ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Πρόκληση ο Παναθηναϊκός"

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ματσόν 51;

Mεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε την ημιτελική σειρά των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Ματσόν.

Στην παρατήρηση ότι ο Άρης δεν είχε, μέχρι σήμερα, περάσει στα ημιτελικά των πλέι οφ όταν κατακτούσε την 3η θέση στην κανονική περίοδο ο Ματσόν στην συνέντευξή του στον Libero 107,4FM σχολίασε: " Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν μήπως επιβεβαιωθεί αυτή η παράδοση αλλά τελικά τα καταφέραμε. Ξέρετε εσείς οι δημοσιογράφοι με έχετε κάνει λίγο προληπτικό.

Ήταν μια μεγάλη νίκη για όλους, για παίκτες, διοίκηση, κόσμο και προπονητές φυσικά. Αποκλείσαμε μια ομάδα με διπλάσιο μπάτζετ από εμάς και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για την δουλειά που έγινε και γίνεται στην ομάδα. Από το καλοκαίρι ακόμη που ξεκινήσαμε δουλεύουμε σκληρά ενώ πρέπει να πούμε ότι έγινε πολύ καλή επιλογή και στους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα. Ακόμη και ο Σέκουλιτς που έφυγε στην πορεία, ήταν άτυχος γιατί πραγματικά ταίριαζε στην ομάδα μας. Το κλίμα είναι πραγματικά πολύ καλό στα αποδυτήρια και είμαι χαρούμενος για τους παίκτες που είναι μια οικογένεια, έχουν ίδιο στόχο και ακολουθούν όλοι την ίδια κατεύθυνση, είναι πολύ σημαντικό αυτό

".

Ειδικά για τον περσινό αποκλεισμό του Άρη από το Μαρούσι ο Ματσόν τόνισε ότι: "Έστω κι αν ήμουν μακριά από την ομάδα πέρυσι, στενοχωρέθηκα με τον αποκλεισμό από το Μαρούσι, όμως πρέπει πάντα να συνεχίζεις. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και όλες οι μεγάλες και καλές ομάδες πρέπει να δέχονται την ήττα αλλά όχι να κλαίνε για αυτήν, έτσι έκανε και ο Άρης φέτος".

Μιλώντας για τα δύο παιχνίδια με τον Πανιώνιο ανέφερε: " Δεν ένιωθα ότι θα χάναμε το 1ο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ίσως μερικοί παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα να το σκέφτηκαν έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι αλλά όχι εγώ, έχω πίστη στην ομάδα. Στο 2ο παιχνίδι, οι κινήσεις-κλειδιά που έγιναν ήταν η απόσυρση του Μπετς και η ζώνη που παίξαμε στα τελευταία λεπτά.

Πιστεύω ότι ως τεχνικό τιμ κάναμε πολύ καλή δουλειά στο 2ο ημίχρονο του αγώνα στο Ελληνικό. Στο 1ο ημίχρονο, οι παίκτες ήταν πολύ σφιγμένοι, σαν να είχαν υποχρέωση να κερδίσουν τον αγώνα και κάναμε πολλά λάθη, δεν ήμασταν ήρεμοι. Στην συνέχεια όμως βρήκαμε την ηρεμία και τον ρυθμό μας και κερδίσαμε μια ομάδα Ευρωλίγκα όπως είναι ο Πανιώνιος

".

Κι όσο για την σειρά που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό ο Ματσόν δεν έκρυψε ότι: " Αισθάνομαι πολύ καλά που θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό, για μένα είναι μεγάλη πρόκληση να κοντραριστώ με μια ομάδα όπου ο προπονητής μόνο παίρνει όσα παίρνουμε όλοι μαζί στον Άρη. Επίσης όταν αγωνίζεσαι με τέτοιους αντιπάλους πάντα βελτιώνεσαι, έχεις πάντα να κερδίσεις κάτι έστω κι αν χάσεις στον αγώνα, αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Πάντως στα πλέι οφ το σκεπτικό μου είναι πάντα πως χρειάζεσαι μόνο μια νίκη εκτός έδρας και θα παλέψουμε για αυτό".

Τέλος ο Ματσόν ζήτησε την βοήθεια των φίλων του Άρη στους επόμενους αγώνες των πλέι οφ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: " Πιστεύω ότι στους αγώνες των πλέι οφ οι φίλοι της ομάδας θα γεμίσουν το γήπεδο και πιστεύω ότι το αξίζουμε ως ομάδα να έχουμε γεμάτο το γήπεδο μας στους αγώνες που θα δώσουμε. Νομίζω ότι ο κόσμος του Άρη θα ανταποκριθεί και θα σταθεί δίπλα μας σε κάθε αγώνα για να στηρίξουν την προσπάθεια μας".







TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ