ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Τέλειοι στις λεπτομέρειες"

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ματσόν 51;

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Πριν από την έναρξη της προπόνησης ο Αντρέα Ματσόν έδειξε στους παίκτες στο dvd τι θα πρέπει να προσέξουν αύριο κόντρα στους κατόχους της Ευρωλίγκας και ακολούθως μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.
Η πρώτη ερώτηση είχε να κάνει με το αν περιμένει εύκολη την σειρά με τον Παναθηναϊκό και απάντησε: " Πιστεύω ότι θα είναι εύκολη γνωρίζοντας τι θα αντιμετωπίσουμε. Όταν όμως παίζεις με τέτοιου είδους ομάδες θα πρέπει να είσαι προσεχτικός και να παίξεις τέλεια. Να είσαι τέλειος στις λεπτομέρειες. Για αυτές παίζουν ρόλο σε τέτοιου είδους παιχνίδια".

Για το ότι αντίπαλος της ομάδας του θα είναι ο κάτοχος της Ευρωλίγκα απάντησε: " Πιστεύω ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Στο Final Four της Ευρωλίγκα παίζουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό".

Ο Ιταλός κόουτς απάντησε στη συνέχεια σε ερώτηση σχετική με το αν τον ενοχλεί ότι θεωρείται σίγουρη η πρόκριση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στους τελικούς των πλέι οφ: " Γιατί να με ενοχλεί. Όταν μία ομάδα δαπανά τόσα πολλά χρήματα. Χθες για παράδειγμα άκουσα ότι ο Πάργκο για τρεις μήνες στον Ολυμπιακό πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ. Τότε αυτές οι ομάδες επιβάλλεται να πάρουν το Πρωτάθλημα".

"Φέτος εξάλλου στο Final Four της Ευρωλίγκας έπαιξαν οι πιο πλούσιες ομάδες. Δεν παίζουν για πλάκα αλλά για να κατακτήσουν τίτλους. Πέρα από αυτό όμως στον Παναθηναϊκό γίνεται μια πολύ καλή δουλειά έχοντας διατηρήσει τον ίδιο προπονητή και κορμό παικτών κάτι που θα πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες για να έχουν μεγάλη διάρκεια

".

Ο Ματσόν στάθηκε και στην απόδοση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του Final Four της Ευρωλίγκα στο Βερολίνο την περασμένη Κυριακή λέγοντας: " Στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να προηγηθούν και με 23 πόντους. Από εκεί και πέρα όμως είναι άνθρωποι κι αυτή είναι η μοναδική τους αδυναμία. Βλέποντας μπασκετικά τα πράγματα τα εκτέλεσαν πολύ σωστά και για μένα ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη".

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, ότι και η τρίτη ομάδα από την χώρα μας θα πρέπει να συμμετέχει απευθείας στους ομίλους της Ευρωλίγκας, τόνισε: " Δεν είναι δουλειά μου να μιλάω για αυτά τα θέματα. Παρόλα αυτά είχα απογοητευτεί για την αλλαγή του κανονισμού".

"Ερχόμενος τον περασμένο Ιούλιο ήξερα ότι η τρίτη ομάδα θα πήγαινε απευθείας στην Ευρωλίγκα και αυτό άλλαξε στην πορεία. Είναι κάτι που με δυσαρέστησε αφού είναι σαν να γίνεται ένα παιχνίδι μπάσκετ όπου το τρίποντο ξαφνικά μετράει για ένα πόντο

".

Αργυρόπουλος: " Να μην φοβηθούμε"
Από την πλευρά του ο Νίκος Αργυρόπουλος σε δηλώσεις για την σειρά με τον Παναθηναϊκό τόνισε ότι: " Θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν θα πάμε σε καμία περίπτωση απλά για να παίξουμε καλά και να έχουμε το μυαλό μας στην επόμενη φάση. Θα δώσουμε τα πάντα σε αυτά τα παιχνίδια και θα δούμε τι θα μπορέσουμε να πετύχουμε".

Για το πώς αναμένει να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός, ο Πατρινός έμπειρος πλέι μέικερ του Άρη επεσήμανε: " Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός επηρεασμένος μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που θα πάμε να παίξουμε στο γήπεδο τους και θα είναι γεμάτο γιατί θα μας βοηθήσει να αγωνιστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Δεν θα κάνουμε σε οποιαδήποτε περίπτωση εξοικονόμηση δυνάμεων. Αντίθετα, θα δώσουμε το 100% και αν μπορέσουμε να πάμε στα πέντε παιχνίδια, τότε θα οδηγήσουμε την σειρά μέχρι εκεί".

Σε ερώτηση για το ότι έχει προεξοφληθεί ότι οι τελικοί των πλέι οφ θα είναι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού απάντησε: " Το ξέρουμε αρκετοί υποστηρίζουν αυτή την άποψη. Σίγουρα δεν ακούγεται καλά στα αυτιά μας πριν αρχίσει η σειρά να θεωρείται δεδομένο ποιοι θα παίξουν στον τελικό".

Ο Αργυρόπουλος εξέφρασε και τα συναισθήματα αυτού και των συμπαικτών του για την ημιτελική σειρά: " Είμαστε εγωιστές και θα επιδιώξουμε να οδηγήσουμε την σειρά σε πέντε παιχνίδια και να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στον τελικό. Είδαμε και πάλι στο βίντεο το δεύτερο ημίχρονο του τελικού στην Ευρωλίγκα".

"Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία όμως δεν είναι άτρωτη. Έχει κάνει εξάλλου ορισμένες ήττες στο Πρωτάθλημα, ενώ και η ΤΣΣΚΑ όταν τους πίεσε, τότε εκείνοι μπλόκαραν. Αυτό θέλουμε κι εμείς να εκμεταλλευτούμε. Απλά θα πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να μην φοβηθούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας

".

Συνεδριάζει η ΓΕΝΕΣΙΣ
Την απόφαση να συνεδριάσουν απόψε πήραν την Πέμπτη τα μέλη του ΔΣ της "ΓΕΝΕΣΙΣ" η οποία αποτελεί την μεγαλομέτοχο εταιρεία της ΚΑΕ.

Θέμα της σύσκεψης θα είναι η ενημέρωση του μετοχικού ζητήματος της ΚΑΕ Άρης ενώ θα συζητηθεί αν θα δοθούν οι μετοχές στον ΑΣ ή αν θα υπάρχει μία συνεννόηση με τον νυν πρόεδρο της ΚΑΕ, Θανάση Τζεβελέκη. Το σίγουρο είναι ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

H Ssangyong στη φανέλα

Με εξαιρετική εμφάνιση και το λογότυπο της Ssangyong, Αργυρού Χορηγού της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., να "φιγουράρει" στη φανέλα της ομάδας, ο Άρης «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά των πλέι οφ.

Εξάλλου σε δήλωσή του ο playmaker, Κίντρεν Κλάρκ, σχολίασε : "Από την έναρξη των πλέι οφ, στην φανέλα της ομάδας μας υπάρχει το λογότυπο της SsangYong. Αν κρίνουμε μάλιστα από το γεγονός ότι καταφέραμε να προκριθούμε στην ημιτελική φάση ξεπερνώντας το εμπόδιο του Πανιωνίου, χωρίς να χρειαστούμε τρίτο αγώνα, τότε μπορούμε να πούμε ότι η SsangYong μας έφερε γούρι.

Μακάρι να έχουμε ανάλογη συνέχεια, γιατί υπάρχει δρόμος ακόμη και στο τέλος να πανηγυρίσουμε την επίτευξη του μεγάλου μας στόχου που είναι η έξοδος του ΑΡΗ στην Ευρωλίγκα".






























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ