ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Πάνω απ' όλα ψυχραιμία"

Ματσόν: "Πάνω απ' όλα ψυχραιμία"
Ματσόν

Ψυχραιμία συνέστησε στους παίκτες του ο Αντρέα Ματσόν, μία μέρα πριν το πέμπτο ματς με τον Ολυμπιακό

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού αναμένεται να παίξει ο κόσμος, που για ακόμα μία φορά θα γεμίσει το Αλεξάνδρειο. Στην παρουσία του, στάθηκε και ο Αντρέα Ματσόν: "Είναι πολύ ωραίο να έχεις το αβαντάζ της έδρας όταν μια σειρά στα πλέι οφ οδηγείται στον τελευταίο αγώνα", είπε ο Ιταλός κόουτς στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

"Αυτό με χαροποιεί γιατί έχουμε την ευκαιρία δίνοντας τον πιο κρίσιμο αγώνα στην έδρα μας, να πάρουμε την πρόκριση στους τελικούς του Πρωταθλήματος. Όπως παλέψαμε σε όλη την διάρκεια της σεζόν, το ίδιο θα κάνουμε και στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Δουλειά μας είναι να παίζουμε κάθε φορά για να κερδίζουμε και θα κάνουμε οτιδήποτε προκειμένου να τα καταφέρουμε".

Στη συνέχεια, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνιστούν οι παίκτες του, για να πάρουν τη νίκη: "Μετά από έξι αναμετρήσεις στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και τα play offs κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι επόμενο να μην υπάρχουν και πολλά μυστικά μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτό που απαιτείται πάνω από όλα είναι οι παίκτες μου να ανταποκριθούν καλά στις απαιτήσεις του αγώνα και να είμαστε όλοι μας ψύχραιμοι. Δεν υπάρχει λόγος να αισθανόμαστε πίεση, ενώ πολύ σημαντική θα είναι η βοήθεια που θα μας παρέχουν οι φίλαθλοι μας, οι οποίοι θα δημιουργήσουν και πάλι εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο".

Σεραπίνας: "Να περιορίσουμε τον Σόφο"
Την ανάγκη περιορισμού του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, έθεσε ως πρώτο στόχο της ομάδας του, ο Σιμόνας Σεραπίνας, που ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το τελευταίο ματς είναι στο Αλεξάνδρειο: "Τα πράγματα είναι απλά. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη. Περιμένω τον Ολυμπιακό να παρουσιαστεί διαφορετικός σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση μας στο Αλεξάνδρειο, ειδικά μετά την επιστροφή του Σχορτσιανίτη. Δουλεύουμε για να βρούμε τρόπους ώστε να τον περιορίσουμε, αφού οι συμπαίκτες του θα επιδιώξουν να του δίνουν τη μπάλα όταν θα βρίσκεται μέσα στην ρακέτα".

O Λιθουανός πάντως, δεν πέφτει στην παγίδα να υποτιμήσει και τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού: "Προσοχή όμως χρειάζονται όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού, αφού είναι καλοί σουτέρ και θα πρέπει να παίξουμε την ίδια άμυνα όπως και στο τρίτο παιχνίδι, όπου είχαμε περιορίσει τον Ντόμερκαντ και τον Ματσιγιάουσκας".

Τέλος, για το γεγονός ότι το τελευταίο ματς διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, είπε: "Το πιο θετικό από όλα είναι ότι η τελευταία αναμέτρηση θα γίνει στην έδρα μας και όλοι γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα το αβαντάζ της έδρας είναι πολύ σημαντικό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Λιθουανία. Και εκεί οι παίκτες αισθάνονται πιο άνετα όταν παίζουν εντός έδρας έχοντας την υποστήριξη των φιλάθλων τους. Αυτοί που κερδίζουν όμως τους αγώνες είναι οι παίκτες και θα πρέπει αύριο να κάνουμε καλά την δουλειά μας στο παρκέ. Με την παρουσία όμως των φιλάθλων μας, μπορούμε να ανέβουμε σε άλλο επίπεδο".










TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ