ΑΡΗΣ

Με Μότολα στην προπόνηση

Με Μότολα στην προπόνηση
Χέρμπερτ

Παρών στην τελευταία προπόνηση ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ήταν ο Χάνο Μότολα

Ο διεθνής Φιλανδός σέντερ του Άρη έδωσε κανονικά το παρών το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο στη σημερινή τελευταία προπόνηση του Άρη στα πλαίσια της μίνι προετοιμασίας για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και θα βρεθεί κανονικά στην αποστολή. Ο Μότολα με την απαιτούμενη θεραπεία ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του στον αχίλλειο που τον είχαν αφήσει εκτός αποστολής στο τελευταίο παιχνίδι της Κυριακής με τον Κολοσσό Ρόδου.
Ο Χέρμπερτ σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τόνισε: " Είναι πολύ καλό για μας ότι θα αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή, διότι θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και θα επικρατεί μια ατμόσφαιρα σαν να πρόκειται για έναν αγώνα στα πλέι οφ. Μπορεί βαθμολογικά να μην έχουμε κάποιο ενδιαφέρον μετά την εξασφάλιση της τρίτης θέσης, αλλά αυτό δεν το σκεφτόμαστε καθόλου". ¨

"Πρόκειται για μια αναμέτρηση με μεγάλη σημασία και θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα πλέι οφ που έρχονται. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τον παράγοντα έδρα των αντιπάλων και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που χρειάζεται να κάνουμε παίζοντας πάνω από όλα με ένταση και χωρίς να επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στην κερκίδα

".

Ο κόουτς του Άρη προβάλλει την θετική πλευρά των ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα ρίχνει τους τόνους αναφέροντας ότι πάνω από όλα πρόκειται για έναν αγώνα μπάσκετ που κανονικά θα πρέπει να αποτελεί διαφήμιση για το άθλημα στην χώρα μας: " Έχω ζήσει πολλά ντέρμπι στην καριέρα μου, αλλά ποτέ μου δεν έχω συναντήσει κάποιο με παρόμοια ατμόσφαιρα όπως αυτό ανάμεσα σε δύο ομάδες που προέρχονται μάλιστα από την ίδια πόλη. Είναι κάτι που πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί".

" Ελπίζω να μην υπάρξει κανένα φαινόμενο βίας, γιατί είναι εκπληκτικό και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν ντέρμπι όπως αυτά ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ όπου υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός. Αυτό είναι εκπληκτικό για το ελληνικό μπάσκετ, για τους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα για το μπάσκετ της πόλης".

Ουάσιγκτον: " Σαν αγώνας πλέι οφ"
Από την πλευρά του ο Αμερικανός Ντάριους Ουάσιγκτον σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ τόνισε: " Είναι ο τελευταίος αγώνας της κανονικής περιόδου και θέλουμε να ολοκληρώσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας πριν μπούμε στη "μάχη" των πλέι οφς", και υπογράμμισε: " Εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον αυριανό αγώνα είναι σαν να πρόκειται για έναν από αυτούς που θα δώσουμε στα πλέι οφ".

Όσο για το τι χρειάζεται να κάνουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, προκειμένου να κλείσουν με μια ακόμη νίκη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος; " Απλά να παίξουμε το παιχνίδι μας", απαντάει ο Αμερικανός γκαρντ και συνέχισε: " Ξέρουμε ότι θα επικρατεί "καυτή" ατμόσφαιρα στην κερκίδα κι ότι δεν θα έχουμε τους δικούς μας φιλάθλους στο πλευρό μας. Θα πρέπει συνεπώς να μείνουμε ατάραχοι, καθώς το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Ουσιαστικά θα είμαστε δέκα παίκτες και το προπονητικό μαζί με το αγωνιστικό επιτελείο και θα πρέπει να πάμε εκεί μέσα με σκοπό να κερδίσουμε".

"Δεν θα έχουμε κανέναν άλλον οπότε το μόνο που απομένει να παίξουμε όπως εμείς ξέρουμε και να μην δώσουμε σημασία τι θα συμβαίνει στην κερκίδα. Τίποτα δεν πρέπει να μας αποσυντονίσει και γενικά πρόκειται για ένα πολύ καλό τεστ πριν τα πλέι οφ, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε έτοιμοι. Γι’ αυτό λοιπόν είναι πολύ καλό για εμάς το ότι ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ έμελλε να είναι ο τελευταίος πριν αρχίσουν τα πλέι οφ

".

Το πιο θετικό για τον Άρη είναι ότι λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ όχι απλά κερδίζουν με μεγάλες διαφορές τους αντιπάλους τους, αλλά παράλληλα αποδίδουν πολύ καλό μπάσκετ. Με λίγα λόγια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για την ομάδα να ανεβάσει αισθητά την απόδοση της με τον Ουάσιγκτον να τονίζει ότι: " Τώρα είναι η ώρα που όλοι μας οι κόποι περιμένουμε να ανταμειφθούν. Σε μια σεζόν στον επαγγελματικό αθλητισμό θα υπάρχουν σίγουρα σκαμπανεβάσματα".

"Το καλό στην δική μας περίπτωση είναι ότι το αγωνιστικό μας ντεφορμάρισμα έγινε νωρίς μέσα στην σεζόν και τώρα παίζουμε καλό μπάσκετ. Και αυτό είναι απλά ένα δείγμα από αυτό που πραγματικά μπορούμε να αποδώσουμε στο παρκέ. Σύντομα θα δει όλος ο κόσμος να παίζουμε ακόμη καλύτερα τόσο σε ομαδικό, όσο και ατομικό επίπεδο. Στην αρχή βέβαια θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο καθένας μας στην ομάδα προσπαθούσε να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο παίζει ο άλλος. Γι’ αυτό και υπήρξαν ορισμένες αναμετρήσεις στις οποίες χάσαμε, ενώ θα έπρεπε κανονικά να είχαμε κερδίσει. Αλλά όλα αυτά μας προετοίμασαν κατάλληλα ενόψει των πλέι οφ

".

Ζήτησε παρουσία εισαγγελέα
Στην διάρκεια της σημερινής μέρας μάλιστα η ΚΑΕ Άρης ζήτησε σήμερα από τον αθλητικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, κ. Μπακέλα (καθότι ο προϊστάμενος εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ. Φλωρίδης βρίσκεται στο εξωτερικό) την παρουσία τουλάχιστον ενός εισαγγελέα κατά την διάρκεια του αυριανού αγώνα (23/04) κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ήττα για Καραδολάμη-Σκορδίλη-Πασαλίδη
Τέλος την ήττα με 82-74 στον ημιτελικό με την Λιθουανία γνώρισε χθες η Εθνική Ενόπλων και σήμερα θα αντιμετωπίσει στο μικρό τελικό την Κορέα. Ο Δημήτρης Καραδολάμης ξεχώρισε για μια ακόμη φορά πετυχαίνοντας 24 πόντους, ενώ οι Σκορδίλης και Πασαλίδης πέτυχαν από 4 πόντους.

















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ