ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Ο Άρης δεν θα πεθάνει ποτέ"

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ματσόν 51;

Την παραμονή του στον πάγκο του Άρη προανήγγειλε ο Αντρέα Ματσόν στην σημερινή του συνέντευξη Τύπου

" Ο κάθε ένας που ήταν στο πλευρό μου όλη την χρονιά έκανε το καλύτερο δυνατό για μένα και την ομάδα γενικότερα. Είναι πολύ εύκολο να μιλήσεις όταν τα πάντα πάνε στην σωστή κατεύθυνση. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να σας εξηγήσω τι κάνουμε και πως σκεφτόμαστε", ήταν το πρώτο του σχόλιο ενώ για το πώς αισθάνεται για το τελείωμα της χρονιάς με την ήττα από το Μαρούσι στο πέμπτο και τελευταίο μικρό τελικό της σειράς των πλέι οφ είπε: " Ως προπονητής παραμένω πληγωμένος και θα ισχύσει για τους επόμενους 12 μήνες. Στον αθλητισμό υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά από το χάνεις ένα παιχνίδι και να είσαι χαμένος. Το σκεφτόμουνα αυτό παρακολουθώντας τον χθεσινό τελικό του ΝΒΑ ή ακόμα και άλλων πρωταθλημάτων όπως του ισπανικού πρωταθλήματος ή του τούρκικου.

Στους τελικούς των πλέι οφ φαίνεται η δουλειά που έχει κάνει μία ομάδα από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιούνιο. Είμαστε πολύ πληγωμένοι και στεναχωρημένοι. Τρία λεπτά στέρησαν τις προσπάθειες μίας χρονιάς και μίας πολύ καλής δουλειάς που κάναμε.

Όλοι οι παίκτες που είχαμε στην ομάδα προσπάθησαν πολύ σκληρά. Τώρα ήρθε η σειρά για μένα ως προπονητής να τους πω ότι δεν μπορείς να γυρίσεις την πλάτη σου. Δεν μπορείς να κλάψεις. Η ομάδα ως ένας οργανισμός είναι μεγάλη οικογένεια. Και σε μία οικογένεια δεν μπορείς να το βάλεις στα πόδια στα δύσκολα. εκεί φαίνεται η πραγματική οικογένεια.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα και πριν έρθω ο κ. Τζεβελέκης που βρισκόταν εδώ όπως και το γκρουπ της ΓΕΝΕΣΙΣ είχαμε πει να κάνουμε μία πολύ καλή δουλειά με νέους παίκτες. Φέτος είχαμε τέσσερις παίκτες στο All Star Game στην Ξάνθη, παίκτες που κέρδισαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων ενώ και ο Σκορδίλης είναι μέλος Εθνικής ομάδας. Αν συνεχίσουμε να πορευόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση, κι ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ με τίποτα να μην είναι εύκολο για όλα τα αθλήματα στην Ευρώπη, για αυτό λοιπόν θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτήν την γραμμή πλεύσης. Για αυτό και λέω ότι δεν φοβάμαι σε αυτή την λογική.

Βέβαια είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως θα πορευτούμε την επόμενη χρονιά γιατί είναι ακόμα Ιούνιος και είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο. Άλλωστε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα και να συνεχίσει την δουλειά που γίνεται μέχρι τώρα







", και πρόσθεσε: " Υπάρχουν πολλά στοιχεία και οι φίλαθλοι που μπορούν να κρατήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι η δουλειά μου αλλά είμαι σίγουρος πως οι φίλαθλοι θα βρεθούν στο πλευρό της ομάδας.

Στην περσινή χρονιά είχαμε πρόοδο στα εισιτήρια διαρκείας και θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση φέτος μετά την πορεία που είχαμε. Εξάλλου αυτό αποτελεί μία καλή βάση και θα χρειαστούμε την βοήθεια των φιλάθλων. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για την επόμενη χρονιά ωστόσο θα επιδιώξουμε να συνεχίσουμε την καλή δουλειά με τους Έλληνες παίκτες ώστε να φορέσουν την φανέλα της Εθνικής ομάδας είτε στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες ή στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι κάτι που το ονειρεύομαι

".

Για την επόμενη χρονιά μετά και την παραίτηση του Θανάση Τζεβελέκη από την προεδρία της ΚΑΕ ο Ματσόν τόνισε πως: " Όταν ήρθα εδώ το περασμένο καλοκαίρι στον Άρη είχα ένα συμβόλαιο με την Φορτιτούντο που έλυσα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε την δουλειά μας προς αυτήν την κατεύθυνση", για να επισημάνει εν όψει της επόμενης χρονιάς πως: "Μας περιμένει πολύ δουλειά για την επόμενη χρονιά".

Για την περίπτωση του Κίκι Κλαρκ επισήμανε πως: " Σίγουρα ο Κίκι αν δεις τον τρόπο παιχνιδιού του δεν είναι ένας πλέι μέικερ όπως το 1960 αλλά είναι σίγουρο ότι έχει ποιότητα σε άλλα πράγματα και γίνει ακόμα καλύτερος μέσα από την σκληρή δουλειά.

Μερικές φορές δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε και θα πρέπει να βλέπουμε λίγο πιο βαθιά την στατιστική. Όπως ότι είχε λίγα λάθη ανά παιχνίδια με 1.1 στα πλέι οφ. Μπορεί να έχασε 1-2 ελεύθερα σουτ στο τέλος του παιχνιδιού με το Μαρούσι.

Όταν τελείωσε ο αγώνας είπε σε μένα και στον κ. Δαμιανίδη και μας είπε πως: "Συγνώμη που σας απογοήτευσα. Ήταν δικό μου λάθος". Δείχνει την προσωπικότητά του και θα κοιτάξουμε μέσα από την δουλειά εμείς και αυτός να γίνει ακόμα καλύτερος



".

Για την διατάραξη του κλίματος στην ομάδα από την συμπεριφορά του Ράιτ σχολίασε: " Ειλικρινά δεν θέλω να κοιτάω πίσω αλλά να δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα".

Κι όσο για την δουλειά της χρονιάς που ολοκληρώθηκε είπε: " Η ομάδα συμμετείχε δύο φορές στην Ευρωλίγκα και έπαιξε μία φορά στον τελικό του Uleb Cup. Το πόσο δημοφιλής είναι δεν μπορεί να αλλάξει μέσα σε τρία λεπτά που χάσαμε το παιχνίδι με το Μαρούσι. Οι φίλαθλοι του Άρη ξέρουν να αγαπούν την ομάδα τους και το έχουν δείξει. Αν είναι περήφανοι για την δουλειά των 10 μηνών και τα 37΄ του τελευταίου παιχνιδιού θα συνεχίσουν να είναι περήφανοι για την ομάδα. Το γεγονός ότι φθάσαμε να διεκδικήσουμε την συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα είναι ένα ακόμα βήμα άσχετα αν δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Αν είχαμε κάνει μία κουβέντα στην αρχή της σεζόν ότι παίκτες χωρίς συμμετοχή στα πλέι οφ θα φτάσαμε εδώ που φθάσαμε θα ήμουν πολύ χαρούμενος για αυτό. Θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στην δουλειά στις δύσκολες στιγμές και όχι μόνο στις εύκολες. Όσον αφορά τους νέους παίκτες είχαμε πει για ένα πρόγραμμα δουλειάς δύο ετών όπως είχαμε πει τον περασμένο Ιούλιο. Η δουλειά δεν γίνεται μέσα σε έναν ή δύο μήνες ή σε μία βραδιά.

Ήταν η πρώτη φορά για τον Παπανικολάου που προπονούταν και βρισκόταν στην δωδεκάδα του Άρη. Το ίδιο ισχύει για τους Μούρτο και Σκορδίλη. Είναι κάτι που το κάναμε συνειδητά και δεν είναι προϊόν τρέλας. Και θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Κι όσο για το μπάτζετ είναι κάτι για το οποίο ποτέ δεν μιλάω. Όλοι ξέρουμε σε ποια κατεύθυνση πορεύεται το άθλημα.

Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποιος ξεχασμένος εκατομμυριούχος στην Θεσσαλονίκη όπως στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό αλλά είμαι σίγουρος ότι στην Θεσσαλονίκη αγαπούν αυτήν την ομάδα και εμείς το πρόγραμμα που θέλουμε θα το ακολουθήσουμε. Ο Άρης δεν θα πεθάνει ποτέ. Ίσως να είναι δύσκολο και μερικές φορές τρελό αλλά ο Άρης θα είναι μία ομάδα που θα υπάρχει πάντα".

Στο ερώτημα που του τέθηκε «Ποιος είναι ο Άρης;» ο Ματσόν τόνισε χαρακτηριστικά πως: " <εμ> Την στιγμή αυτή δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Αυτό τα οποίο είναι σίγουρο ότι οι ομάδες που φθάσανε στο Final Four αγωνίστηκαν οι τέσσερις πλουσιότερες ομάδες της διοργάνωσης.

Αν σταθούμε στο πόσο δουλεύουμε στην ομάδα θα πούμε ότι είμαστε μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Αν συμπεριλάβουμε και το μπάτζετ τότε δεν είμαστε μία ομάδα Ευρωλίγκα με τα κριτήρια που ανέφερα. Αυτό που είναι καλό για μας είναι αυτό που θέλουμε να αναπτύξουμε

", και επισήμανε ότι: " <εμ> Η δουλειά μας είναι να βοηθήσουμε την ανάπτυξη παικτών και να είμαστε κάθε χρόνο στο Final Four. Του πρωταθλήματος και να αγωνιστούμε στην Ευρωλίγκα ".

Για το αν και ο πάγκος έκανε λάθη στα τελευταία λεπτά του τελευταίου παιχνιδιού με το Μαρούσι: " <εμ> Εγώ σίγουρα από την δική μου πλευρά έκανα ένα λάθος. Το λάθος το δικό μου ήταν ότι πίεσα την ομάδα να κερδίσει τον Παναθηναϊκό επειδή η λογική μου είναι να παίζει με όλες της τις δυνάμεις να κερδίσει. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε το Μαρούσι και στο μέλλον θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά. Για μένα προσωπικά όμως ως προπονητής είναι πολύ δύσκολο να παίξω ένα παιχνίδι χωρίς να με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα ή η νίκη. Το σίγουρο είναι ότι στα τελευταία τρία λεπτά του παιχνιδιού με το Μαρούσι δεν είχαμε τύχη. Θυμηθείτε το τρίποντο με το ταμπλό που πέτυχε ο Καϊμακόγλου που ήταν στην λήξη της περιόδου που αν δεν είχε επιτευχθεί θα είχαμε κερδίσει. Αντίθετα ο δικός μας καλύτερος σουτέρ τριών πόντων ο Κλαρκ αστόχησε σε δύο ελεύθερα σουτ ".

Για τους στόχους της επόμενης χρονιάς είπε: " <εμ> Κανένας στον κόσμο ούτε ο Μπερλουσκόνι ούτε κανένας δεν γνώριζε για την οικονομική κρίση που θα ερχότανε.

Έτσι και ο κ. Μπερλουσκόνι αποδεχόμενός την πούλησε τον Κακά. Άσχετα με το τι θα ισχύσει με το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς θα κοιτάξουμε να μπούμε και πάλι στο Final Four του πρωταθλήματος της νέας χρονιάς και να πάμε στο Final Eight στο Τορίνο

".

Για την παραμονή του Γκαβέλ και τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ τόνισε: " <εμ> Για τον Γκαβέλ θα πρέπει να μιλήσουμε με τον κ. Δαμιανίδη και θα συζητήσουμε και το δικό του θέμα. Κι όσο για το τεχνικό τιμ θα γνωρίζουμε περισσότερα και την Τετάρτη ".

Για το αν σκέφτηκε την παραίτηση μετά την ήττα από το Μαρούσι στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών των πλέι οφ δήλωσε ότι: " <εμ> Αν η δουλειά ενός προπονητή και των παικτών κρίνεται μέσα από τρία λεπτά δεν είναι σωστό. Αν είχαμε ευστοχήσει σε ένα λέι απ θα ήμασταν όλοι ήρωες. Όλοι μας δουλέψαμε πολύ σκληρά και σίγουρα όλοι όσοι την γνωρίζουν θα την εκτιμήσουν σε δύσκολες στιγμές. Όλοι είναι καλοί στις εύκολες στιγμές αλλά θα πρέπει να είναι καλοί και στις δύσκολες ".

Για την καλύτερή του στιγμή στην φετινή χρονιά είπε πως ήταν: " Η καλύτερη στιγμή για μένα ήταν στο τέλος της κανονικής περιόδου όπου με τόσους νέους παίκτες τερματίσαμε στην 3η θέση αλλά και μετά από την πρόκρισή μας επί του Πανιωνίου όπου είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με τον κάτοχο τη Ευρωλίγκα".

Σε ερώτηση για το πώς ερμηνεύει την παραίτηση του Θανάση Τζεβελέκη από την προεδρία της ΚΑΕ απάντησε λέγοντας: " Η ομάδα θα συνεχίσει να κάνει την καλή δουλειά της. Ο κ. Τζεβελέκης είπε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα".

Τέλος για την μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου στην χρονιά που ολοκληρώθηκε από ότι την προηγούμενη αλλά και την στεναχώρια του για την στέρηση της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα μετά από έναν χρόνο απουσίας από το Μαρούσι των προβλημάτων και αν θα ήθελε να ζητήσει μία συγνώμη είπε: " Την είχα ζητήσει μετά το τέλος του παιχνιδιού με το Μαρούσι.

Θα ήθελα όμως να πω ότι αισθάνομαι πολύ πιο άσχημα από ότι οποιοσδήποτε μπορεί να φανταστεί. Θα ήθελα όμως να θυμάστε όλοι ότι οδήγησα τον Άρη δύο φορές στην Ευρωλίγκα και τρεις φορές τα τελευταία δέκα χρόνια και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε

".





























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ