ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Να μην παίξουμε όπως πέρυσι"

Ματσόν: "Να μην παίξουμε όπως πέρυσι"
Αλεξάνδρειο κόσμος

Με μία τελευταία προπόνηση το πρωί στο Αλεξάνδρειο ολοκληρώθηκε η μίνι-προετοιμασία του Άρη για το ματς με το Μαρούσι

Πριν από την έναρξη της προπόνησης του Άρη μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Αντρέα Ματσόν που στη συνέχεια επιχείρησε να αναχωρήσει για την Αθήνα μαζί με τον αρχηγό της ομάδας, Σάββα Ηλιάδη, για την σχετική Συνέντευξη Τύπου εν όψει της τελικής φάσης των φετινών πλέι οφ.
Παρόλα αυτά μία καθυστέρηση της πτήσης δεν επέτρεψε στους δύο "κίτρινους" να ταξιδέψουν με αποτέλεσμα να απουσιάσουν.

" Έχουμε παίξει ήδη δύο φορές αλλά τα πλέι οφ είναι μία άλλη ιστορία. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε το πλεονέκτημα της έδρας", ήταν το πρώτο σχόλιο του Ματσόν που για το αν περίμενε αυτή την σειρά βάση του περσινού αποκλεισμού του Άρη είπε: " Νομίζω ότι οι παίκτες μου δεν έχει σημασία αν παίζουν με το Μαρούσι θέλουν να κερδίσουν αυτή την σειρά. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι θα πρέπει να σπάσουμε μία μεγάλη παράδοση αφού ο Άρης δεν έχει κερδίσει ποτέ την έξοδό του στην Ευρωλίγκα ως τρίτος στην κανονική περίοδο. Έχουμε φθάσει πλέον στο Final Four και πλέον απομένει να καταφέρουμε το τελευταίο μέρος της δουλειάς".

Για τους Κλαρκ και Ράιτ είπε: " Βρισκόμαστε 20 Μαϊου ξεκινήσαμε 20 Αυγούστου είναι λογικό αν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών και είναι λογικό πως αν δεν πονέσεις δεν θα παίξεις", με την συμμετοχή των δύο να κρίνεται την τελευταία στιγμή αν και όλα δείχνουν πως θα είναι κανονικά στην αποστολή.

Σε ερώτηση για το τι δεν θα πρέπει να κάνει ο Άρης σε σχέση με πέρσι ο Ματσόν απάντησε: " Πρώτα από όλα να προσπαθήσουμε να μην παίξουμε όπως πέρσι. Να ξεκινήσουμε από την άμυνα και να δώσουμε μάχες σε κάθε φάση των αναμετρήσεων. Να μην έχουμε λάθος τοποθετήσεις και να μην υποπέσουμε σε λάθη".

Όσο για το ότι παραμένει άγνωστος ο χάρτης της νέας Ευρωλίγκα ο Ιταλός τεχνικός επισήμανε: " Δεν ξέρει κάποιος πραγματικά τι συμβαίνει με αυτή την κατάσταση. Είναι μία πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση. Το καλοκαίρι όταν χτίζαμε την ομάδα ξέραμε τι θα γίνει αν βγαίναμε τρίτοι. Είναι σαν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου που να αλλάζουν οι κανονισμοί στο ημίχρονο".

Τέλος και δεδομένης της ζήτησης που είχαν τα εισιτήρια του παιχνιδιού της περασμένης Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο όταν ρωτήθηκε ποιος θεωρεί ότι ήταν πιο σημαντικός απάντησε: " Όταν έγινε ο δεύτερος αγώνας με τον Παναθηναϊκό πιο σημαντικός αγώνας ήταν εκείνος γιατί παίζαμε για την είσοδό μας στους τελικούς του πρωταθλήματος. Τώρα όμως είναι αυτός με το Μαρούσι για να πετύχουμε τον στόχο μας".

Τσαλδάρης: " Στο μυαλό όλων το περυσινό πάθημα"
Στο χέρι του Άρη είναι σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσαλδάρη η κατάκτηση της τρίτης θέσης λόγω του πλεονεκτήματος έδρας που έχουν οι "κίτρινοι".

" Απλά δεν την σκεφτόμαστε καθόλου. Αυτό που θέλουμε είναι να τερματίσουμε τρίτοι και να επικεντρωθούμε στο στόχο μας που είναι από την αρχή της χρονιάς η είσοδος στην Ευρωλίγκα", τόνισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσαλδάρης.

Σε ερώτηση για το αν στο μυαλό του και των υπολοίπων είναι το περυσινό πάθημα του αποκλεισμού από το Μαρούσι είπε: " Όχι μόνο σε αυτό των Ελλήνων παικτών αλλά σε όλων στον Άρη. Ακόμα και όσοι δεν ήταν εδώ. Το σκεφτόμαστε και δεν θέλουμε να επαναληφθεί".

Για το τι πιστεύει ότι θα μετρήσει τόνισε: " Σε αυτές τις σειρές μετράει ποιος το θέλει πιο πολύ. Σίγουρα θα χρειαστεί συγκέντρωση αλλά αυτός που το θέλει πιο πολύ θα πάρει και την τρίτη θέση και θέλω να πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε αυτοί".

" Είναι στο δικό μας χέρι γιατί έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και σίγουρα στην Ελλάδα το πλεονέκτημα της έδρας δίνει το πάνω χέρι στην ομάδα που το έχει και θα πρέπει να δείξουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι το θέλουμε πιο πολύ", για να καταλήξει: " Ξέρουμε όλοι τι έγινε πέρσι. Ξέρουμε πως τελείωσε η χρονιά. Ίσως να είχαμε επαναπαυτεί και τη φορά αυτή θα είμαστε πιο έτοιμοι".





















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ