ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαυροκεφαλίδης : "Πιστεύουμε στον τίτλο, κλειδί η άμυνα"

Μαυροκεφαλίδης : "Πιστεύουμε στον τίτλο, κλειδί η άμυνα"
Μαυροκεφαλίδης INTIME SPORTS

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μιλάει στο Sport24.gr για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό και για τις τελευταίες εξαιρετικές του εμφανίσεις ενώ τονίζει πως ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν χρησιμοποιούσε σωστά τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Εχει φοβερή απόδοση κατά την διάρκεια των πλέι οφ και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα "όπλα" του Παναθηναϊκού στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, στην προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο λόγος για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ο οποίος είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος παίκτης των "πρασίνων" τον τελευταίο καιρό. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το "δείχνουν" τα νούμερα...

Στα πέντε τελευταία ματς του Παναθηναϊκού (κόντρα στον Κολοσσό στις 16 και 19 Μαΐου και στα τρία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ), ο Μαυροκεφαλίδης ήταν πρώτος σκόρερ των "πρασίνων" σε όλα αλλά και πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης. Μάλιστα σε αυτό το κομμάτι των αγώνων ο ίδιος έχει 18,4 πόντους μέσο όρο και αν μη τι άλλο είναι πολύ φορμαρισμένος. Πλέον ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής και οι συμπαίκτες του έχουν στο μυαλό τους στα -κρίσιμα- ματς με τον Ολυμπιακό και το Sport24.gr ζήτησε την άποψή του για τους τελικούς με τους "ερυθρόλευκους".

"Εχουμε νέα φιλοσοφία με τον Μανωλόπουλο"

Αρχικά η κουβέντα μας αφορούσε την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος μετά την εξαιρετική εμφάνιση (65-83) των "πρασίνων" στο ματς που έγινε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Μαυροκεφαλίδης ανέφερε: " Ηταν μια δύσκολη σειρά, άσχετα αν πήγε στο 3-0 (σ.σ. νίκες υπέρ του "τριφυλλιού"). Στα δύο πρώτα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ μας δυσκόλεψε πολύ. Την τρίτο παιχνίδι ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο. Βασικά, όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν από την άμυνά μας και εκεί πρέπει να μείνουμε".

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τους τελικούς με τον Ολυμπιακό... Τι κλίμα επικρατεί στους "πράσινους", υπάρχει πίστη πως θα κατακτηθεί το πρωτάθλημα; " Εννοείται ότι το πιστεύουμε... Εχουμε περιθώριο να δουλέψουμε παραπάνω από τον Ολυμπιακό λόγω της ήττας του από τον Αρη (σ.σ. εννοεί την ήττα του Ολυμπιακού την Τρίτη με αποτέλεσμα την Πέμπτη να τελειώσει η σειρά των αγώνων με τον Αρη ενώ ο Παναθηναικός τελείωσε την σειρά με τον ΠΑΟΚ την Τρίτη). Αυτό είναι καλό γιατί εμείς έχουμε μια καινούρια φιλοσοφία τώρα τελευταία με την αλλαγή προπονητή και είναι καλό να δουλεύουμε όσο γίνεται παραπάνω",μας είπε ο καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

"Η άμυνα κρίνει τους τίτλους..."

Οσο για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός απέναντι στους "ερυθρόλευκους" για να "έρθει" ο τίτλος; Ο Μαυροκεφαλίδης στάθηκε στις αμυντικές επιδόσεις... " Η άμυνα συνήθως κρίνει τους τίτλους, οπότε εκεί πρέπει να σταθούμε. Νομίζω πως παίζουμε μια καλή άμυνα από τότε που αλλάξαμε την φιλοσοφία. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που κρίνουν αυτά τα παιχνίδια. Μπορούμε να σταθούμε σε πολλά κομμάτια, αλλά το νούμερο ένα είναι η άμυνα".

"Ο Ιβάνοβιτς δεν χρησιμοποιούσε πολύ σωστά τους παίκτες"

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού παίζουν πλέον με τον τρόπο που... ξέρουν, κάτι που δεν γινόταν επί των ημερών του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. " Νομίζω ότι οι ξένοι και γενικά όλοι οι παίκτες αυτό που ξέρουν να το κάνουν, πλέον το κάνουν... Παίζουν με τον τρόπο που ξέρουν να παίζουν και όχι όπως πριν που δεν τους χρησιμοποιούσε πολύ σωστά ο προηγούμενος προπονητής (σ.σ. ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς).

Οσο για το αν στο εξής θα δούμε έναν καλύτερο ο Παναθηναικό; "Ναι, νομίζω πλέον κάνουμε κομμάτια που μπορούμε να κάνουμε. Και σαν παίκτες και σαν ομάδα... Αυτό είναι βασικό. Γιατί πριν παίζαμε ας το πούμε run and gun μπάσκετ που αυτό ο Παναθηναϊκός δεν το έπαιζε ποτέ στα χρονικά. Ισως το 80 να παιζόταν έτσι... Οπότε τώρα παίζουμε με περισσότερο σκεπτικό, με περισσότερο μυαλό, με περισσότερη αμυντική φιλοσοφία και με στόχο. Αυτό γενικά είναι το μπάσκετ το ελληνικό, αυτό το μπάσκετ έπαιζε χρόνια ο Παναθηναϊκός και αυτό προσπαθούμε να παίξουμε όσο μπορούμε καλύτερα", τόνισε ο Μαυροκεφαλίδης.

"Είμαστε μεγάλη ομάδα, πάντα στοχεύουμε στην πρώτη θέση"

Εδώ και καιρό ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα με τραυματισμούς (ο Εστέμπαν Μπατίστα δεν έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ και την Πέμπτη έκανε ατομικό πρόγραμμα καθώς εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στη γάμπα ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό του Νίκου Παππά που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και δεν θα προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μια απώλεια αναμφίβολα πολύ μεγάλη για τους "πράσινους")...

Τόσο αυτό το γεγονός (οι τραυματισμοί δηλαδή) όσο και το ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας, κάνει πολλούς να θεωρούν πως οι "πράσινοι" είναι το αουτσάιντερ στους τελικούς. Ποια είναι η θέση του Μαυροκεφαλίδη γι' αυτό; "Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πάντα στοχεύει για την πρώτη θέση. Υπάρχουν αυτοί οι τίτλοι των αουτσάιντερ, ξέρουμε τι γίνεται... Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και έχει το πλεονέκτημα έδρας, οπότε είναι λογικό να θεωρούμαστε αουτσάιντερ και αυτός το φαβορί".

"Αυτό που μου δίνει το τεχνικό τιμ, αυτό παίρνει από μένα..."

Η συζήτησή μας δεν θα μπορούσε να μην "πάει" στις εξαιρετικές εμφανίσεις που κάνει τελευταία... Ο Μαυροκεφαλίδης προσφέρει πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό και γενικώς είναι πολύ καλύτερος από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των "πρασίνων" ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Άραγε ο Ελληνας τεχνικός τον "απελευθέρωσε";

" Μπορούμε να το πούμε και έτσι. Οπως είπα και πριν, πλέον όλοι οι παίκτες κάνουν αυτό που μπορούν να κάνουν και όχι αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν. Οπότε αυτό προσπαθώ να κάνω, αυτό μου δίνει το προπονητικό τιμ και αυτό παίρνει... Πριν δεν το έπαιρνα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα", τόνισε ο 30χρονος καλαθοσφαιριστής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ