίσημο αγώνα με τον Άρη".









































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ